Web Analytics

1 supersimpele SEO-hack die je beslist moet onthouden

Bijgewerkt op 30 oktober 2020

Als ik blog voor mijn eigen site of voor websites van klanten, pas ik graag één supersimpele SEO-hack toe. Natuurlijk, verse content van goede kwaliteit, links van de juiste pagina’s en slim gekozen zoekwoorden, ze zijn allemaal belangrijk. Maar met deze ene SEO-tip zul je zo veel succes hebben, dat het voelt alsof je vals speelt.

Je kunt dit artikel ook als video bekijken:

Wat is die SEO-hack dan?

Het is zo eenvoudig, dat je het zelf had kunnen bedenken. Misschien heb je dat trouwens al lang gedaan. Ik heb er ook al eerder over gesproken in mijn Doyoucopy-blog.

Het draait allemaal om de click-through-rate (CTR), ofwel de klikratio (een woord waar autocorrect heel graag ‘klokradio’ van wil maken, dus als dat er per ongeluk nog staat, sorry daarvoor!). Die doorklikratio is niets meer of minder dan het percentage van de mensen dat doorklikt naar jouw website.

Waarom is CTR zo belangrijk?

Daarvoor zijn twee redenen. Allereerst zorgt een hogere CTR voor een hogere positie in Google. Google gebruikt de doorkliks naar jouw artikelen als een signaal voor de ranking. Da’s ook logisch. Als veel mensen op jouw website klikken na een zoekopdracht, zegt dat Google: deze website beantwoordt blijkbaar aan hun zoekopdracht.

Ten tweede zorgt een hogere CTR simpelweg voor meer bezoekers. Dus zelfs als Google niks zou doen met de CTR-analyse van jouw website, dan nog moet je focussen op een betere doorklikratio. Meer bezoekers is wat je wilt!

Hoe verbeter je de doorklikratio?

Er is een slimme manier waarop je de CTR naar je website enorm kunt verhogen. Een paar voorbeelden van de populairste blogartikelen op doyoucopy.nl geef ik je hieronder. Eens kijken of je de SEO-hack meteen ziet!

Zie je ‘m? Precies! De artikelen die goed scoren op CTR zijn artikelen met een getal in de titel. Voeg een getal toe aan je title tags en je zult een groot verschil zien in CTR. Het werkt gewoon. Dat is precies de reden dat ik voor meer dan 75% van mijn koppen een getal toevoeg.

Klaar om met deze SEO-hack aan de slag te gaan en jouw kopregels aan te passen? Laat me weten wat het voor jouw doorklikratio heeft betekend!

Geïnspireerd door een e-mail van Backlinko, foto: Pixabay.

Categorieën SEO

💡Pro-tip: wil je op een snelle & makkelijke manier meer leren over de kracht van goede copywriting? Profiteer dan vandaag nog van deze aanbieding: Cursus Copywriting in 30 Dagen.

💡Pro-tip: over SEO en SEO-copywriting wordt heel erg moeilijk gedaan. Tijd om het makkelijk te maken. Want in de basis komt het neer op hoe je zo goed mogelijk antwoorden kunt formuleren op de vragen en problemen die potentiële klanten hebben. Ik presenteer je mijn eigen Cursus SEO-copywriting voor beginners.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Kim

Goede tip! Dank je wel voor je interessante blogs.

Edward Hendriks

Graag gedaan, natuurlijk. En jij bedankt voor je reactie! Keep up the good work.