Web Analytics

Wifi op vakantie

Bijgewerkt op 11 november 2020

Gisteren las ik een stuk in de krant (De Gelderlander) over hoe de Veluwe lijdt onder dalend toeristenbezoek. Dat ligt niet aan de opkrabbelende economie, zoals je misschien zou denken. Dat mensen weer naar het buitenland op vakantie gaan of het vliegtuig naar een zonzekere bestemming nemen. Nee, dat heeft alles te maken met het beperkte bereik via zowel de mobiele telefoon als via wifi.

Dat laatste misschien nog wel het meest. Want op vakantie gaan de iPad, de smartphone én de laptop mee om helemaal sociaal en qua nieuws bij te blijven.

Het artikel verraste me. Niet zozeer omdat ik niet wist dat veel Nederlanders ook tijdens de vakantie graag online willen blijven (dat wist ik). En ik snap ook dat campinguitbaters en andere horeca-ondernemers ervan balen dat mensen wegblijven tenzij ze bijna niet te verantwoorden investeringen gaan doen (op de Veluwe is het niet even een kwestie van een kabeltje trekken).

Maar het verraste me wel omdat nergens in het artikel genoemd staat dat sommige mensen misschien ook juist kunnen genieten van een vakantieplek zonder continue Facebook-, WhatsApp- en andere statusupdates.

Ikzelf wel. Natuurlijk, af en toe je e-mail controleren hoort erbij. Zeker als je als freelancer werkt en je je na een paar dagen offline afvraagt of je na je vakantie nog wel werk hebt. Maar buiten dat: ik mis het niet. Ik vind het juist heerlijk om 2 weken met compleet andere dingen bezig te zijn. Zoals met m’n gezin, met bezienswaardigheden bekijken (de niet-virtuele) en zwemmen in een koel bergriviertje.

Bij het zoeken naar een vakantiebestemming let ik dan ook niet speciaal op de internetfaciliteiten. Als het er is, maak ik verbinding en controleer ik af en toe mijn mail. Misschien eventjes Facebook. Om mijn smartphone daarna gauw weer weg te leggen. Ik ga trouwens ook weer niet op zoek naar speciale ‘wifi-vrije‘ accommodaties.

Het punt is, ik heb gewoon even geen zin in Nederlands nieuws over welke premier nu weer zijn verkiezingsbeloften heeft gebroken of welk ander treurig nieuws dan ook. Ik wil niet steeds gestoord worden door de piepjes van nieuwe e-mail en updates. Alsjeblieft zeg, ik ben op vakantie.

Ik ben net deze week weer terug van een hete, maar heerlijke vakantie in Noord-Italië. Bij het boeken van het vakantiehuis stond niet aangegeven of er internet was. Dat bleek er uiteindelijk wel te zijn. In een bepaalde hoek van het huis of als je voor het huis van de buren ging staan, had je 2 streepjes bereik. Die hadden namelijk een open wifi-netwerk.

Het was handig, maar ik had het niet echt gemist als we helemaal verstoken waren geweest van internet. Vorig jaar zaten we in een huisje zonder tv én zonder internet, dat ook nog eens 8 kilometer van het dichtstbijzijnde dorpje lag. Daar hadden ze wifi, in een bar in het centrum. Even tijdens een drankje controleren of je niet echt iets belangrijks hebt gemist. Prima, toch?

In het artikel over de Veluwe werd het ook gegooid op veiligheid. Zonder internet en zonder mobiel netwerk zou je weleens waarschuwingen over calamiteiten mis kunnen lopen. Of 112 niet kunnen bellen als er nood aan de man is. Daar zit misschien wel wat in.

En toch, zou ik het jammer vinden als die blinde vlek die de Veluwe nu nog is over een paar jaar en vele miljoenen aan investeringen later (want daar hebben we het over) aangesloten is op het glasvezelnet.

Foto: Kendra (Flickr).

💡Pro-tip: wil je op een snelle & makkelijke manier meer leren over de kracht van goede copywriting? Profiteer dan vandaag nog van deze aanbieding: Cursus Copywriting in 30 Dagen.

💡Pro-tip: over SEO en SEO-copywriting wordt heel erg moeilijk gedaan. Tijd om het makkelijk te maken. Want in de basis komt het neer op hoe je zo goed mogelijk antwoorden kunt formuleren op de vragen en problemen die potentiële klanten hebben. Ik presenteer je mijn eigen Cursus SEO-copywriting voor beginners.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties