Een goede tekstschrijver herken je aan deze 5 dingen

Laatste update: 21 april 2017 om 1:18 pm

Iedereen die kan schrijven kan een tekstschrijver zijn. Maar hoe vind je nu die ene goede tekstschrijver waarnaar jij op zoek bent? Als je de onderstaande vijf kenmerken van een goede tekstschrijver volgt, ben je een heel eind op weg in de goede richting. Ben je zelf een tekstschrijver? Dan doe je er goed aan om je deze vijf eigenschappen eigen te maken. Voor zover je die nog niet bezit, dan.

Een goede tekstschrijver herken je aan deze 5 dingen

1. Goede tekstschrijvers lossen problemen op

Een goede tekstschrijver begrijpt het probleem waar een bedrijf mee kampt. Maar hij begrijpt het probleem ook vanuit het perspectief van de eindklant. Een goede tekstschrijver vertaalt dit in frisse teksten die nieuwe klanten aantrekken.

Verwacht dat je lastige vragen van je tekstschrijver krijgt. Maar daarna kun je rekenen op teksten die geschreven zijn op emotie. Vaak vanuit een heel ander standpunt geschreven dan dat je verwachtte. Copywriting en tekstschrijven gaat over het oplossen van problemen en het wegnemen van drempels.

2. Een goede tekstschrijver begrijpt websites

Van een goede tekstschrijver kun je geweldige webteksten verwachten. Hij weet precies hoe hij zijn teksten beknopt en boeiend houdt. En hij doet suggesties voor teksten op knoppen en bij andere interactieve elementen. Je kunt ook aanbevelingen verwachten ten aanzien van je bestaande content en het ontwerp of de structuur van je website.

3. Een goede tekstschrijver wil dat je succes hebt

Een samenwerking voor de lange termijn. Waarin jij succes hebt met jouw bedrijf, mede dankzij de goede teksten van de tekstschrijver. Dat is het belang van een goede tekstschrijver. Als je de juiste tekstschrijver hebt ingeschakeld, zul je het gevoel hebben dat je een partner hebt gevonden die jouw business naar een hoger plan helpt te tillen.

LEES OOK:  10 vragen die je niet aan een copywriter moet stellen

Als je goed voor jouw tekstschrijver zorgt, zal hij vaak een stapje extra voor je willen zetten. Jouw succes is het succes van een goede tekstschrijver.

4. Goede tekstschrijvers zijn geïnteresseerd in trends

De beste tekstschrijvers zijn de nieuwsgierigste tekstschrijvers. Ze schrijven over de meest uiteenlopende onderwerpen en verdiepen zich enthousiast in jouw producten en diensten. Ze vinden het geen probleem om zelf research te doen en komen vaak met interessante details op de proppen. Omdat ze veel ervaring hebben met het zoeken naar informatie en het beoordelen daarvan, kunnen ze je ook veel vertellen over trends in websitedesign, contentcreatie en marketing. Informatie die jouw onderneming goed van pas kan komen.

5. Goede tekstschrijvers zijn flexibel

Soms heb je als ondernemer een goed idee over de teksten op de website. Soms ook niet. Een goede tekstschrijver helpt je met ideeën maar weet ook wanneer hij jou een keuze moet laten maken. Als eigenaar van een bedrijf weet jij tenslotte het meeste van jouw product of branche. En de tekstschrijver weet hoe hij het zo goed mogelijk aan je klanten moet presenteren.

Een goede tekstschrijver durft tegen je in te gaan als hij het ergens niet mee eens is. Maar hij weet ook dat de beslissing uiteindelijk bij zijn klant ligt. Hij doet er alles aan om ervoor te zorgen dat de teksten je publiek aanspreken en dat lezers klanten worden.

Heb je zelf iets toe te voegen aan deze dingen waaraan je een goede tekstschrijver herkent? Laat het weten in een reactie!

LEES OOK:  Het Leven Van De Freelance Copywriter

Geïnspireerd door een artikel op writtent.com, foto: LinkedIn.

2 Comments. Leave new

Sanne Duivenvoorden
11 maart 2017 11:25

Leuk artikel! Ook gelijk een mentale checklist voor mezelf… haha!

Beantwoorden

Dank voor je reactie, Sanne! En succes met jouw werk.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *