Web Analytics

De Top 40 van Doyoucopy

Bijgewerkt op 13 november 2020

Inhoud

Nu het jaar zo’n beetje ten einde loopt is het weer tijd voor lijstjes! Inmiddels ben ik bijna 4 jaar wekelijks aan het bloggen (op het resultaat daarvan kom ik terug in een apart blogartikel!). Dat betekent toch al gauw 200 artikelen over copywriting, marketing en communicatie. Het leek me interessant om een top 40 van de populairste blogposts uit deze 4 jaar samen te stellen.

Zo’n lijstje met populaire artikelen is niet alleen interessant voor jou, maar ook voor mij. Om nog eens goed te kijken waar mijn lezers op aanslaan. Om te weten waar ik nog meer over moet gaan bloggen. En welke blogs ik eigenlijk een update zou moeten geven.

Bovendien is zo’n overzicht gauw genoeg samengesteld. Even Google Analytics erbij pakken en je weet het. Hier komen ze, in omgekeerde volgorde.

40. 10 tijdloze persuasieve technieken die elke copywriter moet kennen

Dit artikel uit juni 2017 is op de 40ste plaats in deze top 40 geëindigd. Een tijdloos artikel dat zeker een plekje in deze ranglijst van de meestgelezen artikelen van de afgelopen 4 jaar verdient. Lees: 10 tijdloze persuasieve technieken die elke copywriter moet kennen.

39. Luie woorden die je uit je copy moet schrappen

Een blogartikel uit april 2015 met tips voor betere teksten. Veel artikelen in deze top 40 bevatten tips. Dat is nu eenmaal waarnaar veel mensen zoeken, voordat ze hun copywriting eventueel aan mij uitbesteden. Lees: Luie woorden die je uit je copy moet schrappen.

38. 10 stomme dingen die ook bij het vak van freelance copywriter horen

Een artikel met humor om te lachen. Hoop ik dan. Afgelopen zomer beleefde het een revival, doordat ik een blogpost op LinkedIn publiceerde, waarin ik aan dit eerder verschenen artikel op mijn website refereerde. Lees: 10 stomme dingen die ook bij het vak horen.

37. Geld verdienen met bloggen

Pas in mei van dit jaar plaatst ik dit artikel. En toch al een positie in de toplijst van de afgelopen 4 jaar. Dat belooft een gouden toekomst als evergreen! Lees: Geld verdienen met bloggen.

36. 10 dingen waaraan je een verouderde website herkent

Een leuk artikel (al zeg ik het zelf) dat goed scoort op de zoekterm ‘verouderde website’. Dit artikel dateert al van juni 2015! Lees: 10 dingen waaraan je een verouderde website herkent.

35. Zo kies je in 7 stappen de beste tekstschrijver

Een stappenplan. Ook vaak goed voor behoorlijk wat bezoekers. Zeker als er flink wat zoekvolume op de zoekterm zit. Bij de term ’tekstschrijver’ valt dat overigens wel mee. Maar heel veel gerichte zoekopdrachten heb je als freelance tekstschrijver nu ook weer niet nodig om klanten uit je website te halen. Lees: Zo kies je in 7 stappen de beste tekstschrijver.

Dit soort artikelen scoort vaak goed. Toen ik dit stuk plaatste, waren de eerste 3 maanden van 2018 al goeddeels voorbij. Het had nog meer op kunnen leveren qua bezoekers als ik het al eind 2017 had geplaatst. Lees: Dé trends in contentmarketing voor 2018.

33. 10 gereedschappen die een copywriter nodig heeft

In januari 2017 pas geplaatst, toch al een plek in de top 40 van de afgelopen 4 jaar. Met dit artikel help ik (beginnende) copywriters met tips voor nuttige tools. Lees: 10 gereedschappen die een copywriter nodig heeft.

32. YouTube SEO: jouw video op nr. 1 in YouTube

Het eerste YouTube-artikel in mijn top 40 dateert van december 2016! Verderop in de ranglijst kom je er nog meer tegen, want YouTube is en blijft een enorm populair onderwerp. Zal ik alvast verklappen dat een YouTube-artikel op nr. 1 staat? Een YouTube-artikel staat op nr. 1! En dat in een top 40 van een copywriter. Lees: YouTube SEO.

31. 5 dingen die we van de Efteling kunnen leren over marketing

Ik mag in mijn artikelen graag voorbeelden geven uit het dagelijks leven. En hoewel ik niet dagelijks bij de Efteling kom, is het pretpark uit Kaatsheuvel wel een mooi voorbeeld van goed georganiseerde marketing. Uit de zomer van 2015 alweer, maar toch een plek in deze top 40. Lees: 5 dingen die we van de Efteling kunnen leren over marketing.

30. Storytelling: een goed verhaal voor jouw bedrijf

De term ‘storytelling’ was een paar jaar geleden ‘hot’. Daarom besloot ik er ook maar eens een blogje aan te wagen in november 2015. Maar het vertellen van verhalen is natuurlijk van alle tijden. Daarom een terechte positie in de top 40 van 2018. Verderop in deze lijst komt trouwens nog een artikeltje over storytelling terug. Lees: Storytelling: een goed verhaal voor jouw bedrijf.

29. 10 tips voor een goede nieuwsbrief

Ik schrok er een beetje van hoe oud dit artikel al is. Het dateert van 11 april 2010! En toch bij de 30 best gelezen blogartikelen van de afgelopen 4 jaar. Note to self: als ik dit blogartikel een beetje opknap en actualiseer, kan ik er waarschijnlijk nog veel meer bezoekers mee binnenhalen. Lees: 10 tips voor een goede nieuwsbrief.

28. Kies je copywriter: goed, snel óf goedkoop

Uit augustus 2016 komt dit artikel dat de klassieke duivelsdriehoek omschrijft: je kunt een combinatie van 2 uit 3 mogelijkheden kiezen. Kies je voor goede en snelle service, dan zal het niet goedkoop zijn. Kies je voor goed en goedkoop, dan zal het niet snel zijn. Kies je voor snel en goedkoop, dan zal het niet goed zijn. Tijdloze wijsheden die ook opgaan voor freelance copywriters! Lees: Kies je copywriter: goed, snel óf goedkoop.

27. Een goede tekstschrijver herken je aan 5 dingen

Dit artikel schreef ik in het voorjaar van 2017 omdat ik me voordien te weinig op de zoekterm ’tekstschrijver’ had gericht. Hoewel ik op ‘copywriter’ in de bovenste regionen van de Nederlandse zoekmachine scoor, loop ik mogelijk klanten mis die op de zoekterm ’tekstschrijver’ naar mijn diensten zoeken. Lees: Een goede tekstschrijver herken je aan 5 dingen.

26. Het leven van de freelance copywriter

Een ironisch bedoeld artikel, geïnspireerd op het werk van een Amerikaanse schrijver en copywriter, over het bestaan als freelancer. Lees: Het leven van de freelance copywriter.

25. Wat doet een contentspecialist?

Een blogartikel dat ingaat op het werk van een contentspecialist. Omdat vrijwel elke tekstschrijver en copywriter anno nu ook een contenspecialist moet zijn. Lees: Wat doet een contentspecialist?

24. Wat is jouw tone-of-voice?

In de marketing spreekt men vaak over de ‘tone-of-voice’ van een merk, soms ook de ‘brandvoice’ genoemd. Het stemgeluid van een merk, in goed Nederlands. Maar wat is nu eigenlijk precies een tone-of-voice? En hoe vind je die van jouw merk? Op deze zaken gaat dit artikel in. Lees: Wat is jouw tone-of-voice?

23. 7 zaken die je teksten makkelijk leesbaar maken

Iedereen die teksten schrijft, wil graag makkelijk leesbare teksten, neem ik aan. Daarom dit artikel met een aantal tips om je teksten leesbaar te maken. Lees: 7 zaken die je teksten makkelijk leesbaar maken.

22. 10 vragen die elke copywriter aan een nieuwe klant zou moeten stellen

Weer een artikel waarmee ik me richt op (beginnende) collega-copywriters. Ik vind het zelf nog interessant om er eens bij te pakken als ik weer eens een nieuwe klant heb. Lees: 10 vragen die elke copywriter zou moeten stellen.

21. Storytelling in de praktijk: een simpele oefening

De hype van het buzzwoord ‘storytelling’ is er gelukkig weer een beetje af. Nu vertellen we gewoon weer goede verhalen. Toch een 21ste plek in de top 400 voor dit artikel over storytelling. Lees: Storytelling in de praktijk: een simpele oefening.

20. 10 gouden tips om een succesvolle copywriter te worden

Mijn ervaring als copywriter geef ik in dit artikel door aan copywriters die hun eerste stappen zetten in het copyvak. Een vrijwel tijdloos artikel dat uiteraard ook een plek in deze ‘lijst der lijsten’ van Doyoucopy verdient. Lees: 10 gouden tips om een succesvolle copywriter te worden.

19. Wat is een copywriter?

Dit is de opvolger van een ouder artikel over het verschil tussen tekstschrijvers en copywriters (dat verderop in de lijst staat). In Google scoort het net onder het oudere artikel. Lees: Wat is een copywriter?

18. De verschillende soorten copywriters

Hoeveel verschillende soorten copywriters zijn er? Heel wat, zoals je in dit artikel kunt lezen. Blijkbaar was dit artikel interessant genoeg voor potentiële opdrachtgevers (of collega-copywriters) om een plekje in de ranglijst te verdienen. Lees: De verschillende soorten copywriters.

Een artikel dat ik reeds in de herfst van 2015 schreef. Niet echt actueel meer, natuurlijk. Toch heeft het een positie in de 20 populairste blogs van de afgelopen 4 jaar bij elkaar weten te sprokkelen. Lees: De top 3 trends in online marketing voor 2016.

16. De structuur van een sterke pitch

Mijn artikel over hoe je een goede elevator pitch voor jezelf maakt, staat nog een stuk hoger in deze top 40, maar dit artikel over een verkoopgesprek in het algemeen doet het ook aardig. Lees: De structuur van een sterke pitch.

15. Een e-book maken: zo doe je dat

Handleidingen doen het vaak goed als blogartikel. En dit artikel is er geen uitzondering op. Op de zoekterm ‘e-book maken’ sta ik in de top 3 van Google! Lees: Een e-book maken: zo doe je dat.

14. Gebruik je deze 3 magische woorden in je webcopy?

Dit blogje over het gebruik van magische woorden dateert al van januari 2015. Maar het presteert nog steeds goed. Magische woorden zijn van alle tijden! Ik verwijs dan ook nog regelmatig in nieuwere artikelen naar deze oude blogpost. Misschien moet ik eens een update overwegen waarin ik meer magische woorden aan het artikel toevoeg. Lees: Gebruik je deze 3 magische woorden in je webcopy?

13. Een goede reclametekst schrijven: 9 tips

Dit artikel is pas een jaar oud. Ik schreef het eind november 2017. Maar het scoorde meteen goed op de zoekterm ‘reclametekst schrijven’. En aan die zoekvraag komt het met een aantal goede tips dan ook tegemoet. Lees: Een goede reclametekst schrijven: 9 tips.

12. Betrouwbaarheid website controleren: 13 dingen waar je op moet letten

Dit artikel over hoe je (on)betrouwbare websites herkent, heb ik pas afgelopen zomer gepubliceerd. En toch al zo’n hoge notering in de top 40. Dat het goede antwoorden geeft om wat mensen graag willen weten, blijkt wel ook de positie in de hoogste regionen van Google. Misschien helpt het ook dat er de laatste tijd nogal wat media-aandacht is voor oplichting via internet. Lees: Betrouwbaarheid website controleren.

11. 7 onmisbare voorwaarden voor een goed blog

Een stuk uit januari 2016 dat vertelt waar je op moet letten als je een succesvol blog wilt hebben. Met een plekje bijna in de top 10 van deze ranglijst, scoort het behoorlijk goed als ‘evergreen content’. Sterker nog, ik denk dat het potentie heeft om de top 10 binnen te dringen. Onlangs heb ik dit artikel daarom weer een beetje opgepoetst. Lees: 7 onmisbare voorwaarden voor een goed blog.

10. Passief inkomen opbouwen: 19 ideeën om vandaag te beginnen

Toen ik dit blogartikel ging schrijven, wist ik al dat het goed ging scoren. Er is weliswaar veel meer geschreven over het genereren van passief inkomen, maar vrijwel alle bestaande artikelen dienen maar één doel. Passief inkomen genereren voor de schrijver ervan. Terwijl mijn blog zonder bijbedoelingen schrijft over de beste ideeën om een passief inkomen te verdienen en de voor- en nadelen ervan. Binnen enkele weken stond mijn artikel fier bovenaan in Google op de zoekterm ‘passief inkomen’. Lees: Passief inkomen opbouwen: 19 ideeën om vandaag te beginnen.

9. Wervende teksten schrijven: een spoedcursus in 12 tips

Op nummer 9 een ander nuttig artikel met tips hoe je wervende teksten schrijft. Door het te presenteren als een ‘spoedcursus’ en als lijstje, heeft dit artikel een hoge doorklikratio in Google. Lees: Wervende teksten schrijven: een spoedcursus in 12 tips.

8. Hoe word je copywriter?

Een mooi relevant artikel over het vak van copywriter op een website van een copywriter. Logisch dat dit hoog scoort. Op nummer 8 om precies te zijn. Ik vertel in dit uitgebreide artikel uit eigen ervaring. Lees: Hoe word je copywriter?

7. Goede teksten schrijven doe je zo: 29 tips

Op nummer 7 treffen we een ander artikel aan over teksten schrijven. Dit artikel scoort hoog in Google op de zoekterm ’teksten schrijven’. Lees: Goede teksten schrijven doe je zo: 29 tips.

6. Wat is een elevator pitch?

In dit artikel, op nummer 6 in de top 40, een uitleg over elevator pitches, een stappenplan hoe je zelf een goede pitcht schrijft en een aantal voorbeelden van pitches van anderen. Lees: Wat is een elevator pitch?

5. 7 tips om jouw video te laten scoren op YouTube

Ik vertelde al eerder dat de YouTube-artikelen het goed doen op mijn website. Hier is er weer eentje, op nummer 5. In dit artikel leg ik uit hoe je jouw video ‘hoog in YouTube’ krijgt, de nummer 2 zoekmachine van de wereld. Lees: 7 tips om jouw video te laten scoren op YouTube.

4. YouTube-onderwerpen voor jouw kanaal

In dit artikel geef ik een aantal tips over hoe je op goede onderwerpen voor je YouTube-kanaal komt. Het eindigde op nummer 4 in de top 40. Lees: YouTube-onderwerpen voor jouw kanaal.

3. Het verschil tussen een tekstschrijver en een copywriter

We zijn aangekomen in de top 3! En aan dit artikel heb ik duizenden bezoekers te danken. Ik schreef het inmiddels meer dan 8 jaar geleden, in 2010. En hoewel ik niet de bedoeling had om hiermee te scoren op de termen ‘copywriter’ en ’tekstschrijver’, was dat wel wat er gebeurde. Het gevolg was dat in de loop van de jaren vele collega-copywriters en -tekstschrijvers de insteek van mijn artikel gingen kopiëren, zoals je in het artikel zelf kunt lezen. Ik heb het een aantal keren geüpdatet, omdat dit artikel vaak de eerste pagina was waar mijn bezoekers (en dus potentiële klanten) binnenkwamen. Als je vandaag de dag googelt op ‘copywriter’, is dit artikel meestal nog steeds de content die je als eerste tegenkomt in Google. Direct na Carrièretijger en Wikipedia. Lees: Het verschil tussen een tekstschrijver en een copywriter.

2. Verkiezing van de beste verkiezingsslogans

Nummer 2! Dit artikel schreef ik in aanloop van de Tweede Kamerverkiezingen van 2017. Er deden zoveel partijen mee met zoveel verschillende slogans, dat het me interessant leek om die eens kritisch onder de loep te nemen. Inmiddels staat mijn artikel op de zoekterm ‘verkiezingsslogans’ bovenaan in Google, wat goed is voor een gegarandeerde stroom bezoekers. En waarschijnlijk een piek in het verkeer bij de volgende verkiezingen. Lees: Verkiezing van de beste verkiezingsslogans.

1. 69 ideeën voor YouTube-video’s

Nummer 1. Niet lang nadat ik het artikel had geschreven dat op nummer 4 in deze lijst is geëindigd, ontdekte ik dat mijn bezoekers eigenlijk op zoek waren naar heel concrete ideeën om video’s over te maken. Daarom maakte ik een nieuw artikel waarin in verschillende ideeën voor video’s bijeen bracht. Ik kwam op een totaal van 69 ideeën. De eerste versie plaatste ik op 28 oktober 2016. En sindsdien heeft het meer dan 36.000 unieke bezoekers getrokken. Goed voor een eerste plaats in deze top 40. Lees: 69 ideeën voor YouTube-video’s.

Vertel me jouw ideeën voor nieuwe blogartikelen

Dat waren ze. De 40 populairste artikelen van mijn copyblog in de laatste 4 jaar. Heb je zelf nog ideeën voor artikelen die je graag in een lijst als deze had gezien? Laat dan zeker even een reactie achter! Ik ben altijd benieuwd wat mijn lezers precies zoeken.

En met een idee geef je me weer munitie voor een nieuw jaar wekelijks bloggen. Over bloggen gesproken: over 2 weken kom ik met een blogartikel waarin ik je uit de doeken doe wat 4 jaar structureel bloggen me heeft opgeleverd. Een fijne decembermaand gewenst en stay tuned!

💡Pro-tip: wil je op een snelle & makkelijke manier meer leren over de kracht van goede copywriting? Profiteer dan vandaag nog van deze aanbieding: Cursus Copywriting in 30 Dagen.

💡Pro-tip: over SEO en SEO-copywriting wordt heel erg moeilijk gedaan. Tijd om het makkelijk te maken. Want in de basis komt het neer op hoe je zo goed mogelijk antwoorden kunt formuleren op de vragen en problemen die potentiële klanten hebben. Ik presenteer je mijn eigen Cursus SEO-copywriting voor beginners.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties