De beste contentmarketing-video ter wereld

De beste contentmarketing-video ter wereld

Bijgewerkt op

De beste contentmarketing-video ter wereld


Video heeft de laatste tien jaar een grote vlucht gemaakt op internet. De verwachting is dat video in 2019 80% van al het internetverkeer uitmaakt. Nu zitten we trouwens al tussen de 60 en de 70%. Tijd om video serieus te nemen als instrument voor contentmarketing.

Een bedrijf dat z’n contentmarketing op het gebied van video uitstekend voor elkaar heeft is Lego. The Lego Movie is een geweldig voorbeeld van een contentmarketing-video die maar liefst 101 minuten duurt. En mensen betalen er ook nog eens voor om ‘m te kijken. Deze uitgerekte reclamespot van Lego kostte zo’n 60 miljoen dollar om te maken en bracht bijna 500 miljoen dollar op. Alleen de film in de bioscoop al. De spin-off in de vorm van extra verkochte Lego-producten is nog veel lucratiever. En ook mooi: mensen maken zélf Lego-films. YouTube staat er vol mee.

Begin gewoon met video

Ja, leuk, zul je zeggen. Ik ben geen Lego en ik heb ook even geen 60 miljoen dollar op de plank liggen om ook zo’n film te maken. Maar dat hoeft ook helemaal niet. Het gaat er bij contentmarketing niet om dat het professioneel geproduceerd is (dat is soms wel mooi meegenomen). Veel belangrijker is dat je content je doelgroep bij je product betrekt. Engageert. Mensen moeten over jou en je producten gaan praten.

Laat je bekendheid groeien met contentmarketing-video

Liken, delen en erover praten op Facebook, Twitter, LinkedIn. Dat is je doel en je merkbekendheid groeit bijna automatisch. Als ik je dus één advies mag geven over contentmarketing voor 2016, dan is het: begin met video. Gewoon met je mobiele telefoon, een simpele foto- of videocamera of een webcam. Doe het met passie en begin met een voorsprong.

De meesten doen het niet, jij wel

Want dit is het idee: je meeste concurrenten doen het niet. Iedereen kan een foto maken of een blogje schrijven, maar video is een ander verhaal. Je moet dure apparatuur hebben (denken ze), er is een leercurve voor de bediening van de apparatuur en de montagesoftware. Het kost veel tijd.

De meeste concurrenten doen het dus niet. En daarom doe jij het juist wel. Ik hoor graag jouw ervaring met video als instrument voor contentmarketing.

Lees ook nog even dit:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *