Web Analytics

69 ideeën voor YouTube-video’s

Bijgewerkt op 26 augustus 2021

YouTube is contentmarketing in optima forma. Vooral omdat video al een hele tijd booming is en in 2019 en verder alleen nog maar groter zal worden. Video’s zijn gemakkelijk te consumeren, zijn verslavend en vermakelijk. Iedereen heeft weleens kostbare tijd verloren met een uit de hand gelopen YouTube-sessie.

Steeds meer bezoekers komen voor tips voor YouTube-kanalen en YouTube-onderwerpen naar mijn blog. Wat ze nog misten was een lijst met concrete ideeën voor YouTube-video’s. Daarom hier maar liefst 69 ideeën voor YouTube-video’s. Veel onderwerpen zijn zowel bruikbaar voor zowel particulieren als bedrijven.

Je kunt dit artikel ook als video bekijken:

1. Maak een kanaaltrailer

Introduceer jouw YouTube-kanaal met een korte trailer die aangeeft wat kijkers op jouw kanaal kunnen verwachten. Het is natuurlijk handig als je inmiddels wel een paar filmpjes hebt.

2. Maak een dank je wel-video

Heb je een bedankt-pagina op jouw site? Dan is het wel zo persoonlijk om een dank je wel-video te maken en die daar te plaatsen.

3. Interview huisgenoten of collega’s

Je hebt waarschijnlijk best leuke huisgenoten of collega’s. Kijk eens wat voor interessants ze te vertellen hebben. Of anders interview je gewoon de (bedrijfs)hond.

4. Rondleiding door je huis of bedrijf

Grote kans dat je kijkers weleens meer willen zien dan alleen jouw hoofd. Gun ze een kijkje in de keuken. Wel even ervoor zorgen dat alles er netjes uitziet, hè?

5. Interview met jezelf

Neem een vraaggesprek met jezelf op. Zo leren je kijkers niet alleen veel over jou, maar leer jij ook veel over jezelf. Een beetje leuk monteren en het resultaat is gegarandeerd hilarisch!

6. Beantwoord vragen

Hebben je kijkers vragen voor jou of voor jouw merk? Beantwoord ze in een YouTube-video. Je kunt ook meer algemene vragen proberen te beantwoorden. YouTube wordt doorlopend gebruikt als vraagbaak. Geheid succes, dus.

7. Demonstreer een product

Heb je een nieuwe smartphone of tablet? Of heeft je bedrijf een nieuw product? Laat een demonstratie zien. Demo’s van producten zijn zeer krachtige verkoopinstrumenten.

8. Tour door je stad of dorp

Kent niemand het onbeduidende dorp waar je woont? Tijd om daar verandering in aan te brengen met een videotour. Laat ze de highlights zien (of verzin die zonodig zelf). Probeer de stad waarin je woont net even anders te belichten dan al die anderen.

9. Demonstreer je website of app

Je kunt die tour natuurlijk ook online doen, voor jouw website of app. Laat je bezoekers of klanten zien hoe het werkt.

10. Reageer op een andere video

Heb je zelf een interessante video op YouTube gezien? Reageer daar dan eens op met een eigen video, waarnaar je in de reactie kunt verwijzen. Wie weet wat dit oplevert!

Klik hieronder op de volgende pagina om de rest van de lijst met ideeën voor YouTube-video’s te bekijken!

💡Pro-tip: wil je op een snelle & makkelijke manier meer leren over de kracht van goede copywriting? Profiteer dan vandaag nog van deze aanbieding: Cursus Copywriting in 30 Dagen.

💡Pro-tip: over SEO en SEO-copywriting wordt heel erg moeilijk gedaan. Tijd om het makkelijk te maken. Want in de basis komt het neer op hoe je zo goed mogelijk antwoorden kunt formuleren op de vragen en problemen die potentiële klanten hebben. Ik presenteer je mijn eigen Cursus SEO-copywriting voor beginners.

2 10 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

34 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jennifer

De wonderlijke zusjes

hannah

door jullie heb ik veel ideeen gevonden bedankt

Lola

Wat bedoel je met gragedaan en bedankt

stelten

er staat gewoon graag gedaan hoor

Mamma

Mamma op hakken doet ook leuke extra video’s.

sofia

ik ga denk ik achter de schermen ideé uit proberen. bedankt 😉

Fay

Ik wil dus een leuk idee voor een YouTube video en bij deze is het opgelost

Anoniem

Het zijn er maar 10 dom

jules

je hebt 7 paginas!

max

en wel je naam op anoniem zetten maar wel klachten hebben.

tygo

tof maar best veel
amehoela
maar ik het wel proberen

gertje

Ik heb een idee zet er meme’s video’s bij want hoe denk je anders dat Dik trom dik is geworden.

mattis

zeg iets dat tof is om thuis op te nemen (vlog)

FaZeWesleyYT

er zijn meer pagina’s slimpie

dylan haegens

bedankt! erg leuke tips om te zetten op mijn youtube kanaal!

ella

je kunt meschien der bij zetten een knikkerbaan XXL

Lola

Ik heb niks voor een youtube video

bert

waarom kijk je het dan

mariam

kan je meer tips geven en als ik hopelijk beroemd word dan ga ik deze site taggen.

Max

Ik heb dus een idee uitgeprobeerd maar het werkt niet niemand kijkt

Willy v

Beste Edward
Mag ik van mijn favoriete liedjes op mijn kanaal zetten? Mag het origineel zijn of cover video’s?

willy

Ik haat youtube ze hebbe ons opgelicht voor 450,00 euro bedankt Youtube

Helena

Zou iemand op mij willen aboneeren? Ik heet

Helena pover dankjewel wie dat doet

[…] Wij bloggen bijvoorbeeld veel over de Kardashians en hun merken zoals Skims en Kylie cosmetics. Maar ook over Rihanna en waarom ze zo successvol is. Mensen zijn hier benieuwd naar. Doe reviews van producten en begin een review account. Ga voor populaire bekende merken, koop de producten en maak reviews. Zo heeft bijvoorbeeld deze dame een miljoen views op haar brutale Skims review. Mensen zoeken hierna in de Youtube zoekmachine. Maar zo kan je dus ook voor andere merken gaan en producten kopen. Zo zijn er nog veel meer ideeën. Denk jij dat je een goud idee hebt? Ga ervoor! […]

[…] Wij bloggen bijvoorbeeld veel over de Kardashians en hun merken zoals Skims en Kylie cosmetics. Maar ook over Rihanna en waarom ze zo successvol is. Mensen zijn hier benieuwd naar. Doe reviews van producten en begin een review account. Ga voor populaire bekende merken, koop de producten en maak reviews. Zo heeft bijvoorbeeld deze dame een miljoen views op haar brutale Skims review. Mensen zoeken hierna in de Youtube zoekmachine. Maar zo kan je dus ook voor andere merken gaan en producten kopen. Zo zijn er nog veel meer ideeën. Denk jij dat je een goud idee hebt? Ga ervoor! […]

[…] 9. 69 ideeën voor YouTube-video's – Doyoucopy […]