Web Analytics

De 10 populairste Doyoucopy-blogartikelen van 2017

Bijgewerkt op 30 oktober 2020

2017 was een geweldig blogjaar voor Doyoucopy. Ik ben erin geslaagd om elke vrijdag een nieuw blogartikel over copywriting, marketing, online trends of communicatie te plaatsen. Ik sloeg geen week over (zelfs niet in de zomerperiode). Vandaag een korte terugblik op de artikelen die het afgelopen jaar de meeste bezoekers wisten te trekken. Had je het afgelopen jaar te weinig tijd om al mijn blogs te lezen, dan kun je je met deze top tien in no-time bijscholen op de populairste onderwerpen! (Je kunt op de koppen hieronder klikken om naar de bijbehorende artikelen te gaan.)

top 10 blogartikelen op doyoucopy.nl

1. 69 ideeën voor YouTube-video’s

Verreweg het populairste artikel van mijn copyblog is dit artikel met een groot aantal inspirerende ideeën voor YouTube-video’s. Zowel voor particulieren als bedrijven. Ik plaatste het al op 28 oktober 2016, maar in 2017 wist het bijna 20.000 unieke bezoekers te bereiken.

2. Het verschil tussen een tekstschrijver en een copywriter

Dit artikel plaatste ik op 21 juli 2010 (dat is meer dan zeven jaar geleden!) en het is nog steeds een van de populairste artikelen op mijn website. Sterker nog, de meeste bezoekers die in Google op het trefwoord ‘copywriter’ zoeken komen op deze pagina binnen. Het artikel zelf is wel wat verouderd, vandaar dat ik over hetzelfde onderwerp een genuanceerder artikel schreef, dat verderop in deze top tien terugkomt (op plek negen om precies te zijn).

3. YouTube-onderwerpen voor jouw kanaal

Een artikel over YouTube, dat ik twee jaar geleden al schreef. In dit artikel leg ik uit hoe je zelf tot goede onderwerpen voor je YouTube-kanaal kunt komen. Ruim 3.000 unieke bezoekers in 2017.

4. 7 tips om jouw video te laten scoren op YouTube

Nóg een YouTube-artikel. Deze keer eentje waarin ik tips geef om jouw video goed naar voren te laten komen op de videosite, ofwel YouTube SEO. Het is logisch dat YouTube-artikelen populair zijn, online video gaat de komende jaren exploderen!

5. Verkiezing van de beste verkiezingsslogans

Met dank aan de verkiezingen voor de Tweede Kamer op 15 maart jongstleden, is dit eveneens een van de populairste blogartikelen van het afgelopen blogjaar. Ruim 2.000 unieke bezoekers bekeken het. En ongetwijfeld gaat dit artikel in de toekomst nog voor veel meer bezoek zorgen, als nieuwe verkiezingen aan de orde zijn. Het staat inmiddels op positie één in Google op het trefwoord ‘verkiezingsslogans’.

6. Hoe word je copywriter?

Een informatief artikel over hoe je copywriter wordt, met daarin vooral een persoonlijk verhaal over hoe ik het heb aangepakt. Kennelijk zijn veel meer mensen geïnteresseerd in het beroep van copywriter! 1.200 bezoekers in 2017. Dat Google het ook een interessant artikel vindt en het heeft gepromoot tot ‘aanbevolen fragment‘ heeft natuurlijk wel bijgedragen aan de populariteit.

7. Goede teksten schrijven doe je zo: 29 tips

Lijstjes blijven populair, ook in 2017. En in 2018 zal dat wel niet anders zijn. Dit artikel met tips om je teksten te verbeteren wist ook in de toplijst door te dringen. Met dank aan de vele likes en shares op sociale media!

8. 7 onmisbare voorwaarden voor een goed blog

Hoe zet je een goed blog op? Als privépersoon of als bedrijf? Dit artikel is al van 15 januari 2016, maar scoort nog altijd goed in de rankings. Er staan dan ook zeven toptips in als je direct wilt scoren met een nieuw op te zetten blog.

9. Wat is een copywriter?

Dit artikel is een aanvulling en verbetering op het artikel dat ik onder punt 2 omschreef, maar het is nog niet zo populair als het oude artikel. Toch goed voor een negende plek in deze top tien.

10. De structuur van een sterke pitch

Dit artikel met tips van Google om een sterk verkoopgesprek te houden, scoort al ruim twee jaar als een van de meest bekeken artikelen op mijn blog.

Bonustip: zorg voor tijdloze blogartikelen

Dat waren ze. De tien populairste artikelen van 2017. Zoals je ziet zitten er veel artikelen tussen die ik ruimschoots vóór 2017 heb geschreven. Sterker nog, in de lijst hierboven staan maar twee artikelen die ik in 2017 heb geschreven.

Dat is het mooie van bloggen. Ook oude artikelen blijven bezoekers binnenhalen, zodat met het groeien van je blog ook je bezoekersaantallen toe blijven nemen. Als je ervoor zorgt dat je een aantal tijdloze blogartikelen samenstelt (of je blogartikelen blijft updaten), dan kunnen ze langdurig voor verkeer naar je website zorgen.

Extra bonustip: maak zelf een top 10

Handig, hè, zo’n lijstje met een top tien? Zit je zelf aan het einde van het jaar zonder contentinspiratie? Maak dan ook een top tien van je meestbezochte artikelen in het afgelopen jaar. Met één oog op Google Analytics stel je zo’n lijstje gemakkelijk samen en schud je in no-time een nieuw artikel uit je mouw, mét waardevolle interne links (goed voor de SEO.)

Wil je meer weten over bloggen en hoe het jou kan helpen meer bezoekers (en dus meer conversie) aan te trekken, dan kan ik je mijn monsterartikel over de blogbasics van harte aanbevelen. Heb je nog vragen, dan kun je die hieronder stellen!

💡Pro-tip: wil je op een snelle & makkelijke manier meer leren over de kracht van goede copywriting? Profiteer dan vandaag nog van deze aanbieding: Cursus Copywriting in 30 Dagen.

💡Pro-tip: over SEO en SEO-copywriting wordt heel erg moeilijk gedaan. Tijd om het makkelijk te maken. Want in de basis komt het neer op hoe je zo goed mogelijk antwoorden kunt formuleren op de vragen en problemen die potentiële klanten hebben. Ik presenteer je mijn eigen Cursus SEO-copywriting voor beginners.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties