Web Analytics

Mijn tarieven voor copywriting

[no_toc]‘Wat kost een tekstschrijver of copywriter?’ ‘Wat kost het om mijn webteksten te laten schrijven?’ ‘Wat is de prijs per blogartikel?’ Ik heb gemerkt dat opdrachtgevers een indicatie ten aanzien van hun investering in copywriting op prijs stellen. Daarom geef ik je op deze pagina mijn prijslijst voor veelvoorkomende ‘bestellingen’. Plus wat meer informatie over mijn werkwijze.

De onderstaande tarieven zijn gebaseerd op mijn bijna 20 jaar ervaring met copywriting en marketing en de resultaten die ik met betere teksten voor mijn klanten heb geboekt.

DienstTariefDetails
Persbericht€ 200Op basis van aangeleverde informatie
Verkoopbrief, e-mailingVanaf € 200Tarief afhankelijk van research en lengte
ZoekwoordenonderzoekVanaf € 350Inzicht in de kansrijkste zoekwoorden ten opzicht van de belangrijkste concurrentie
SEO-teksten categorie en/of product per pagina
inclusief zoekwoordonderzoek
Vanaf € 50Tarief afhankelijk van research en lengte, bij grotere volumes aangepaste tarieven
Webtekst kort (300-500 woorden) per paginaVanaf € 150Tarief afhankelijk van research en lengte, bij grotere volumes aangepaste tarieven
Webtekst normaal (500-700 woorden) per paginaVanaf € 200Tarief afhankelijk van research en lengte, bij grotere volumes aangepaste tarieven
Webtekst lang (700-900 woorden)Vanaf
€ 250
Tarief afhankelijk van research en lengte, bij grotere volumes aangepaste tarieven
Over ons-paginaVanaf € 250Tarief afhankelijk van research en lengte
Folder of brochure, per paginaVanaf € 150Bij 10+ pagina’s zijn aangepaste tarieven mogelijk
Blogartikel kort (300-500 woorden)
inclusief research en zoekwoordonderzoek
Vanaf € 150Vanaf 2 artikelen per maand is een blogabonnement interessant
Blogartikel normaal (500-700 woorden)
inclusief research en zoekwoordonderzoek
Vanaf € 200Vanaf 2 artikelen per maand is een blogabonnement interessant
Blogartikel lang (700-900 woorden)
inclusief research en zoekwoordonderzoek
Vanaf € 250Vanaf 2 artikelen per maand is een blogabonnement interessant
Monsterartikel (vanaf 2.000 woorden)Vanaf € 500Per 1.000 woorden extra betaal je € 200
Homepage
inclusief research en zoekwoordonderzoek
Vanaf € 400Tarief afhankelijk van research en lengte
Landingspagina (800 – 1.200 woorden)
inclusief research en zoekwoordonderzoek
Vanaf € 250Tarief afhankelijk van research en lengte, vanaf 10+ pagina’s zijn aangepaste tarieven mogelijk
ConceptontwikkelingVanaf € 1.250Een compleet communicatieconcept als kapstok voor al je uitingen
Teksten complete websiteVanaf € 1.250Het basistarief geldt voor compacte websites en is afhankelijk van het totaal aantal pagina’s en de research
Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw en exclusief eventuele reiskosten en interviews en gelden voor het jaar 2022/2023. Minimum factuurbedrag: € 250.

Werkwijze (SEO-)copywriting

De werkwijze hangt af van de opdracht, maar ziet er in het algemeen als volgt uit.

  1. Kennismaking, uitleg project en afstemming budget en deadlines (telefonisch, gratis en vrijblijvend).
  2. Ik stuur je een prijsopgave of geef een indicatie van de kosten.
  3. Zijn we het eens over de randvoorwaarden? Dan vul je online het algemene briefingsformulier in, zodat ik antwoord krijg op de belangrijkste vragen. Hiermee geef je akkoord op mijn algemene voorwaarden en het groene licht om het project te beginnen.
  4. Ik breng mijn starttarief in rekening. Dit heb je betaald voordat ik met het project begin. Het starttarief breng ik in mindering op de eindfactuur.
  5. Eventueel houden we een aanvullend interview, telefonisch of in persoon, om antwoord te krijgen op specifieke vragen.
  6. Ik voer aan de hand van jouw input en eigen research een zoekwoorden-onderzoek uit, om antwoord te krijgen op de SEO-kansen.
  7. Ik ga aan de slag met een eerste concepttekst van bijvoorbeeld één pagina.
  8. Na afstemming over de toon en stijl ga ik verder met het vervolg van de opdracht.
  9. Je beoordeelt het werk en we bespreken eventuele correcties. Je ontvangt een definitieve tekst.
  10. Je ontvangt de eindfactuur en je betaalt deze hopelijk vlot 😉

Projecten die buiten de genoemde prijslijst vallen kunnen we op basis van een projecttarief of mijn uurtarief van € 90 overeenkomen.

Een eerste concepttekst lever ik na aanvang van de opdracht in de regel binnen één week op. Meestal kan ik je project na ongeveer 2 weken inplannen, maar soms is het langer door drukte of vakanties.

Klanten kunnen spoedopdrachten aanvragen tegen een toeslag van 25% van het reguliere tarief, met een minimum van € 100.

Niet de goedkoopste

Een waarschuwing vooraf: ik ben niet de goedkoopste copywriter van de Lage Landen en dat wil ik ook niet zijn. Als je mij inschakelt, doe je dat omdat je waarde aan je communicatie toe wilt voegen en bereid bent om een investering te doen om vervolgens meer resultaat te boeken. Ben je op zoek naar goedkope vulling voor je website? Dan zijn er legio alternatieven die de kosten voor een tekstschrijver drukken.

Projectprijs, uurprijs of woordprijs?

Het is vaak mogelijk om een projectprijs voor een klus te maken. Uiteraard moet ik dan wel enigszins kunnen inschatten om welke tijdsinvestering van mijn kant het gaat. Ik schrijf zelden op basis van het aantal woorden, omdat ik denk dat hier een verkeerde impuls vanuit gaat. Dan zou ik zo veel mogelijk woorden moeten schrijven om een goed belegde boterham te verdienen. En dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn. Soms is schrijven namelijk gewoon schrappen (en voordat ik een goede tekst heb zijn er veel woorden geschrapt).

Bovendien: het zijn niet de afzonderlijke woorden die tellen, maar hoe ze met zorg achter elkaar gezet zijn. Dat gezegd hebbende: in sommige gevallen is een woordprijs wel de meest transparante en gemakkelijke manier van een tarief bepalen. Laat het dus vooral weten waar je voorkeur naar uitgaat.

Uurtarief copywriting

Hieronder valt conceptontwikkeling, tekstschrijven en ook het redigeren van bestaande teksten. Afhankelijk van de basis die er ligt, de grootte of de complexiteit van de opdracht kunnen we ook een lager of een hoger tarief overeenkomen.

€ 90

Onder een lager tarief kan bijvoorbeeld licht redactiewerk vallen. Een lager tarief kunnen we ook overeenkomen als je regelmatig werk voor me hebt. Onder een hoger tarief kunnen bijvoorbeeld vallen: conceptontwikkeling, brainstormen (met de klant),het schrijven van strategische plannen, het uitdenken van een communicatieplan of een communicatieconcept.

Prijs blog schrijven

Afhankelijk van de frequentie van de opdrachten, de benodigde research en creativiteit kan dit tarief hoger of lager zijn. Ik kan dus alleen een globale indicatie geven. Ik heb inmiddels honderden blogartikelen geschreven voor een veelheid aan klanten.

vanaf € 150 per artikelinclusief research, zoekwoordonderzoek, optimalisatie voor zoekwoorden (SEO) en desgewenst een rechtenvrije afbeelding en plaatsing in je contentmanagementsysteem.

Blogabonnement

Jouw contentmarketing compleet verzorgd! Al vanaf € 350 per maand. Lees meer op de pagina Blogabonnement.

vanaf € 350 per maand

Tarieven van cursussen copywriting en SEO

De tarieven van mijn online cursussen vind je op de respectievelijke pagina’s in de Doyoucopy Academy.

vanaf € 79

Wat kost de tekst voor mijn website dan?

Dan moet ik echt even weten hoeveel pagina’s je website heeft of gaat krijgen. En ook hoe je mij van informatie kunt voorzien. Een complete website schrijven is niet simpelweg een optelsom van een aantal losse pagina’s. De homepage waarin je het merk stevig neer wilt zetten, kost altijd wat meer tijd. Soms ben ik zelfs een hele dag bezig met alleen een homepage. Heb je veel pagina’s te schrijven? Dan kan ik natuurlijk een speciaal tarief voor je maken.

vanaf € 1.250

Geef me gerust jouw ideeën door, dan kijken we samen hoe we het ’t beste aan kunnen pakken voor het beste resultaat. Je webteksten hoeven trouwens niet altijd helemaal opnieuw. Een frisse make-over kan al een heel groot verschil maken.

Grotere tekstklussen zoals SEO-teksten voor meerdere pagina’s

Regelmatig krijg ik de vraag of ik een grote hoeveelheid productteksten of SEO-teksten voor op een website kan schrijven. Dat kan zeker, maar dat kost natuurlijk veel tijd, dus het moet wel in mijn planning passen. Bij klussen van honderden pagina’s heb ik dan waarschijnlijk ook hulp van mijn – overigens zeer deskundige – copycollega’s bij nodig. Voor grotere (SEO)-klussen maak ik graag een aantrekkelijke prijs op maat.

Ook nog dit

Voor een kennismakings- of voortgangsgesprek reken ik je geen kosten. Reiskosten voor gewone afspraken zijn inbegrepen in het uurtarief, tenzij het om interviews, een training op locatie, een reportage van een evenement o.i.d. gaat.

Het minimale factuurtarief voor nieuwe projecten bedraagt € 500. Dit is omdat kleine klussen – zoals een copyklus van één uurtje of het schrijven van een flyer – meestal toch een grotere investering in onderzoek en inlezen van mijn kant vergen. En ook omdat ik eigenlijk gewoon het liefst wat grotere klussen aanpak, zodat ik mijn klanten de waarde kan geven die ze verdienen.

Doyoucopy hanteert een betaaltermijn van 14 dagen. Bij nieuwe klanten vraag ik om betaling van een starttarief voor aanvang van de opdracht.

Ook bij grotere klussen vraag ik om een betaling vooraf of rekenen we af op basis van deelfacturen. De algemene voorwaarden van Doyoucopy kun je hier lezen.

Zullen we samen aan jouw project werken? Wil je weten wat jouw specifieke tekstklus gaat kosten en verlang je een tarief op maat?