Pocket: onmisbare app voor schermwerkers

Pocket: onmisbare app voor schermwerkers

Bijgewerkt op

We worden overladen met informatie. We proberen bij te blijven: tijdschriften, boeken, vakliteratuur, blogs, televisie, Blendle, misschien zelfs nog papieren kranten… Alles kost tijd en daarvan hebben we maar zo weinig. Sinds enige tijd gebruik ik een heel handige lifehack die me helpt de kostbare tijd een klein beetje beter in te delen. Een app die ook voor jou interessant zou kunnen zijn: Pocket.

Pocket is een app die je op verschillende platforms kunt gebruiken (computer, tablet, smartphone, e-reader…) en waarmee je content opslaat die je later wilt bekijken.

Afleiding van je werk

Waarom is dat handig? Tijdens mijn werk als copywriter doe ik veel research achter de computer. Net als veel andere schermwerkers. Als jij dat ook bent, zul je het herkennen: je wordt makkelijk afgeleid door de ‘information overload’. Je komt interessante blogs en artikelen tegen en voor je het weet ben je zo weer een uur verder en komt je werk niet af. Maar ja, je wilt ook bijblijven, nietwaar? Al is het maar omdat van je wordt verwacht dat je continu investeert in je kennis. Zeker als freelancer. Maar ook in loondienst is Pocket handig. Je kunt tenslotte niet alles op je werk bekijken.

Uitgesteld lezen

Pocket: onmisbare app voor schermwerkers
Een overzicht van Pocket-artikelen in je browser.

Ik sla die interessante inhoud tegenwoordig dus op in Pocket. Dat kan heel makkelijk met een plug-in voor je browser of de app op je mobiele apparaat. Het voordeel daarvan is dat ik later – op welk apparaat ik ook ‘zit’ – die hele lijst aan artikelen, afbeeldingen of filmpjes in kan zien om ze alsnog te bekijken. ’s Avonds op de bank nog even dat ene interessante artikel op mijn iPad lezen. Of in de trein op weg naar een afspraak wat ‘gemiste’ blogs doornemen op mijn iPhone. Artikelen die je eenmaal op andere apparaten hebt opgehaald, kun je zonder internetverbinding lezen.

Rustig lezen op je e-reader

Maar de mooiste functie van Pocket is eigenlijk wel dat de artikelen ook automatisch synchroniseren naar mijn e-reader. Fans van de e-reader weten al lang dat zo’n apparaat veel fijner leest dan een apparaat met een lcd-scherm. Dat komt door de elektronische inkt, die niet als licht in je ogen hoeft te stralen om perfect zichtbaar te zijn. Dat is de reden dat ik mijn e-reader veel in bed gebruik. Nog even lezen voor het slapengaan. Werkt trouwens ook goed om de slaap te pakken te krijgen. Regelmatig slaap ik al voordat ik het eerste artikel uit heb…

Bijleren vóór en tijden het slapen

Maar ook als ik er wél in slaag nog even wakker te blijven, vind ik deze lifehack reuzehandig. Vlak voor het slapengaan leer ik zo nog even wat bij. Ben je met een grote klus bezig (zoals het schrijven van een boek), dan helpt het om over dat onderwerp te lezen voordat je gaat slapen. Je onderbewustzijn gaat dan vanzelf met de informatie verder tijdens je slaap en dat heeft me al meerdere malen bij het ontwaken op verfrissende ideeën gebracht.

Pocket: fijn in gebruik én gratis

Het gebruik van Pocket is trouwens gratis en de interface van de app werkt ook nog eens heel prettig. Artikelen zijn beter leesbaar dan op de website zelf, omdat alle overbodige elementen (zoals banners en knoppen) weg worden gelaten. Op de iPhone kun je een artikel met de deelknop eenvoudig opslaan, net zo makkelijk als je een tweet of een e-mail stuurt. Je artikelen kun je na lezing archiveren, maar ze blijven beschikbaar via je Pocket-account. Handig als je later nog eens iets terug wil lezen.

Heb jij zelf ervaring met Pocket? Of gebruik je andere lifehacking-apps? Ik ben benieuwd.

Lees ook nog even dit:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *