Web Analytics

De vakantievierende blogger: bestaat die wel?

Bijgewerkt op 3 oktober 2023

De afgelopen twee vrijdagen was het stil op mijn copyblog. Waarom? Ik was op vakantie in Italië. En dan is het weleens lekker om even niet te bloggen. Hoewel dat dankzij laptops en wifi natuurlijk allemaal gewoon door zou kunnen gaan. Vakantie en bloggen. Hoe ga jij daar eigenlijk mee om?

Bloggen op een laag pitje

Je kunt het doen zoals ik en je blog op een laag pitje zetten. Het is tenslotte vakantie! Maar als je veel vaste bezoekers op je blog hebt is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Die laat je dan toch een beetje in de steek. En dat alleen maar omdat jij vakantie hebt.

Mijn Doyoucopy-blog heeft nog niet veel vaste bezoekers. Het is geen ‘community’. Ik haal er tot nu toe vooral veel nieuwe bezoekers naar mijn website mee binnen. Potentiële klanten. Of geïnteresseerden in copywriting en contentmarketing. En die vinden het helemaal geen probleem als ik even geen nieuw artikel hebt geplaatst.

Italië-blog

Voor mijn Italië-blog is dat anders. Dat maakt op het moment een flinke groei door. Onder andere omdat ik daar met de hulp van andere Italië-enthousiastelingen veel frequenter ben gaan bloggen.

Gemiddeld komen er drie nieuwe artikelen per week online. Ook de Facebook-pagina is lekker actief en er komen steeds meer reacties van terugkerende bezoekers. Zo’n blog laat je niet langer dan een week aan z’n lot over.

Daarom heb ik voor die website een combinatie van strategieën ingezet, die jij ook in jouw vakantie kunt toepassen:

  1. In het voren werken
  2. Gastblogs inzetten
  3. Je vakantie als onderwerp of inspiratie gebruiken

Om met het laatste te beginnen: ik heb tijdens mijn vakantie een stukje gepubliceerd met onze eerste ervaringen na aankomst op de camping. Dat is het gemak van een blog dat gaat over het land waar je op vakantie bent!

Ook had ik voorafgaand aan de vakantie een blogartikel klaargezet in WordPress, dat automatisch online ging op een vooraf bepaalde tijd en datum. En had ik al een berichtje geplaatst over de voorpret van onze geplande vakantie.

Daarnaast heb ik tijdens ons verblijf in Italië een gastblog dat nog op de plank lag online gezet en heb ik nog een recensie geschreven over het laatste boek van Niccolò Ammaniti dat ik tijdens de vakantie heb gelezen (een aanrader trouwens!). Ook ben ik nog van plan een videoblog online te zetten met een montage van filmpjes die ik tijdens de vakantie heb gemaakt.

Op vakantie zonder dat iemand het merkt

Hiermee was de vakantieperiode op mijn Italië-blog aardig gevuld met content en heeft eigenlijk niemand gemerkt dat de hoofdredacteur van de website een tijdje vrijaf had. Maar goed, ik heb dan wel een laptop meegenomen én ik had de beschikking over draadloos internet. En ik vond het ook niet erg om in het zonnetje in Italië wat tijd aan mijn Italië-hobby te besteden. Heb je een van deze zaken niet, dan moet jouw blogactiviteiten tijdens je vakantie nóg wat beter plannen.

Werk altijd vooruit

Vooruitwerken kan eigenlijk alleen als je er op tijd mee begint en je tijd over hebt. Mijn tip? Doe dit dan ook het hele jaar door. Zorg dat je genoeg content op de plank hebt liggen, die niet aan actualiteit gebonden is. Er zijn verschillende tools beschikbaar waarmee je deze stukken op de door jou gewenste datum en tijd kunt publiceren. Je kunt je sociale media-kanalen verbinden met je blog en er zo voor zorgen dat ook die niet stil komen te liggen.

Je vakantie aankondigen

Ga je in het hoogseizoen op vakantie en neemt niemand je blog van je over? Dan kun je meestal ook gewoon van tevoren aankondigen dat er minder blogs zullen verschijnen. De lezers van je blog zullen hier zeker begrip voor op kunnen brengen. Al was het maar omdat er wel meer bedrijven, winkels en media tijdens de vakanties op halve kracht draaien. En wees gerust: Google gaat je blog tijdens je vakantie echt niet vergeten.

Andere content plaatsen

De zomerperiode is ook een tijd waarin je korte updates en lijstjes kunt plaatsen in plaats van doorwrochte blogartikelen. Even een filmpje of een paar leuke foto’s plaatsen of wat oude content recyclen en je hebt zo weer een artikel in elkaar gedraaid.

En als extraatje gebruik je je vakantie om nieuwe ideeën voor content op te doen, zodat je na terugkomst meteen aan de slag kunt. Maar dan moet je daar na terugkomst wel even wat tijd voor plannen. Ja, ik moet zelf ook nog aan het werk met het monteren van een filmpje en het schrijven van wat blogs!

Heb jij ook een blog? En wat doe je ermee tijdens jouw vakantie? Ik hoor graag jouw tips en ideeën!

💡Pro-tip: wil je op een snelle & makkelijke manier meer leren over de kracht van goede copywriting? Profiteer dan vandaag nog van deze aanbieding: Cursus Copywriting in 30 Dagen.

💡Pro-tip: over SEO en SEO-copywriting wordt heel erg moeilijk gedaan. Tijd om het makkelijk te maken. Want in de basis komt het neer op hoe je zo goed mogelijk antwoorden kunt formuleren op de vragen en problemen die potentiële klanten hebben. Ik presenteer je mijn eigen Cursus SEO-copywriting voor beginners.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties