Web Analytics

Een goede tekstschrijver herken je aan deze 6 dingen

Bijgewerkt op 17 november 2021

Iedereen die kan schrijven kan een tekstschrijver zijn. Maar hoe kies je nu die ene goede tekstschrijver waarnaar jij op zoek bent? Als je de onderstaande 6 kenmerken van een goede tekstschrijver volgt, ben je een heel eind op weg in de goede richting.

Ben je zelf een tekstschrijver? Dan doe je er goed aan om je de volgende eigenschappen of kenmerken eigen te maken. Voor zover je die nog niet bezit, dan.

1. Goede tekstschrijvers lossen problemen op

Een goede tekstschrijver begrijpt het probleem waar een bedrijf mee kampt. Maar hij begrijpt het probleem ook vanuit het perspectief van de eindklant. Een goede tekstschrijver vertaalt dit in frisse teksten, vrij van jargon, die nieuwe klanten aantrekken.

Verwacht dat je lastige vragen van je tekstschrijver krijgt. Maar daarna kun je rekenen op teksten die geschreven zijn op emotie. Vaak vanuit een heel ander standpunt geschreven dan dat je verwachtte. (SEO)-copywriting (en tekstschrijven) gaat over het oplossen van problemen en het wegnemen van drempels.

via GIPHY

2. Een goede tekstschrijver begrijpt websites

Van een goede tekstschrijver kun je rake webteksten verwachten. Hij weet precies hoe hij zijn teksten beknopt en boeiend houdt. En hij doet suggesties voor teksten op knoppen en bij andere interactieve elementen. De zogenoemde microcopy.

Je kunt ook aanbevelingen verwachten ten aanzien van je bestaande content en het ontwerp of de structuur van je website. Doet die website eigenlijk wel wat je ervan verwacht? Ja, een goede tekstschrijver heeft zeker ook basiskennis van ict.

3. Een goede tekstschrijver wil dat je succes hebt

Een samenwerking voor de lange termijn. Waarin jij succes hebt met jouw bedrijf, mede dankzij de goede teksten van de tekstschrijver. Dat is het belang van een goede tekstschrijver.

Als je de juiste tekstschrijver hebt ingeschakeld, zul je het gevoel hebben dat je een partner hebt gevonden die jouw business naar een hoger plan helpt te tillen.

Als je goed voor jouw tekstschrijver zorgt, zal hij vaak een stapje extra voor je willen zetten. Jouw succes is het succes van de tekstschrijver.

De beste tekstschrijvers zijn de nieuwsgierigste tekstschrijvers. Ze schrijven over de meest uiteenlopende onderwerpen en verdiepen zich enthousiast in jouw producten en diensten. Ze vinden het geen probleem om zelf research te doen en komen vaak met interessante details op de proppen.

Omdat ze veel ervaring hebben met het zoeken naar informatie en het beoordelen daarvan, kunnen ze je ook veel vertellen over trends in websitedesign, contentcreatie en marketing. Informatie die jouw onderneming goed van pas kan komen.

5. Goede tekstschrijvers zijn flexibel

Soms heb je als ondernemer een goed idee over de teksten op de website. Soms ook niet. Een goede tekstschrijver helpt je met ideeën maar weet ook wanneer hij jou een keuze moet laten maken.

Als eigenaar van een bedrijf weet jij tenslotte het meeste van jouw product of branche. En de tekstschrijver weet hoe hij het zo goed mogelijk aan je klanten moet presenteren.

Een goede tekstschrijver durft tegen je in te gaan als hij het ergens niet mee eens is. Maar hij weet ook dat de beslissing uiteindelijk bij zijn klant ligt. Hij doet er alles aan om ervoor te zorgen dat de teksten je publiek aanspreken en dat lezers klanten worden.

6. Een goede tekstschrijver is niet goedkoop

Alles heeft zo z’n prijs. En zo is het ook met teksten. Natuurlijk kun je een goedkope tekstschrijver inschakelen. Je kunt zelfs teksten krijgen voor zo weinig als 1 cent per woord.

Maar goed én goedkoop gaan vrijwel nooit samen. Of de tekstschrijver moet jouw project zo leuk vinden dat hij het zelfs gratis zou willen doen.

Voor de beste teksten moet je dus gewoon in de buidel tasten. Zoals met alles, eigenlijk. Reken bij professionele copywriters en tekstschrijver op tarieven van minimaal 50 euro per uur (en dan zit je aan de lage kant).

En o ja, grote kans dat je niet meteen aan de beurt bent. Er is namelijk veel vraag naar goede tekstschrijvers!

via GIPHY

Zo herken je dus een goede tekstschrijver

Heb je zelf nog iets toe te voegen aan deze zaken waaraan je een goede tekstschrijver herkent? Laat het weten in een reactie!

Geïnspireerd door een artikel op writtent.com, foto: LinkedIn.

💡Pro-tip: wil je op een snelle & makkelijke manier meer leren over de kracht van goede copywriting? Profiteer dan vandaag nog van deze aanbieding: Cursus Copywriting in 30 Dagen.

💡Pro-tip: over SEO en SEO-copywriting wordt heel erg moeilijk gedaan. Tijd om het makkelijk te maken. Want in de basis komt het neer op hoe je zo goed mogelijk antwoorden kunt formuleren op de vragen en problemen die potentiële klanten hebben. Ik presenteer je mijn eigen Cursus SEO-copywriting voor beginners.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Sanne Duivenvoorden

Leuk artikel! Ook gelijk een mentale checklist voor mezelf… haha!

Edward Hendriks

Dank voor je reactie, Sanne! En succes met jouw werk.