69 ideeën voor YouTube-video’s

69 ideeën voor YouTube-video’s

Bijgewerkt op 20 september 2019

51. Voor en na

Repareer je dingen of maak je dingen mooier? Overweeg dan eens een video voor en na. Ook leuk voor eventuele diensten die jouw bedrijf aanbiedt. Of voor een bezoek aan de kapper of een modezaak.

52. Verzamelvideo’s

Verzamelblogs zijn vrij populair. Je maakt een lijstje van de interessantste blogs over jouw interessegebied en je deelt dat als een eigen blog met jouw bezoekers. Zoiets kun je natuurlijk ook met YouTube-video’s doen. Het is wel aan te bevelen om vooraf toestemming te vragen aan mensen of je (een deel van) hun video’s in jouw verzamelvideo mag gebruiken.

53. De voice-over

Lucky TV is er bekend mee geworden, maar jij kunt het ook. Pak een scène uit het nieuws, uit een film of uit een serie en zet er een gekke stem overheen. Hoe creatiever, hoe beter!

54. Geef commentaar op een evenement

Duik in de rol van een sportcommentator en geef jouw commentaar op een evenement dat belangrijk is voor jouw branche (of gewoon iets waar jouw kanaal over gaat).

55. De publiciteitsstunt

Het vereist wat voorbereiding om een goede publiciteitsstunt uit te voeren, maar als je eenmaal een idee hebt, moet je de uitvoering natuurlijk ook op video vastleggen.

56. De verborgen camera

Altijd spannend, de verborgen camera. Ga je iets spannends doen wat met andere mensen te maken heeft? Film hun reactie met een camera in je tas of in je jas. Let er wel op dat je toestemming hebt om de mensen die je filmt herkenbaar in beeld te brengen.

57. Geef tips en trucs

Deel tips en trucs over een onderwerp waar je veel vanaf weet. Zo zou ik zelf eigenlijk copytips via YouTube moeten gaan geven. Het is dat ik tijd te kort kom om al mijn ideeën te verwezenlijken, maar anders wist ik het wel.

58. Zet blogs om in video’s

Heb je al veel blogartikelen geschreven? Dan kun je daar ook veel ideeën voor YouTube-video’s uit halen. Sterker nog, je kunt je blogartikelen waarschijnlijk met weinig moeite omzetten in een interessante video. Het verhaal en de tekst heb je al. Nog even wat interessante plaatjes erbij zoeken, het geheel monteren en je hebt weer een video!

59. Klantreviews

Nodig je klanten uit om video’s te maken waarin ze jouw product (of dienst) bespreken. Als anderen over de voordelen van jouw product vertellen, is dat veel sterker dan wanneer je het zelf doet. Bovendien: een video is ‘echt’. Het maakt indruk. Om je klanten zover te krijgen, kun je er natuurlijk een leuke korting of een gratis product tegenoverstellen.

60. De geheime video

Maak een video en zorg ervoor dat niemand die kan zien, zonder de link ernaar te hebben. Maak dan een annotatie in een andere video naar jouw geheime video en nodig mensen uit om die te vinden.

19 reacties op 69 ideeën voor YouTube-video’s

 1. De wonderlijke zusjes

 2. ik ga denk ik achter de schermen ideé uit proberen. bedankt 😉

 3. Het zijn er maar 10 dom

 4. tof maar best veel
  amehoela
  maar ik het wel proberen

 5. Ik heb een idee zet er meme’s video’s bij want hoe denk je anders dat Dik trom dik is geworden.

 6. zeg iets dat tof is om thuis op te nemen (vlog)

 7. er zijn meer pagina’s slimpie

 8. bedankt! erg leuke tips om te zetten op mijn youtube kanaal!

 9. je kunt meschien der bij zetten een knikkerbaan XXL

 10. Ik heb niks voor een youtube video

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *