Over SEO en SEO-copywriting wordt heel erg moeilijk gedaan. Tijd om het makkelijk te maken. Want SEO, of in het Nederlands: zoekmachineoptimalisatie, is in de basis gewoon kijken hoe je zo goed mogelijk antwoorden kunt formuleren op de vragen en problemen die potentiële klanten hebben. Ik presenteer je mijn eigen Cursus SEO-copywriting voor beginners.

“Ik heb bijna 20 jaar ervaring als (SEO-)copywriter. Ik ben de eerste SEO-copywriter die je tegenkomt als je gaat googelen. Ik heb voor de meest uiteenlopende bedrijven en bureaus gewerkt aan campagnes, webteksten, blogartikelen, interviews, advertenties en veel meer. En nu is het tijd om jou online te laten scoren met een praktische en voordelige cursus SEO-copywriting.”

Edward Hendriks – online copywriter

Cursus SEO-schrijven vanuit de praktijk

In mijn copyblog op deze website geef ik je al talloze SEO-tips (nummer #1 in Google!), maar het ontbrak nog aan een helder en toegankelijk programma dat je van A tot Z naar betere SEO-teksten leidt. Dat programma heb ik met deze cursus SEO-copywriting nu ontwikkeld.

Leer SEO-schrijven van de nummer 1 SEO-copywriter! (bron: Google)

Het is handig als je al wat kennis van commercieel schrijven hebt (je kunt er dan sneller doorheen), maar ook zonder die kennis zul je met deze cursus aan de slag kunnen. Voor een deel is SEO-copywriting ‘gewoon’ steengoede copywriting, dus daar sta ik in de eerste lessen van deze cursus uitvoerig bij stil.

Verbeter direct je SEO met deze waardevolle lessen

Kennis van copywriting en SEO zijn essentieel voor elke ondernemer die zich online profileert (en welke ondernemer doet dat nu niet?). Je positie in de zoekmachines, het vertrouwen dat klanten in je stellen en je resultaten hangen er vaak direct vanaf.

Ook wanneer je al tekstschrijver bent en je wilt je specialiseren in SEO is dit een goede investering. Klanten verwachten niet alleen van je dat je goede teksten schrijft, maar ook dat je teksten schrijft die resultaat opleveren.

7 voordelen van deze training SEO-copywriting op een rij

 1. SEO-schrijven kun je leren door de 11 lessen van deze cursus door te nemen en alle opdrachten en oefeningen te doen.
 2. Geen video’s vol onzinnig geklets: alleen de kern van het verhaal én uitleg in beknopte video’s.
 3. Mijn beste tips uit 20 jaar ervaring met SEO-schrijven heb ik in deze online cursus verwerkt.
 4. Eenvoudige, korte lessen met herkenbare voorbeelden, praktische tips, korte video’s en oefeningen.
 5. Je werkt in deze cursus direct aan een eerste eigen SEO-tekst die je na de cursus zó online kunt zetten.
 6. Nu tegen een zeer voordelig kennismakingstarief, zodat SEO-copywriting voor iedereen bereikbaar is.
 7. Onbeperkte toegang, zodat je in je eigen tijd en tempo aan de lessen kunt werken.

Inhoud van de cursus SEO-copywriting

Dit ga je onder andere leren:

 • Wat de randvoorwaarden voor SEO-copywriting zijn.
 • Welke zoekwoordentools je kunt gebruiken om de beste zoektermen te vinden.
 • Wat de meta title en description zijn en hoe je deze kunt optimaliseren voor meer kliks.
 • Wat je naast het SEO-schrijven moet doen met andere content op je website.
 • Hoe je lokale SEO toepast.
 • Wat de valkuilen van SEO zijn.
 • Hoe je het ultieme SEO-doel bereikt en een merk maakt van je website.

Eerst nog even spieken wat er allemaal in de cursus zit?

Bekijk nu het cursusplan inclusief enkele voorbeeldlessen.

Heb je nog vragen voorafgaand aan je koop? Stuur dan gerust een mail naar post [apenstaartje] doyoucopy [punt] nl.

Na betaling (veilig met PayPro via iDeal, PayPal of creditcard) ontvang je automatisch toegang tot jouw cursus copywriting, zodat je direct kunt beginnen met SEO-copywriting.

Meer dan 600 cursisten leerden al betere SEO-copywriting
aan de hand van deze lessen!

Veelgestelde vragen over de Cursus SEO-copywriting voor beginners

Voor wie is de cursus SEO-copywriting bedoeld?

Voor tekstschrijvers die meer over SEO willen weten, voor webshop-eigenaren die hoger in Google willen komen en voor iedereen die meer wil weten over SEO-schrijven. Ik breng de lessen op een heldere, niet-technische manier, zodat iedereen ze kan volgen.

Waarom is het belangrijk SEO-copywriting te leren?

Veel bedrijven draaien tegenwoordig om hun website of webshop. Online zichtbaarheid is cruciaal voor hun bedrijfsmodel. Als je niet weet wat je moet doen, loop je omzet mis. Kortom, voor iedereen die méér uit zijn of haar online aanwezigheid wil halen is dit een must.

Ik heb niks met techniek, wat nu?

Ik heb de Cursus SEO-copywriting zo opgezet dat je er praktisch mee aan de slag kunt, zonder te theoretisch of technisch te worden. Mocht iets toch niet helemaal duidelijk zijn, trek dan gewoon even aan de bel. Dan leg ik het je graag uit!

Wat is dit eigenlijk voor soort cursus?

Het is compacte online cursus die je helemaal in je eigen tijd en tempo kunt volgen. Zelfstandig lees je de teksten en bekijk je de video’s. Na elke les volgt een oefening en een toets. De eindopdracht wordt door mij beoordeeld en hierop krijg je uitgebreide feedback.

Waarom is deze cursus SEO-copywriting zo voordelig?

Ik ben in een fase in mijn carrière gekomen dat ik het leuk vind om anderen te helpen met mijn kennis. Hoe meer mensen deze cursussen kunnen volgen, hoe beter! En het scheelt dat ik niet live in een klaslokaaltje hoef te verschijnen. SEO-schrijven kun je prima leren via online instructies.

Krijgt deze cursus ook updates?

Ja, continu werk ik aan updates en uitbreidingen van deze Cursus SEO-copywriting en de andere copywriting-cursussen die ik aanbied. Heb je en cursus eenmaal gekocht, dan profiteer je van deze updates zonder extra kosten.

Leer ik ook de fijne kneepjes van copywriting in deze cursus?

De focus in deze cursus ligt op SEO-copywriting, maar zoals ik al eerder zei kun je niet scoren met SEO zonder kennis van copywriting. Dus je maakt zeker kennis met het copywritingvak in deze cursus.

Wil je serieus aan de slag met het verbeteren van je teksten? Kijk dan eens naar mijn Masterclass Copywriting (waar ik ook een aparte les aan SEO heb gewijd).

Is er ook nog een mogelijkheid om gratis lessen te volgen?

Jazeker, je kunt de artikelen in mijn copyblog altijd gratis lezen. Daarin vind je veel tips over SEO-copywriting terug. Wil je meer structuur, dan heb ik ook een snelcursus, specifiek gericht op het schrijven van steengoede webteksten (niet specifiek over SEO).

Het enige wat je hoeft te doen, is je even aanmelden met e-mailadres. Dan krijg je 14 dagen lang elke dag een les over webteksten.

Krijg ik een factuur?

Ja, je krijgt een factuur voor deze cursus.

Ik heb nog een andere vraag!

Geen probleem. Stel je vraag via post [a] doyoucopy [punt] nl of kijk op mijn contactpagina.


Nog niet aan de online Cursus SEO-copywriting of de voordelige pdf met de beste copywriting-lessen toe?

Schrijf je dan alvast in voor mijn GRATIS Cursus Waanzinnige Webteksten in 14 Dagen!

Je ontvang dan elke dag, 2 weken lang, een e-mail met een belangrijke les om betere webteksten te leren schrijven.