Mijn tarieven voor copywriting

Mijn tarieven voor copywriting

‘Wat kost een tekstschrijver of copywriter?’ Ik heb gemerkt dat opdrachtgevers een indicatie ten aanzien van de investering op prijs stellen. Daarom geef ik je op deze pagina mijn prijslijst voor veelvoorkomende ‘bestellingen’. Deze tarieven zijn gebaseerd op mijn ruim 15 jaar ervaring met copywriting en marketing en de resultaten die ik met betere teksten voor mijn klanten heb geboekt.

Dienst

Prijs 

Details

Persbericht€ 150Op basis van aangeleverde informatie
Verkoopbrief, e-mailVanaf € 150Tarief afhankelijk van benodigde research en lengte
Los zoekwoordenonderzoek€ 350Inzicht in de meest kansrijke zoekwoorden ten opzichte van de belangrijkste concurrenten
SEO-teksten categorie en/of product per pagina
inclusief zoekwoordonderzoek
Vanaf € 50Tarief afhankelijk van benodigde research en lengte, vanaf 50+ pagina’s zijn aangepaste tarieven mogelijk
Webtekst kort (300-400 woorden) per pagina
inclusief zoekwoordonderzoek
Vanaf € 100Tarief afhankelijk van benodigde research, vanaf 20+ pagina’s zijn aangepaste tarieven mogelijk
Webtekst normaal (400-500 woorden) per pagina
inclusief zoekwoordonderzoek
Vanaf € 125Tarief afhankelijk van benodigde research, vanaf 20+ pagina’s zijn aangepaste tarieven mogelijk
Webtekst lang (500-600 woorden) per pagina
inclusief zoekwoordonderzoek
Vanaf € 150Tarief afhankelijk van benodigde research, vanaf 20+ pagina’s zijn aangepaste tarieven mogelijk
Over ons-pagina
inclusief zoekwoordonderzoek
€ 250Tarief afhankelijk van benodigde research
Folder- of brochuretekst per pagina (400-500 woorden)Vanaf € 100Vanaf 10+ pagina’s zijn aangepaste tarieven mogelijk
Blogartikel kort (300-400 woorden)
inclusief research en zoekwoordonderzoek
€ 100Vanaf 2 artikelen per maand is een blogabonnement interessant
Blogartikel normaal (600-700 woorden)
inclusief research en zoekwoordonderzoek
€ 150Vanaf 2 artikelen per maand is een blogabonnement interessant
Blogartikel lang (900-1.000 woorden)
inclusief research en zoekwoordonderzoek
€ 250Vanaf 2 artikelen per maand is een blogabonnement interessant
Monsterartikel (vanaf 2.000 woorden)
inclusief research en zoekwoordonderzoek
vanaf € 400Per 1.000 woorden extra betaal je € 200
Homepage
inclusief zoekwoordonderzoek
Vanaf € 400Tarief afhankelijk van benodigde research en lengte
Landingspagina (800-1.200 woorden)
inclusief zoekwoordonderzoek
Vanaf € 250Tarief afhankelijk van benodigde research en lengte, vanaf 10+ pagina’s zijn aangepaste tarieven mogelijk
Kopregels (10 stuks)€ 250
Sloganvoorstellen (5 stuks)€ 500
Conceptontwikkelingvanaf € 1.250Een compleet communicatieconcept als kapstok voor al je uitingen
Copywriting op maatOp aanvraag

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw en exclusief eventuele reiskosten en interviews en gelden voor het jaar 2020.

Projecten die buiten de genoemde prijslijst vallen kunnen we op basis van een projecttarief of mijn uurtarief van € 80 overeenkomen.

Een eerste concepttekst lever ik na aanvang van de opdracht in de regel binnen één week op. Meestal kan ik je project na ongeveer 2 weken inplannen.

Klanten kunnen spoedopdrachten aanvragen tegen een toeslag van 25% van het reguliere tarief, met een minimum van € 75.

Niet de goedkoopste

Een waarschuwing vooraf: ik ben niet de goedkoopste copywriter van de Lage Landen en dat wil ik ook niet zijn. Als je mij inschakelt, doe je dat omdat je waarde aan je communicatie toe wilt voegen en bereid bent om een investering te doen om vervolgens meer resultaat te boeken. Ben je op zoek naar goedkope vulling voor je website? Dan zijn er legio alternatieven die de kosten voor een tekstschrijver drukken.

💡Pro-tip: wil je zelf leren copywriten? Om zo je eigen teksten of teksten voor anderen drastisch te verbeteren? Download dan nu mijn waardevolle e-book Copywriting in 30 Dagen, nu tegen een ongelooflijk lage prijs.

Projectprijs, uurprijs of woordprijs?

Het is vaak mogelijk om een projectprijs voor een klus te maken. Uiteraard moet ik dan wel enigszins kunnen inschatten om welke tijdsinvestering van mijn kant het gaat. Ik schrijf zelden op basis van het aantal woorden, omdat ik denk dat hier een verkeerde impuls vanuit gaat. Dan zou ik zo veel mogelijk woorden moeten schrijven om een goed belegde boterham te verdienen. En dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn. Soms is schrijven namelijk gewoon schrappen (en voordat ik een goede tekst heb zijn er veel woorden geschrapt).

Bovendien: het zijn niet de afzonderlijke woorden die tellen, maar hoe ze met zorg achter elkaar gezet zijn. Dat gezegd hebbende: in sommige gevallen is een woordprijs wel de meest transparante en gemakkelijke manier van een tarief bepalen. Laat het dus vooral weten waar je voorkeur naar uitgaat.

Uurtarief copywriting

Hieronder valt conceptontwikkeling, tekstschrijven en ook het redigeren van bestaande teksten. Afhankelijk van de basis die er ligt, de grootte of de complexiteit van de opdracht kunnen we ook een lager of een hoger tarief overeenkomen.

€ 80

Onder een lager tarief kan bijvoorbeeld licht redactiewerk vallen. Een lager tarief kunnen we ook overeenkomen als je regelmatig werk voor me hebt. Onder een hoger tarief kunnen bijvoorbeeld vallen: conceptontwikkeling, brainstormen (met de klant),het schrijven van strategische plannen, het uitdenken van een communicatieplan of een communicatieconcept.

Prijs blog schrijven

Afhankelijk van de frequentie van de opdrachten, de benodigde research en creativiteit kan dit tarief hoger of lager zijn. Ik kan dus alleen een globale indicatie geven. Ik heb inmiddels honderden blogartikelen geschreven voor een veelheid aan klanten.

vanaf € 100 per artikelinclusief research, zoekwoordonderzoek, optimalisatie voor zoekwoorden (SEO) en desgewenst een rechtenvrije afbeelding en plaatsing in je contentmanagementsysteem.

Blogabonnement

Jouw contentmarketing compleet verzorgd! Al vanaf € 350 per maand. Lees meer op de pagina Blogabonnement.

vanaf € 350 per maand

Homepage of Website Make-Over

Op basis van mijn uitgebreide ervaring met copywriting, kan ik je helpen de teksten op je homepage of je hele website drastisch te verbeteren. Je krijgt van mij direct te horen welke teksten je moet aanpassen en wat je daarvoor in de plaats moet schrijven. In een praktisch rapport, waaruit je mijn adviezen direct over kunt zetten in je website. Met de Homepage of Website Make-Over bespaar je jezelf de hoge kosten voor een nieuwe website en doe je datgene waarmee je direct veel meer resultaat gaat boeken. Je leest er alles over op de pagina Homepage en Website Make-Over.

vanaf € 990

Wat kost de tekst voor mijn website dan?

Dan moet ik echt even weten hoeveel pagina’s je website heeft of gaat krijgen. En ook hoe je mij van informatie kunt voorzien. Een complete website schrijven is niet simpelweg een optelsom van een aantal losse pagina’s. De homepage waarin je het merk stevig neer wilt zetten, kost altijd wat meer tijd. Soms ben ik zelfs een hele dag bezig met alleen een homepage. Heb je veel pagina’s te schrijven? Dan kan ik natuurlijk een speciaal tarief voor je maken.

vanaf € 1.250

Geef me gerust jouw ideeën door, dan kijken we samen hoe we het ’t beste aan kunnen pakken voor het beste resultaat. Je webteksten hoeven trouwens niet altijd helemaal opnieuw. Een frisse make-over kan al een heel groot verschil maken.

Grotere tekstklussen zoals SEO-teksten voor meerdere pagina’s

Regelmatig krijg ik de vraag of ik een grote hoeveelheid productteksten of SEO-teksten voor op een website kan schrijven. Dat kan zeker, maar dat kost natuurlijk veel tijd, dus het moet wel in mijn planning passen. Bij klussen van honderden pagina’s heb ik dan waarschijnlijk ook hulp van mijn – overigens zeer deskundige – copycollega’s bij nodig. Voor grotere (SEO)-klussen maak ik graag een aantrekkelijke prijs op maat.

Ook nog dit

Voor een kennismakings- of voortgangsgesprek reken ik je geen kosten. Reiskosten voor gewone afspraken zijn inbegrepen in het uurtarief, tenzij het om interviews, een training op locatie, een reportage van een evenement o.i.d. gaat.

Het minimale factuurtarief bedraagt € 250. Dit is omdat kleine klussen – zoals een copyklus van één uurtje of het schrijven van een alinea tekst voor op een flyer – meestal toch een grotere investering in onderzoek en inlezen van mijn kant vergen. En ook omdat ik eigenlijk gewoon het liefst wat grotere klussen aanpak, zodat ik mijn klanten de waarde kan geven die ze verdienen.

Doyoucopy hanteert een betaaltermijn van 14 dagen. Bij grotere klussen vraag ik om een betaling vooraf of rekenen we af op basis van deelfacturen. De algemene voorwaarden van Doyoucopy kun je hier lezen.

Zullen we samen aan jouw project werken? Wil je weten wat jouw specifieke tekstklus gaat kosten en verlang je een tarief op maat?