Kost dat? Mijn tarieven voor copywriting

Natuurlijk, veel copywerk is maatwerk, met de daarbij behorende op maat gesneden tarieven. Maar ik heb gemerkt dat opdrachtgevers een indicatie ten aanzien van de investering op prijs stellen. Daarom geef ik je op deze pagina wat vaste prijzen voor veelvoorkomende ‘bestellingen’ en een uurprijs voor mijn werk als copywriter en tekstschrijver. Deze tarieven zijn gebaseerd op mijn 15 jaar ervaring met copywriting en marketing en de resultaten die ik met betere teksten voor mijn klanten heb geboekt. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw en gelden voor het jaar 2018.

Projectprijs, uurprijs of woordprijs?

Het is trouwens vaak ook mogelijk om een projectprijs voor een klus te maken. Uiteraard moet ik dan wel enigszins kunnen inschatten om welke tijdsinvestering het gaat. Doyoucopy schrijft trouwens zelden op basis van het aantal woorden, omdat ik denk dat hier een verkeerde impuls vanuit gaat. Dan zou ik zo veel mogelijk woorden moeten schrijven om een goed belegde boterham te verdienen. En dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn. Soms is schrijven namelijk gewoon schrappen. Bovendien: het zijn niet de afzonderlijke woorden die tellen, maar hoe ze met zorg achter elkaar gezet zijn.

Uurtarief copywriting

Hieronder valt schrijven en ook corrigeren. Afhankelijk van de basis die er ligt, de grootte of de complexiteit van de opdracht kunnen we ook een lager of een hoger tarief overeenkomen.
€ 75

Onder een lager tarief kan bijvoorbeeld licht redactiewerk vallen. Onder een hoger tarief kunnen bijvoorbeeld vallen: conceptontwikkeling, brainstormen (met de klant),het schrijven van strategische plannen, het uitdenken van een communicatieplan of een communicatieconcept.

Op basis van mijn ervaring kan ik voor een aantal veelvoorkomende opdrachten vaste prijzen hanteren.

Schrijven van een brief, e-mail, persbericht

€ 150

Schrijven van een pagina webcopy (incl. SEO)

€ 150

Schrijven van een pagina brochure- of foldertekst

€ 150

Schrijven van een blogartikel

Afhankelijk van de frequentie van de opdrachten, de benodigde research en creativiteit kan dit tarief hoger of lager zijn. Ik kan dus alleen een globale indicatie geven. Ik heb inmiddels honderden blogartikelen geschreven voor een veelheid aan klanten.
vanaf € 100 per artikel

Blogabonnement

Jouw contentmarketing compleet verzorgd! Al vanaf € 200 per maand. Lees meer op de pagina Blogabonnement.
vanaf € 200 per maand

Quick scan voor websites

Met deze quick scan bekijk ik je website zowel op techniek, content als autoriteit. Wat volgt is een helder en beknopt rapport, waarin direct staat aangegeven wat je aan moet passen op je website, wil je beter gevonden worden in de zoekmachines (lees: Google). Je kunt vervolgens Doyoucopy en zijn partners vragen om de implementatie van de adviezen te doen. Je kunt het ook zelf doen of uitbesteden aan je webbouwer.
€ 250

Wat kost de tekst voor mijn website dan?

Om je een idee te geven: de tekst voor een eenvoudige website bestaande uit een homepage, een ‘over ons’-pagina, een producten- of dienstenpagina, een pagina met referenties of iets anders en een contactpagina (totaal vijf pagina’s) kost je dan ongeveer € 1.000. Ja, dat is meer dan de prijs voor vijf losse pagina’s (die zou op € 750 komen), maar de homepage waarin je het merk stevig neer wilt zetten, kost altijd wat meer tijd. Soms ben ik zelfs een hele dag bezig met alleen een homepage.

Grotere tekstklussen

Regelmatig krijg ik de vraag of ik een grote hoeveelheid productteksten of SEO-teksten voor op een website kan schrijven. Dat kost natuurlijk veel tijd, dus het moet in mijn planning passen. Ook heb ik er dan waarschijnlijk hulp van mijn – overigens uitstekende – copycollega’s bij nodig. Voor grotere klussen maak ik natuurlijk graag een aantrekkelijke prijs op maat.

Ook nog dit

Voor een kennismakings- of voortgangsgesprek reken ik je geen kosten.
Reiskosten voor gewone afspraken zijn inbegrepen in het uurtarief, tenzij het om interviews, een training op locatie, een reportage van een evenement o.i.d. gaat.

Het minimale factuurtarief bedraagt € 150. Dit is omdat kleine klussen – zoals een copyklus van één uurtje – meestal toch een grotere investering in onderzoek en inlezen van mijn kant vergen.

Doyoucopy hanteert een betaaltermijn van 14 dagen. Bij grotere klussen vraag ik om een betaling vooraf of rekenen we af op basis van deelfacturen. De algemene voorwaarden van Doyoucopy kun je hier lezen.

Zullen we samen aan jouw klus werken? Wil je weten wat jouw specifieke project gaat kosten en verlang je een tarief op maat? Neem direct contact op met Doyoucopy!