Web Analytics

De 10 meestgelezen artikelen van 2019

Bijgewerkt op 6 juli 2020

Einde van het jaar, lijstjestijd! En een mooie gelegenheid om snel even bij te lezen. Dit waren de 10 populairste blogartikelen op mijn copyblog in het afgelopen jaar.

10. Een goede reclametekst schrijven: 9 tips

Van nummer 13 in 2018 naar een plek binnen de top 10 in 2019. Dit artikel met een aantal nuttige tips voor het schrijven van een goede reclametekst wist zich sinds zijn plaatsing aan het einde van 2017 naar de top van Google te manoeuvreren.

Bijna 2.000 bezoekers wisten dit artikel in 2019 te vinden. Een stijging van zo’n 29% in vergelijking met vorig jaar.

Lees: Een goede reclametekst schrijven: 9 tips.

9. Verkiezing van de beste verkiezingsslogans

Vorig jaar nummer 2, dit jaar gezakt naar plaats 9. Vorig jaar bijna 6.000 unieke bezoekers, dit jaar zo’n 2.250. Daarmee is dit het enige artikel dat minder bezoekers heeft behaald in het afgelopen jaar.

Ik schreef dit artikel in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van 2017. Logisch dat het toen direct een hausse aan bezoekers opleverde.

Dit jaar was er een kleine opleving vanwege de verkiezingen voor de Provinciale Staten en het Europees Parlement, maar die zijn toch beduidend minder populair dan die voor de Tweede Kamer.

Toch kan dit artikel volgend jaar met gemak opnieuw in dit lijstje komen, zeker als we vervroegde verkiezingen krijgen omdat de Rutte-magie wel een beetje lijkt uitgewerkt.

Het loont de moeite om het artikel tegen die tijd te updaten met nieuwe verkiezingsslogans!

Lees: Verkiezing van de beste verkiezingsslogans.

8. SEO-tips: de 16 belangrijkste voor 2019

In november 2019 plaatst ik dit artikel met een aantal belangrijke SEO-tips voor 2019. Ik zorgde voor een uitgebreid blogartikel van meer dan 3.500 woorden met duidelijke voorbeelden. En ik vergat natuurlijk niet om het te promoten.

Het werd het succesvolste blogartikel over SEO-tips in het Nederlandse taalgebied, afgemeten aan de positie in Google!

En ja, ik zou hier natuurlijk een update voor 2020 van moeten maken. Hopelijk kom ik daar nog aan toe, want daarmee zou ik me vrij eenvoudig een jaar lang opnieuw van een stroom SEO-geïnteresseerde bezoekers kunnen voorzien! (Update: inmiddels gedaan!)

Lees: SEO-tips: de 18 belangrijkste voor 2020.

7. Een e-book maken: zo doe je dat

Vorig jaar stond ik in de top 3 van Google op de zoekterm ‘e-book maken’. Inmiddels is deze complete handleiding niet meer van de nummer 1-positie af te krijgen.

Ik moet alleen een paar gesponsorde zoekresultaten vóór mij dulden.

Goed voor zo’n 4.000 unieke bezoekers dit jaar en een zeer lange gemiddelde tijd op de pagina van 5 minuten en 30 seconden.

Lees: Een e-book maken: zo doe je dat.

6. Goede teksten schrijven doe je zo: 29 tips

Vorig jaar op 7, dit jaar op 6. Een artikel met tips om goede teksten te schrijven. Ook dit artikel scoort hoog in Google, onder andere op de zoekterm ’teksten schrijven’.

Goede teksten schrijven in Google (bron: Google)

Eigenlijk is dit monsterblog een soort minicursus copywriting. Het verbaast me daarom niks dat het hoog in de charts van 2019 staat. Bijna 5.000 unieke bezoekers.

Lees: Goede teksten schrijven doe je zo: 29 tips.

5.  Betrouwbaarheid website controleren: 14 dingen waar je op moet letten

Dit artikel plaatste ik in de zomer van 2018 op mijn blog en het beantwoordde direct aan een vraag. In de zomer van dit jaar kwam ik met een update, waarbij ik nog een punt aan de oorspronkelijke 13 dingen toevoegde.

Het artikel prijkt fier bovenaan in Google als je zoekt op ‘betrouwbaarheid website’. Niet verwonderlijk dat het dit jaar met in de top 5 van meestgelezen artikelen is beland.

Lees: Betrouwbaarheid website controleren.

4. Missie en visie, zo zit het

Ik plaatste dit artikel in maart 2019 online en het staat nu al met stip op 4 in de top 10 van populairste artikelen. Goed gedaan, al zeg ik het zelf. Bijna 7.000 unieke bezoekers waren benieuwd naar de verschillen tussen de marketingbegrippen missie en visie en naar voorbeelden van goede missies en visies.

Lees: Missie en visie, zo zit het.

3. Wat is een elevator pitch?

Een uitleg over elevator pitches, een stappenplan en voorbeelden van goede pitches. Dit artikel steeg in populariteit van nummer 6 tot een podiumplek. Het haalde zo’n 12.000 unieke bezoekers naar mijn website.

Lees: Wat is een elevator pitch?

2. Passief inkomen opbouwen: 19 ideeën om vandaag te beginnen

In mijn top 40 van vorig jaar stond dit artikel nog op nummer 10. Het is nu met stip gestegen naar nummer 2. Dat kon ook bijna niet anders met een nummer 1-positie in Google op de populaire zoekterm ‘passief inkomen’. Meer dan 26.000 unieke bezoekers kwamen via dit artikel op mijn copyblog terecht.

Lees: Passief inkomen opbouwen: 19 ideeën om vandaag te beginnen.

1. 69 ideeën voor YouTube-video’s

Nog altijd onverminderd op nummer 1. Mijn lijst met 69 ideeën voor interessante YouTube-video’s. Afgelopen jaar trok het bijna evenveel bezoekers als in de eerste 2 jaar dat het op mijn blog stond. Namelijk zo’n 35.000!

Overigens heb ik met dit lange artikel wel een trucje uitgehaald door het over meerdere pagina’s te verdelen. Ik heb de unieke bezoekers van de afzonderlijke pagina’s bij elkaar opgeteld.

Lees: 69 ideeën voor YouTube-video’s.

Goed om af en toe in de statistieken van je blog te duiken!

Welke lessen heb ik geleerd?

Als ik naar eerdere overzichten kijk van de populairste artikelen, dan kan ik daaruit 3 belangrijke lessen trekken.

Allereerst dat de populairste artikelen van vorig jaar dit jaar nóg populairder zijn geworden. Vrijwel alle artikelen wisten te groeien in het aantal bezoekers, sommige met honderden procenten tegelijk!

Ten tweede dat vooraf gedegen zoekwoorden-onderzoek doen loont! Alle artikelen uit deze top 10 heb ik bestudeerd op zoekvolume en concurrentie, voordat ik ook maar een letter had geschreven.

Voor de meeste onderwerpen bestond al een ander artikel dat ik in Google moest zien te verslaan. Vervolgens heb ik dit stappenplan ingezet om de online concurrentie te verpletteren.

Ten derde heb ik geleerd dat er een duidelijke verschuiving in de populariteit van het soort artikelen is waar te nemen.

De meestgelezen artikelen van 2019 zijn namelijk vooral de uitgebreide (monster)artikelen die mensen iets leren.

Iets over hoe ze YouTube-video’s moeten maken, over hoe ze passief inkomen kunnen vergaren, iets over wat een goede missie en visie inhoudt en iets over hoe je een betrouwbare website herkent.

Om maar eens een paar voorbeelden te noemen.

Om in 2020 nieuwe populaire content te maken, weet ik dus wat me te doen staat. Uitgebreide artikelen schrijven die mensen iets leren. Nadat ik vooraf de zoekwoorden goed heb bestudeerd.

Jouw populairste blogartikelen?

Wat was jouw populairste content in 2019? En wat kun je leren van jouw top 10 aan blogartikelen? Laat het me weten in een reactie onder dit artikel.

Ook als je nog tips hebt voor onderwerpen waarover ik in 2020 zou moeten bloggen, hoor ik graag van je! Tenslotte kan ik nog wel wat verse inspiratie gebruiken…

💡Pro-tip: wil je op een snelle & makkelijke manier meer leren over de kracht van goede copywriting? Profiteer dan vandaag nog van deze aanbieding: Cursus Copywriting in 30 Dagen.

💡Pro-tip: over SEO en SEO-copywriting wordt heel erg moeilijk gedaan. Tijd om het makkelijk te maken. Want in de basis komt het neer op hoe je zo goed mogelijk antwoorden kunt formuleren op de vragen en problemen die potentiële klanten hebben. Ik presenteer je mijn eigen Cursus SEO-copywriting voor beginners.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties