Hoe kom je op goede blog-ideeën?

Laatste update: 14 juli 2017 Gepubliceerd op: 14 juli 2017

In mijn werk als copywriter adviseer ik vaak klanten om te gaan bloggen. Sommige klanten zouden structureel bloggen best op willen pakken, maar worstelen met (een gebrek aan) ideeën. ‘Waar moet ik dan over bloggen?’ is een vraag die ik vaak hoor. Feit is dat het heel goed mogelijk is om blogartikelen te schrijven over de meest uiteenlopende producten en diensten, maar dat het lastig kan zijn om met aantrekkelijke blog-ideeën te komen. Daarom geef ik hieronder een aantal handvatten waarmee je hopelijk zelf ideeën voor blogs kunt bedenken.

Hoe kom je op goede blog-ideeën?

Blog-ideeën die te maken hebben met jouw producten of diensten

Jouw producten of diensten vormen een bijna eindeloze bron van inspiratie voor je blogartikelen. Ja, ook jouw producten en diensten. Je moet ze natuurlijk wel zo zien te presenteren dat ze interessant zijn voor je bezoekers. Denk bijvoorbeeld aan het volgende:

  • Waarom is jouw product het beste om de problemen van je klanten op te lossen?
  • Wat ontbreekt er in het product of de dienst van de concurrent?
  • Hoe werk je met jouw product of dienst (wat is de gebruiksaanwijzing of instructie)?
  • Waarom moeten jouw potentiële klanten vandaag nog handelen?

Kijk maar eens wat ik op mijn copyblog doe rond de diensten die ikzelf lever. Heb je bewijs om jouw beweringen te ondersteunen? Des te mooier, dat maakt je blogs geloofwaardiger. Zorg ervoor dat je onderzoeken of cijfers rond jouw producten of diensten in je artikelen deelt.

Blog-ideeën die te maken hebben met populaire content op je website

Heb je eenmaal het een en ander aan artikelen op je website staan, dan wordt het allemaal een stuk makkelijker. Je kunt dan namelijk profiteren van wat werkt. Iedereen met een website of blog zou alleen al daarom regelmatig in de bezoekersstatistieken moeten duiken.