Web Analytics

Kies je copywriter: goed, snel óf goedkoop

Bijgewerkt op 4 juli 2020

Het is het klassieke driehoeksdilemma dat opgaat voor iedereen die voor zichzelf begint. Dus ook voor de copywriter. Je kunt 2 – en slechts twee! – mogelijkheden kiezen uit 1) goed 2) snel 3) goedkoop. 

Kies je voor goede en snelle service, dan zal het niet goedkoop zijn. Kies je voor goed en goedkoop, dan zal het niet snel zijn. Kies je voor snel en goedkoop, dan zal het niet goed zijn. Een boerenwijsheid, maar wel eentje die elke freelancer zich ter harte zal moeten nemen.

Natuurlijk, als je net begint wil je alle drie de mogelijkheden tegelijk aan je klanten voorschotelen. Al snel zul je merken dat dit een onhoudbare situatie is.

Zo ga ik ermee om

Zelf heb ik het momenteel enorm druk. Een luxeprobleem. Aan de kwaliteit wil ik niet tornen. Die moet altijd ‘goed’ zijn. En ik merk ook dat eigenlijk alle klanten goede kwaliteit verwachten.

Als het vervolgens snel moet, en dat moet het in de praktijk vrijwel altijd, mag je daar dus best een hogere prijs voor vragen. De kans is namelijk reëel dat je in de avonduren of in je vrije weekend aan de slag moet.

Wil de klant die prijs niet betalen? Prima, maar dan zal het langer duren. Je pakt het werk dan op als je het wat minder druk hebt.

Hoe vind je de juiste copywriter?

De juiste copywriter vinden, is dus ook bepalen wat je verwacht van het resultaat. Hieronder heb ik voor de 3 mogelijke uitkomsten van het dilemma omschreven hoe je aan een copywriter of tekstschrijver komt.

Snelle en goedkope copy

Snelle en goedkope copy vind je op tekstplatforms als textbroker.nl en greatcontent.nl. Of via een algemeen platform voor goedkope diensten zoals Fiverr. De aangesloten copywriters werken voor een paar cent per woord aan jouw teksten. Voor rond de 5 of 10 euro heb je een heel artikel.

Natuurlijk kun je dan geen hoge kwaliteit verwachten. Toch kun je ook bij dit soort platforms een schifting maken tussen echt schandalig goedkoop (en een beroerde kwaliteit) en goedkoop (met nog een redelijke kwaliteit).

Goedkope tekstschrijvers (die soms voor zo laag als één cent per woord voor je willen werken) vind je ook via het webmastersplatform Sitedeals. Ik verwijs je maar even door, want dat zie ik niet als concurrentie, zoals je zult begrijpen.

Goede en goedkope copy

Als je nou meer kwaliteit wilt, maar niet veel wilt betalen, wat doe je dan? Dan moet je vooral de tijd hebben. Zoek iemand die net in het vak begint. Zoals een student of iemand die net afgestudeerd is.

Jouw beste kans is iemand met een eigen blog, die al over enig schrijftalent beschikt. Zo iemand kun je goedkoop inhuren en trainen om artikelen voor jou te schrijven. Het zal een tijdje duren, maar na verloop van tijd kun je zo iemand heel aardige artikelen laten schrijven die je nog geen € 25 per stuk hoeven te kosten.

Goede en snelle copy

Je kiest voor een goede copywriter die ook nog eens vlot kan leveren? Dan zul je de portemonnee moeten trekken, want goede copywriters die binnen redelijke termijn kunnen leveren hebben het meestal druk (en vinden het ook niet erg om eens ‘nee’ te zeggen).

De beste kans om zo iemand te vinden is vanuit aanbevelingen in je eigen netwerk. Of volg de 7 stappen om de beste tekstschrijver voor jouw klus te vinden.

Je kunt natuurlijk ook zelf je best doen om copyklussen goed te plannen. Verwacht je straks een goede copywriter (lees: niet deze week nog) nodig te hebben? Plan ‘m dan nu alvast in.

Doyoucopy helpt je graag verder om jouw communicatie te verbeteren. En mijn tarieven zijn eigenlijk heel schappelijk, al zeg ik het zelf.

Nu wil ik graag van jou weten: hoe kies jij je copywriter? Let je puur op prijs of zijn andere zaken belangrijker? En als je een copywriter bent, hoe ga jij hiermee om?

Geïnspireerd door een artikel op kopywritingkourse.com.

💡Pro-tip: wil je op een snelle & makkelijke manier meer leren over de kracht van goede copywriting? Profiteer dan vandaag nog van deze aanbieding: Cursus Copywriting in 30 Dagen.

💡Pro-tip: over SEO en SEO-copywriting wordt heel erg moeilijk gedaan. Tijd om het makkelijk te maken. Want in de basis komt het neer op hoe je zo goed mogelijk antwoorden kunt formuleren op de vragen en problemen die potentiële klanten hebben. Ik presenteer je mijn eigen Cursus SEO-copywriting voor beginners.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties