Web Analytics

Bloggen tijdens je vakantie: 9 tips

Bijgewerkt op 5 september 2019

Ik heb het er al eerder over gehad, maar het is vakantietijd, dus ik kom er graag nog een keer op terug. Bloggen tijdens je vakantie, hoe pak jij dat aan?

Eerder gaf ik je voor de vakantie al de volgende tips om je blog ‘up and running’ te houden:

  1. In het voren werken
  2. Gastblogs inzetten
  3. Je vakantie als onderwerp of inspiratie gebruiken

Maar er zijn nog heel wat meer tips je die in de vakantieperiode voor je blog kunt gebruiken. Of je nu zelf op vakantie gaat of niet. Hier komen ze.

1. Blog wat minder

Heb je vakantie? Dan moet je daar ook van genieten, toch? Blog gewoon wat minder. In plaats van elke dag een nieuw blogartikel doe je er in je vakantie nog maar 3 per week. Of in plaats van elke week een nieuw blogartikel (zoals ik op dit blog doe) plaats je er nu eentje in de 2 weken. Dat geeft toch een beetje rust.

2. Blog wat korter

Wil je tijdens de vakantie wel je normale blogritme aanhouden? Dan kun je er ook voor kiezen om wat kortere blogs te publiceren. Ja, je weet dat je langere artikelen moet schrijven om goed te scoren in de zoekmachines. Maar je lezers vinden een licht en luchtig blogartikel ook weleens prettig. Zeker als je wél kwaliteit blijft bieden. Bijkomend voordeel van deze aanpak: de wifi tijdens je vakantie is meestal niet zo goed als thuis.

3. Las een zomerstop in

Dit is wat drastischer, maar het is zeker niet onmogelijk. Het is tenslotte vakantie! Wel is het aan te bevelen jouw zomerstop vooraf aan te kondigen. Ook in jouw vakantieperiode is niet iedereen op vakantie. En sommigen gaan juist in de vakantieperiode meer op zoek naar blogartikelen, waardoor ze teleurgesteld kunnen zijn dat jij niks nieuws plaatst.

4. Vooruit werken

Deze tip gaf ik je in mijn vorige blog over vakantie en bloggen al: werk vooruit. Het is sowieso aan te raden een aantal artikelen op de digitale plank te hebben liggen. Je kunt namelijk ook ziek worden of een keer totaal geen inspiratie hebben. Met een aantal tijdloze blogs die in het dashboard van WordPress ingepland staan, kom je de zomerperiode wel door!

5. Maak een zomerspecial

Je kunt de vakantieperiode ook als inspiratie of als bron gebruiken. Daarvoor kun je bijvoorbeeld een blog maken over wat jij deze zomer aan het doen bent. Bedenk een zomerspecial voor de branche waarin jij blogt. Of je schrijft een blog over bloggen tijdens je vakantie, zoals ik doe met dit artikel. En raad eens wat? Precies, ik ben op dit moment ook op vakantie!

6. Maak lijstjes van oudere posts

Kies een invalshoek en maak daarbij een lijstje waarin je verwijst naar eerdere blogartikelen. Zo kun je een aantal perfecte blogs met ideeën voor de zomervakantie aanhalen, nog eens jouw favoriete boeken voor de zomer presenteren of laten zien hoe bedrijven zich kunnen voorbereiden op de periode na de zomer. Vooral als je al veel blogartikelen hebt geschreven, moet het niet zo moeilijk zijn om een lijstje voor de zomer samen te stellen.

7. Blog anders

De zomerperiode is ook een mooie periode om wat te experimenteren met bloggen. Wijk bijvoorbeeld enigszins af van je gebruikelijke onderwerpen. Blog eens door een podcast of een video op te nemen. Of plaats een blog met alleen foto’s en bijschriften. Lekker fris, lekker anders.

8. Gastbloggers

Deze vakantie ga je ‘unplugged’, maar je laat de updates van je blog aan een gastblogger (of meerdere) over. Gastbloggers inzetten kan eveneens heel verfrissend zijn. Niet alleen krijgt je blog een impuls vanaf een nieuw gezichtspunt, je doet ongetwijfeld ook weer ideeën op voor eigen blogs, waar je na de vakantie direct weer mee aan de gang kunt.

9. Verbeter oudere blogartikelen

Wil je bloggen tijdens de vakantie op een wat lager pitje zetten, maar je blog toch niet helemaal aan zijn lot overlaten? Dan is het ‘opknappen’ van oude artikelen of misschien zelfs je hele blog ook een goede strategie.

Vooral artikelen die op pagina 2 in Google staan en die je met een klein zetje naar de eerste pagina zou kunnen krijgen, verdienen je aandacht. Voeg afbeeldingen toe, geef actuele voorbeelden en verfris de content. Ook de titel en de omschrijving zoals die door Google op de zoekresultatenpagina worden getoond kun je vrijwel altijd nog verbeteren. Een mooi vakantieklusje!

Wat doe jij met jouw blog in de vakantieperiode? Laat het me weten!

Foto: Pixabay.

💡Pro-tip: wil je op een snelle & makkelijke manier meer leren over de kracht van goede copywriting? Profiteer dan vandaag nog van deze aanbieding: Cursus Copywriting in 30 Dagen.

💡Pro-tip: over SEO en SEO-copywriting wordt heel erg moeilijk gedaan. Tijd om het makkelijk te maken. Want in de basis komt het neer op hoe je zo goed mogelijk antwoorden kunt formuleren op de vragen en problemen die potentiële klanten hebben. Ik presenteer je mijn eigen Cursus SEO-copywriting voor beginners.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties