Web Analytics

Jaaroverzicht 2017 van Doyoucopy

Bijgewerkt op 30 oktober 2020

Bam! Weer een jaar voorbij. Hoe ging dit jaar bij jou? Kon je ook goed merken dat de economie op volle toeren draait? Het is tijd voor een korte terugblik op het voorbije jaar, zoals ik dat inmiddels ieder jaar doe. En daarna natuurlijk weer snel vooruitkijken, naar 2018.

Wéér een druk jaar

Net als 2016 was ook 2017 een druk jaar, mede dankzij de aantrekkende economie, maar zeker ook vanwege mijn goede positie in de zoekmachines (googel maar eens op ‘copywriter’ 😉 ). En hopelijk ook omdat veel opdrachtgevers tevreden zijn over wat ik voor hen heb gedaan.

Ik heb het afgelopen jaar mooie opdrachten mogen doen voor veel nieuwe klanten. Zo heb ik een enorme hoeveelheid SEO-teksten over autobanden geschreven voor BandenConcurrent. Ook deed ik onder andere werk voor Boriz (jeugdzorg), ANNO2040 (administratie), UBALL (sport), Rekitchen (keukens), ProAcademie (personal coaching) en Dias Coaching (loopbaancoach). Ik werkte voor hen onder andere aan mailings, aan magazines, aan brochures en webteksten.

Natuurlijk werkte ik in 2017 ook gewoon verder voor bestaande relaties. Ik kreeg onder andere nieuwe opdrachten van Stichting Reprorecht, Samsung Electronics Benelux en Drukenbestel.nl, die allemaal al jaren klant zijn. Dank jullie wel voor je vertrouwen in mijn werk!

Naast mijn copyklussen voor deze klanten, besteedde ik ook de nodige aandacht aan mijn eigen website doyoucopy.nl (zo schreef ik hiervoor trouw elke week een blogartikel en sloeg ik geen week over) en aan een aantal andere websites die ik beheer.

Nóg hoger in Google

Ook in 2017 heb ik weer een heel jaar geblogd op mijn copyblog en dat was goed te merken aan de bezoekersaantallen. Deze zijn in 2017 echt geëxplodeerd. Wanneer je zoekt op ‘copywriter’ sta ik soms zelfs op de eerste plek. En anders is de eerste plek voor Wikipedia met een lemma over de ‘Copywriter’, waarin een referentie naar Doyoucopy is opgenomen 😉 Mijn hoge positie in Google heb ik vrijwel uitsluitend aan mijn blogdiscipline te danken (en aan de linkjes die mijn blogs hebben opgeleverd). Wil je dit ook voor jouw zaak? Begin dan bij dit monsterartikel over de blogbasics. Heb je geen zin om te lezen, dan kun je natuurlijk ook gewoon contact opnemen.

In 2015 begon ik met regelmatig bloggen - je ziet goed het effect op de statistieken
In 2015 begon ik met regelmatig bloggen – je ziet goed het effect op de statistieken (bron: StatCounter)

Een nieuw boek

Als je me al wat langer volgt, dan weet je dat ik me niet alleen met reclame, marketing en communicatie bezighoud. Ik schrijf ook fictie in de vorm van korte verhalen en thrillers. Een hoogtepunt van dit jaar was het uitkomen van mijn derde thriller op 30 mei. ‘Geen weg terug‘ is een spannende misdaadroman over een crimejournalist die zelf bij een misdaad betrokken raakt. Ik ben er heel blij mee dat het boek goed is ontvangen en mooie recensies heeft gekregen. Je kunt het kopen in de boekwinkel, op bol.com of lenen bij de bibliotheek. Wil je me helpen mijn werk bekender te maken? Dan stel ik een recensie erg op prijs! In 2018 ga ik weer volop aan de bak met het afronden van een nieuw manuscript.

fictie schrijven - geen weg terug van edward hendriks
Mijn derde thriller ‘Geen weg terug’

Mijn korte verhalen

Een aantal van mijn korte verhalen bied ik gratis aan via onder andere iBooks van Apple, Kobo en Smashwords. De verhalen worden goed gedownload en naar ik hoop ook goed gelezen. Op het iBooks-platform staan mijn spannende verhalen al geruime tijd in de top tien van de categorie ‘Detectives en thrillers’. Dit jaar heb ik ook een e-book gepubliceerd met ‘101 dingen die je moet weten over schrijven‘. Gratis te downloaden via de genoemde platforms en via de website Gratis-Boek.nl, waarop ik legale gratis downloads verzamel.

Websites

Ik noemde het hierboven al even. Naast doyoucopy.nl beheer ik een aantal andere websites die natuurlijk met enige regelmaat nieuwe content nodig hebben. Het drukst ben ik met DitIsItalie.nl, een online Italiëmagazine met inspirerende verhalen, reistips en columns over het mooiste vakantieland ter wereld. Vanwege mijn hoofdredacteurschap voor DitIsItalie.nl ben ik deze zomer ook op persreis in het Aostadal geweest. Dat zijn wat je met een cliché noemt ‘de krenten uit de pap’ als blogger.

Vorig jaar al meldde ik trots dat de site de grens van de 25.000 unieke bezoekers per maand doorbrak. Deze zomer bereikten we de mijlpaal van 50.000 bezoekers! Overigens is dat zeker geen verdienste van mij alleen. Een tiental andere bloggers heeft daar flink aan bijgedragen met leuke columns en artikelen over Italiaanse boeken, reistips naar leuke streken, de Italiaanse keuken en nieuwtjes.

Zomer 2017: blogreis naar het Aostadal in Italië
Zomer 2017: blogreis naar het Aostadal in Italië

Verhuizing

Dan was er in de zomer ook nog de verhuizing naar ‘s-Heerenberg. Niet alleen privé, maar ook zakelijk. Waar ik in Velp op zolder mijn kantoor had, daar houd ik in ‘s-Heerenberg kantoor op de begane grond, direct bij de voordeur. Kom eens langs bij Doyoucopy op de Kerkstraat nummer 10! Voor mijn diensten houdt deze verhuizing overigens geen verandering in.

het nieuwe kantoor van doyoucopy in 's-heerenberg
Mijn nieuwe kantoor in ‘s-Heerenberg (bron: 360-gradenfoto op Google)

2018

Dat was mijn jaar in vogelvlucht. In 2018 wil ik deze website nog verder laten groeien door nog meer interessante artikelen over copywriting, marketing en communicatie toe te voegen. Je kunt vanaf 12 januari weer wekelijks een nieuw blogartikel van mij verwachten. De komende twee weken ben ik er even tussenuit om op te laden voor nieuwe klussen!

Ook voor 2018 hoop ik weer – samen met jou? – aan uitdagende en interessante projecten te kunnen werken.

Voor nu wens ik iedereen die dit leest een enorm succesvol – zowel zakelijk als privé – 2018!

💡Pro-tip: wil je op een snelle & makkelijke manier meer leren over de kracht van goede copywriting? Profiteer dan vandaag nog van deze aanbieding: Cursus Copywriting in 30 Dagen.

💡Pro-tip: over SEO en SEO-copywriting wordt heel erg moeilijk gedaan. Tijd om het makkelijk te maken. Want in de basis komt het neer op hoe je zo goed mogelijk antwoorden kunt formuleren op de vragen en problemen die potentiële klanten hebben. Ik presenteer je mijn eigen Cursus SEO-copywriting voor beginners.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties