Cursus copywriting

Cursus copywriting

Ik heb ruim 15 jaar ervaring als copywriter. Ik heb voor de meest uiteenlopende bedrijven en bureaus gewerkt aan campagnes, blogartikelen, webteksten, jaarverslagen, interviews, advertentieteksten en veel meer. Daarom denk ik wel wat te kunnen vertellen over het vak van tekstschrijven en copywriting aan de hand van een praktische cursus copywriting.

Als copyspecialist heb ik het copyblog op deze website opgezet. Daarin geef ik je wekelijks copytips (en andere tips en verhalen rondom marketing, communicatie en media) en help ik aspirant-copywriters op weg. Maar ik leer ondernemers ook hoe ze zelf betere webteksten kunnen schrijven. Ik merk dat de artikelen goed gelezen worden. Regelmatig krijg ik vragen via e-mail van mensen die zelf ook copywriter willen worden. Of die nóg beter willen worden in copywriting om meer uit hun (online) bedrijf te halen.

Snel beter worden in copywriting

Daarom denk ik erover om zelf een cursus copywriting op te zetten. Volgens mij is er nog wel ruimte voor een praktische snelcursus waarbij ik je leer om zelf de juiste stappen te zetten om een betere copywriter te worden.

Of om jezelf te verbeteren in copywriting als ondernemer. Tenslotte zou copywriting voor alle bedrijven een kernactiviteit moeten zijn, omdat je resultaten er vaak direct van afhangen. Het moet een cursus worden waaruit iedereen kan pikken wat voor hem of haar interessant is.

Op dit moment zit ik te denken aan 3 typen cursussen:

  • Een thuiscursus copywriting op mijn website of via een pdf met huiswerkopdrachten.
  • Een (elektronisch of papieren) boek over copywriting met oefeningen om zelfstandig door te nemen.
  • Een cursus copywriting met fysieke bijeenkomsten en praktijkopdrachten.

Voorlopig lesprogramma cursus copywriting

In deze vooral praktische cursus copywriting laat ik onder andere de volgende onderwerpen aan bod komen:

Over veel van deze onderwerpen heb ik ook al eens geblogd, maar een cursus gaat natuurlijk nog wat meer de diepte in.

Hoe nu verder?

Ik ben nog niet zo ver dat ik het lesprogramma al helemaal af heb, maar daarvoor wil ik dan ook nog jouw input. Ik hoor graag van je wat er volgens jou in een goede en praktische cursus copywriting opgenomen zou moeten zijn. Wat wil je graag leren? En naar wat voor soort cursus zou jouw voorkeur uitgaan?

  • Een cursus copywriting die je zelf kunt downloaden en uit kunt voeren?
  • Of een cursus waarvoor je een aantal bijeenkomsten volgt waarin je theorie en praktijk uitgebreid krijgt uitgelegd?
  • Naar een praktische cursus die specifiek is gericht op ondernemers die hun eigen teksten willen verbeteren?

Geef ook gerust je commentaar op bovenstaand lesprogramma in concept.

 

Gratis Cursus Copywriting in 30 Dagen

In de tussentijd bied ik deze gratis korte Cursus Copywriting in 30 Dagen aan. Boordevol lessen uit de praktijk die je direct kunt toepassen om betere commerciële teksten te leren schrijven.

Meld je hieronder aan voor mijn mailinglijst, zodat ik je op elke werkdag in de komende 30 dagen alvast een waardevolle les over copywriting kan sturen, waarmee je zelf aan de slag kunt. En laat me vooral weten wat je van deze lessen vindt!

Geheel gratis, zonder verplichtingen en je kunt je op elk moment weer uitschrijven.

Het addertje? Dat is er niet. Ik wil alleen graag jouw kritische reactie op mijn cursusmateriaal tot nu toe. En je op de hoogte houden van mijn toekomstige cursus copywriting.

Meer dan 550 cursisten leerden al betere copywriting
aan de hand van mijn gratis lessen!