69 ideeën voor YouTube-video’s

69 ideeën voor YouTube-video’s

Bijgewerkt op 20 september 2019

YouTube is contentmarketing in optima forma. Vooral omdat video al een hele tijd booming is en in 2019 en verder alleen nog maar groter zal worden. Video’s zijn gemakkelijk te consumeren, zijn verslavend en vermakelijk. Iedereen heeft weleens kostbare tijd verloren met een uit de hand gelopen YouTube-sessie.

Steeds meer bezoekers komen voor tips voor YouTube-kanalen en YouTube-onderwerpen naar mijn blog. Wat ze nog misten was een lijst met concrete ideeën voor YouTube-video’s. Daarom hier maar liefst 69 ideeën voor YouTube-video’s. Veel onderwerpen zijn zowel bruikbaar voor zowel particulieren als bedrijven.

Je kunt dit artikel ook als video bekijken:

1. Maak een kanaaltrailer

Introduceer jouw YouTube-kanaal met een korte trailer die aangeeft wat kijkers op jouw kanaal kunnen verwachten. Het is natuurlijk handig als je inmiddels wel een paar filmpjes hebt.

2. Maak een dank je wel-video

Heb je een bedankt-pagina op jouw site? Dan is het wel zo persoonlijk om een dank je wel-video te maken en die daar te plaatsen.

3. Interview huisgenoten of collega’s

Je hebt waarschijnlijk best leuke huisgenoten of collega’s. Kijk eens wat voor interessants ze te vertellen hebben. Of anders interview je gewoon de (bedrijfs)hond.

4. Rondleiding door je huis of bedrijf

Grote kans dat je kijkers weleens meer willen zien dan alleen jouw hoofd. Gun ze een kijkje in de keuken. Wel even ervoor zorgen dat alles er netjes uitziet, hè?

5. Interview met jezelf

Neem een vraaggesprek met jezelf op. Zo leren je kijkers niet alleen veel over jou, maar leer jij ook veel over jezelf. Een beetje leuk monteren en het resultaat is gegarandeerd hilarisch!

6. Beantwoord vragen

Hebben je kijkers vragen voor jou of voor jouw merk? Beantwoord ze in een YouTube-video. Je kunt ook meer algemene vragen proberen te beantwoorden. YouTube wordt doorlopend gebruikt als vraagbaak. Geheid succes, dus.

7. Demonstreer een product

Heb je een nieuwe smartphone of tablet? Of heeft je bedrijf een nieuw product? Laat een demonstratie zien. Demo’s van producten zijn zeer krachtige verkoopinstrumenten.

8. Tour door je stad of dorp

Kent niemand het onbeduidende dorp waar je woont? Tijd om daar verandering in aan te brengen met een videotour. Laat ze de highlights zien (of verzin die zonodig zelf). Probeer de stad waarin je woont net even anders te belichten dan al die anderen.

9. Demonstreer je website of app

Je kunt die tour natuurlijk ook online doen, voor jouw website of app. Laat je bezoekers of klanten zien hoe het werkt.

10. Reageer op een andere video

Heb je zelf een interessante video op YouTube gezien? Reageer daar dan eens op met een eigen video, waarnaar je in de reactie kunt verwijzen. Wie weet wat dit oplevert!

Klik hieronder op de volgende pagina om de rest van de lijst met ideeën voor YouTube-video’s te bekijken!

19 reacties op 69 ideeën voor YouTube-video’s

 1. De wonderlijke zusjes

 2. ik ga denk ik achter de schermen ideé uit proberen. bedankt 😉

 3. Het zijn er maar 10 dom

 4. tof maar best veel
  amehoela
  maar ik het wel proberen

 5. Ik heb een idee zet er meme’s video’s bij want hoe denk je anders dat Dik trom dik is geworden.

 6. zeg iets dat tof is om thuis op te nemen (vlog)

 7. er zijn meer pagina’s slimpie

 8. bedankt! erg leuke tips om te zetten op mijn youtube kanaal!

 9. je kunt meschien der bij zetten een knikkerbaan XXL

 10. Ik heb niks voor een youtube video

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *