Bijgewerkt op 8 november 2023
Dus jij wilt meer bezoekers op je website? Tja, wie niet? Maar bezoekers komen natuurlijk niet automatisch op je website. Zelfs niet als je te gek gave producten of diensten levert die eigenlijk iedereen zou moeten bestellen! Gelukkig kun je er wél veel voor doen om te zorgen dat die bezoekers naar je toe komen.
In dit artikel geef ik je meer dan 70 praktische tips om het aantal bezoekers op je website flink op te schroeven. De meeste van deze waardevolle tips zijn nog gratis te implementeren ook!
Neem een bak koffie en lees ze allemaal eens rustig door.
1. Richt je op long tail-zoekwoorden
Scoren op één enkel zoekwoord? Die dagen zijn geweest. Bouw aan je publiek door je te richten op meerdere zoekwoorden of zoekvragen: de long tail (lange staart).
2. Begin een Facebook-pagina
Facebook kan een geweldige bron van verkeer naar je website vormen. Maak een Facebook-pagina, zorg voor goede content en gooi er wat budget tegenaan om een publiek op te bouwen. Vervolgens kun je je Facebook-pagina inzetten om verkeer naar je website door te sturen.
3. Bouw aan een maillijst
Het klinkt bijna ouderwets: een e-mailnieuwsbrief. Maar het werkt. Pas ervoor op dat je niet alleen je producten en diensten zit te spammen, maar voeg echte waarde toe in de vorm van bijvoorbeeld blogartikelen die je op je website hebt staan.
4. Verbeter je koppen
Eén supersimpele tip om meer bezoekers op je website te krijgen, is het verbeteren van je koppen. Zorg ervoor dat deze een belofte inhouden en dat ze aantrekkelijk geschreven zijn. Neem een getal op in de kop, als je de kans hebt. Maar denk er wel om dat je de belofte in je artikel nakomt, anders is je kop niets meer dan goedkoop klikaas.
5. Interne links
Maak je wel in ieder artikel dat je online zet meerdere links naar andere artikelen op je website? Zo brengen je bezoekers meer tijd op je pagina door, bekijken ze meer pagina’s en stijgt de conversie. Bovendien help je zoekmachines met het ontdekken van interessante content op je website.
6. Zorg voor een blog!
Ik zeg het vaak op deze plek. En ik zeg het nóg een keer. Zorg voor een blog op je website. Als je alleen maar producten (of diensten) verkoopt, laat je veel bezoekers liggen die op zoek zijn naar antwoorden op vragen die je in je blogartikelen stelt. Nog geen blog? Begin hier dan als de wiedeweerga mee!
7. Voer je blogfrequentie op
Je blogt al? Goed! Probeer nu een stap te zetten en ga vaker bloggen. Het aantal bezoekers dat via blogartikelen op je website komt is vaak schaalbaar: meer blogs per week of per maand betekent vaak ook meer bezoekers.
8. Beantwoord vragen
Welke vragen worden vaak over jouw producten en diensten gesteld? Beantwoord ze in blogartikelen. Heb je inspiratie nodig? Vraag het aan de mensen met het meeste klantcontact. Voor vragen in de Engelstalige wereld kun je kijken op Quora.com.
9. Maak video’s
YouTube is de grootste zoekmachine ná Google. Als je ervoor kunt zorgen dat je vindbaar bent op YouTube, kun je verkeer doorsturen naar je website. Ook kun je YouTube-video’s weer inzetten als content voor je blog. Maak een transcriptie van je video en plaats die als artikel in de video-omschrijving of zet die als blogartikel op je website.
10. Maak een top 10
Creëer een top 10-lijst met de beste artikelen over een bepaald onderwerp in jouw branche. Je collega’s of concurrenten zullen het leuk vinden dat je ze noemt en ze linken mogelijk zelfs naar jouw lijstje.
11. Schrijf monsterblogs
Maak op z’n minst een paar monsterblogs van 2.000, 3.000, 4.000 of zelfs 5.000 woorden. Zulke cornerstone content verhoogt enorm de kans dat er links naar worden aangemaakt en dat ze hoog in de zoekresultaten belanden.
Zo zit dit artikel in de categorie 3.000 tot 4.000 woorden en ben ik er vrijwel zeker van dat het goed gaat scoren in Google. Natuurlijk moeten deze artikelen kwaliteit bevatten, maar als regel kun je stellen dat de meeste langere artikelen meer nuttige informatie bevatten en dat ze daarom beter scoren in de zoekresultaten.

12. Deel je content op sociale media
Zorg ervoor dat je regelmatig content op sociale media deelt. Dat kunnen je producten of diensten zijn, maar beter is het nog om content te delen die antwoord geeft op vragen van je potentiële klanten. De oplossing is vervolgens jouw product of dienst.
13. Optimaliseer voor Google
In hoeverre is jouw website geoptimaliseerd voor Google en andere zoekmachines? Gebruik je teksten waar je potentiële klanten echt op zoeken? Naast je koppen kun je waarschijnlijk ook andere SEO-verbeteringen toepassen. Tip: gebruik de SEO-plugin van Yoast.
14. Zorg voor een snelle website
Snelheid is een belangrijke factor om een positie in de zoekresultaten te verwerven. En als bezoekers eenmaal op je snelle website zijn, bezoeken ze ook meer pagina’s en converteren ze vaker naar klanten. Een snelle website is essentieel. Dat is de reden dat ik zelf in speciale WordPress-hosting door Savvii heb geïnvesteerd.
15. Zorg voor een mobielvriendelijke website
Meer dan de helft van het verkeer op een gemiddelde website komt van een mobiel apparaat als een tablet of een smartphone. Als je website nog niet mobielvriendelijk is, laat je veel verkeer liggen. Niemand houdt ervan om als je website niet goed werkt op mobiele apparaten.
16. Geef iets weg
Maak gebruik van de belangstelling voor ‘gratis’ en het gemak van digitale verspreiding. Geef een e-book, een muziek nummers, een design, een video, een checklist of iets anders waardevols gratis weg en zie hoe de bezoekers op deze klantenmagneet afkomen.
En nee, je hoeft er niet bang voor te zijn dat klanten dan niks meer bij je bestellen. Zelf pas ik deze strategie met succes toe door veel van mijn kennis als copywriter en online marketeer gratis weg te geven.
17. Maak je website gebruiksvriendelijk
Zorg ervoor dat mensen niet na hoeven te denken waar ze iets kunnen vinden. Maak gebruik van de best practices in usablility, om maar eens een goede Franse uitdrukking te gebruiken.
18. Zorg voor episch goede content
Schrijf niet zomaar content. Zelfs niet zomaar geoptimaliseerde content voor zoekmachines. Nee, ga op zoek naar de echte epische content die je potentiële klanten maar wat graag willen lezen, bookmarken en delen. Ik denk dat dit artikel met praktische tips voor meer bezoekers ook als voorbeeld voor ‘epische content’ kan dienen.
19. Ga gastbloggen
Heb je de mogelijkheid om een leuk artikel voor een online magazine of een blog te schrijven met daarin een link naar jouw website? Doen! Zo bouw je niet alleen waardevolle gerelateerde links op naar je eigen site, maar krijg je ook een nieuw publiek dat jou anders mogelijk nooit had gevonden.
20. Laat reacties achter
Wees actief in de online wereld! Lees zelf ook blogs en reageer op artikelen. De link die je bij je reactie op kunt geven is meestal een ‘no follow’-link, maar geïnteresseerden kunnen wel doorklikken naar jouw website en zo krijg je meer bezoekers.
21. Laat anderen gastblogs op jouw site schrijven
Je kunt het ook omdraaien: laat iemand die iets interessant over jouw vakgebied te vertellen heeft iets schrijven op jouw website. Zeker als deze persoon autoriteit heeft, zal dit bijna automatisch zorgen voor extra bezoekers. Plus: je krijgt er misschien ook wel wat links voor terug, als was het maar omdat de gastblogger trots is op zijn artikel op jouw website.
22. Tip anderen over je artikelen
Schrijf mooie cases op en laat de bedrijven of organisaties waarover je schrijft weten dat je het artikel hebt geschreven. Grote kans dat ze je artikel delen of een link naar je artikel aanmaken.
23. Publiceer met regelmaat nieuwe content
Maak een contentkalender en hou je aan het schema. Websites die regelmatig nieuwe relevante content publiceren, kunnen rekenen op meer bezoekers. Zelf publiceer ik op mijn copyblog elke vrijdag een nieuw artikel over copywriting, marketing of communicatie.
24. Ga voor de Uitgelichte Fragmenten in Google
De Aanbevolen of Uitgelichte Fragmenten (of de Featured Snippets) in Google zijn de directe antwoorden die Google op een vraag van een gebruiker geeft. Deze verschijnen nog vóór het eerste zoekresultaat in Google. Weet je jouw site in zo’n snippet te krijgen, dan is meer bezoek gegarandeerd.

25. Maak landingspagina’s voor elke plaats waarin je actief bent
Zorg er wel voor dat deze pagina’s geen simpele SEO-pagina’s zijn, maar dat ze echt waarde toevoegen door informatie te geven over jouw vestiging in die plaats.
26. Kijk naar goede content in een andere taal
En lokaliseer deze content naar jouw situatie in Nederland of België. Vertaal niet gewoon, maar voeg er iets extra’s aan toe dat voor jou of voor de lokale markt interessant is.
27. Zorg voor een goede uitgelichte afbeelding
De uitgelichte afbeelding is het hoofdbeeld bij je artikel. Dit beeld verschijnt meestal samen met de kop van je artikel op sociale media. Het moet zo aansprekend zijn, dat mensen willen doorklikken naar het artikel.
28. Voeg meer afbeeldingen toe
Laat het niet alleen bij een uitgelichte afbeelding, maar voeg er meer aan je content toe. Met afbeeldingen maak je je artikel aantrekkelijker en langer. Bovendien bieden beelden de mogelijkheid om er zoekwoorden aan toe te voegen, zodat je ook beter gevonden wordt op beeldmateriaal. Zorg er uiteraard wel voor dat je afbeeldingen gebruikt die je mag gebruiken. Of beter nog: maak je foto’s of illustraties zelf.
29. Vraag om links
Niet altijd zal je vraag worden gehonoreerd. Sterker nog, als het gaat om links vanaf waardevolle websites zul je vaker ‘nee’ dan ‘ja’ horen. Maar toch, vragen staat vrij en soms heb je geluk en krijg je er een mooie link voor terug. Zorg er in de tussentijd ook voor dat je content zó goed is dan andere websites uit zichzelf naar je gaan linken.
30. Promoot je website ook in andere middelen
Om mensen op je website te krijgen, moeten ze weten dat die er is. Promotie van je website is niet als wat alleen op internet plaatsvindt. Promoot je website ook in je e-mailhandtekening, in flyers, op visitekaartjes, op auto’s. Het werkt nog steeds.
31. Doe altijd zoekwoordonderzoek
Ik zei al in punt 1 van deze lijst dat je je altijd voor de long tail-zoekwoorden moet gaan (tenzij je nog een onbenut short tail-zoekwoord vindt, maar die kans is klein). Daarom moet je ook nooit beginnen aan content zonder gedegen zoekwoordonderzoek.
Ga er niet vanuit dat je wel weet waarop jouw klanten zoeken. Je zult nog verbaasd staan. Een goede en betaalbare tool voor zoekwoordonderzoek is KWFinder (ik gebruik het zelf ook).
32. Bestudeer de concurrentie
Op welke content scoren zij goed? Kun je de content van je grootste concurrenten misschien combineren tot één stuk dat beter is dan alle stukken van je concurrenten samen?
33. Vermelding op bedrijfspagina’s
Voor iedere branche zijn er relevante bedrijfspagina’s. Verdoe je tijd niet met schimmige linkpagina’s, maar zorg er wel voor dat je op de belangrijkste bedrijvenpagina’s (met een link) staat vermeld. Vergeet ook Google Mijn Bedrijf niet, waarmee je zelf informatie over jouw bedrijf in Google kunt laten zien.

34. Zorg voor statistieken
Heb je voldoende inzicht in wat je bezoekers doen op je website? Wat je populairste content is? Waar je bezoekers afhaken? Kennis is macht. Bekijk de statistieken van je website regelmatig en pas je website zo nodig aan om je bezoekers meer te bieden van wat ze nodig hebben.
35. Verbeter je meta descriptions
Niet alleen de titels van je pagina’s zijn belangrijk, ook de ‘meta description‘ of de omschrijving van je pagina moet uitstekend zijn. De meta description is de korte tekst die je in Google onder de titel van de pagina en de link ziet staan.
Een goede meta description maak nieuwsgierig en bevat een call-to-action. Betere meta descriptions zorgen voor extra bezoekers op je website. Zorg niet alleen voor goede beschrijvingen op nieuwe pagina’s en posts, maar verbeter ook je oude artikelen.
36. Zorg voor deelknoppen
Ja, langzamerhand worden we een beetje blind voor deelknoppen. Maar toch: als je content echt goed is en iemand wil ‘m delen, dan moet je het ook zo makkelijk mogelijk maken. Zonder deelknoppen is het een stuk lastiger om jouw artikelen te delen.
37. Beantwoord vragen op sociale media
Word lid van LinkedIn- en Facebook-groepen en misschien ook van belangrijke fora. Help hier mensen die problemen hebben die gerelateerd zijn aan de producten of diensten die je verkoopt. Probeer niet om jouw producten en diensten te promoten, maar om mensen echt te helpen. Zorg er ondertussen voor dat er een link naar je website in je profiel of in je onderschrift staat.
38. Vraag je netwerk om je content te delen
Heb je echt een goed stuk content geschreven waar je trots op bent? Stuur je netwerk dan een bericht met de vraag of ze het willen delen in hun (sociale) netwerk. Je kunt om om een ‘like’ of ‘share’ vragen in je artikel zelf.
39. Verstuur persberichten
Er zijn meer media dan ooit en die zitten allemaal verlegen om content. Heb je een originele en nieuwswaardige insteek waarin jouw producten of diensten een rol hebben? Maar er een goed persberichten van, compleet met foto’s, een video en links naar jouw content.
40. Adverteer online
Deze ligt voor de hand, maar toch vergeten veel mensen online te adverteren. Terwijl je binnen een paar minuten een advertentie in AdWords op kunt zetten om een nieuwe stroom aan bezoekers te ontvangen. En je betaalt alleen voor de bezoekers die je daadwerkelijk op je website mag verwelkomen.
Ook Facebook en andere sociale media hebben laagdrempelige mogelijkheden om bezoekers naar je website door te sturen. Zorg uiteraard wel voor een goede landingspagina. Bezoekers doorsturen naar je homepage is nooit een goed idee.
41. Breng afwisseling aan in je content
Publiceer niet altijd artikelen volgens hetzelfde format, maar varieer. Maak artikelen met video’s, maak korte nieuwsartikelen, voeg lange monsterartikelen toe en zorg voor posts met veel fotomateriaal. Op deze manier maak je jouw website aantrekkelijk voor veel verschillende bezoekers.
42. Publiceer op LinkedIn
Sinds enige tijd is LinkedIn ook een platform waarop je hele blogartikelen kunt plaatsen. Het kan interessant zijn om een deel van je artikel op LinkedIn te publiceren om vervolgens een link te plaatsen naar de content op jouw website voor het vervolg. Zo profiteer je van extra bezoekers uit je LinkedIn-netwerk.
43. Plaats interviews
Stuur e-mails naar mensen in jouw netwerk die iets interessants kunnen vertellen, zeker als ze binnen jouw branche bekend zijn. Mensen vertellen vaak graag iets over zichzelf en dit geeft jou de kans unieke content aan je platform toe te voegen. Plus: de geïnterviewde deelt het interview waarschijnlijk ook nog in zijn of haar netwerk.
44. Zorg voor een community
Kunnen mensen reageren op je artikelen? Zo voegen zij zelf relevante content aan je artikelen toe en krijg je de mogelijkheid om vragen of opmerkingen te beantwoorden. Natuurlijk moet je er wel wat tijd voor uittrekken om de reacties te monitoren en te beantwoorden, maar wat je ervoor terugkrijgt is van grote waarde.
45. Organiseer een webinar
Het is makkelijker dan je denkt om een webinar te organiseren. Zorg voor een goed e-mailbestand dat je een week voor je webinar op de hoogte stelt en stuur nog een mail de dag van tevoren. Natuurlijk promoot je jouw webinar ook via al je sociale kanalen. Na afloop van het webinar kun je het beschikbaar maken als video op je YouTube-kanaal.
46. Publiceer een boek
Door een boek over een bepaald onderwerp te schrijven, word je bijna automatisch als expert gezien. Een boek – zeker een papieren boek – heeft een veel hogere status dan een blogartikel of een video op YouTube. Zorg er wel voor dat de inhoud van jouw boek ook echt goed is.
47. Ga naar congressen en beurzen
Kom in contact met branchegenoten en potentiële klanten. Heb je de kans om als spreker op zo’n evenement aanwezig te zijn? Des te beter. Zo vestig je jouw naam als autoriteit op je vakgebied.
48. Gebruik storytelling
Make gebruik van de kracht van verhalen, hier houden je bezoekers van. Welke persoonlijke anekdotes kun je vertellen? Welke obstakels heb je overwonnen?

49. Zorg voor een contentstrategie
Publiceer je maar wat in het wilde weg? Niet handig! Als je het goed wilt doen, zorg je voor een doordachte contentstrategie. In deze strategie is in ieder geval opgenomen wie je doelgroep is en wat voor soort content zij willen zien. Ook neem je de contentkalender op: hoe vaak plaats je jouw artikelen en wanneer doe je dat? Daarnaast: hoe ga je ervoor zorgen dat de content niet alleen op je website staat, maar dat je deze ook voor de ogen van je doelgroep krijgt?
50. Verbeter oude content
Kijk in de statistieken van je website. Welke oude artikelen scoren nog steeds goed? Kun je deze artikelen updaten of uitbreiden om er nog meer uit te halen?
51. Pitch je content
Heb je zelf nog niet veel bezoekers, maar heb je wel een heel interessant artikel geschreven? Probeer het dan eens naar een grote website te sturen. Deze sites hebben veel behoefte aan goede content en met de juiste benadering is het goed mogelijk dat ze jouw artikel met wat aanpassingen op hun eigen platform willen publiceren. Dit zorgt voor een boost van je online zichtbaarheid en extra bezoekers naar je website.
52. Organiseer een prijsvraag
Een wedstrijd of een prijsvraag is vaak een prima middel om de aandacht op jouw website te vestigen. Het geeft je bovendien de kans om e-mailadressen te verzamelen, die je later weer in kunt zetten om verkeer naar je website te genereren.
53. Haak in op het nieuws
Speelt er iets actueels in jouw markt of in het algemeen in het nieuws? Haak hierop in met een goed artikel en profiteer van de extra belangstelling.
54. Kijk naar trends op Twitter of op Google Trends
Doe iets met onderwerpen die populair zijn of gaandeweg steeds populairder worden. Hiervoor kun je Google Trends gebruiken. Kun je vervolgens de link leggen met jouw business en werken aan content die ook steeds meer bezoekers aan zal trekken?

55. Schrijf een controversieel artikel
Controverse betekent ophef en ophef betekent bezoekers. Je moet natuurlijk oppassen dat je jouw potentiële klanten niet afschrikt, maar een stevige stellingname doet je meer opvallen.
56. Maak een podcast
Sommige mensen vinden het prettiger om naar een podcast te luisteren (bijvoorbeeld onderweg op hun smartphone) dan om naar een video te kijken of een blogartikel te lezen. Als je jouw content in meer varianten beschikbaar kunt stellen, dan levert je dat sowieso extra bezoekers op.
57. Maak links naar andere blogs
Met links naar andere blogs in jouw branche voeg je waarde aan je eigen content toe. Bovendien zullen anderen zien dat je naar hen hebt gelinkt en is de kans groot dat je op een zeker moment een link terugkrijgt.
58. Stel vragen in je artikelen
Verhoog de betrokkenheid van lezers bij jouw artikelen en stel ze aan het einde van je post een vraag.
59. Reageer altijd op reacties
Laat mensen in de commentaren op je website niet in de steek. Reageer op commentaar, ook al is het maar met een welgemeend ‘dank je voor je reactie’.
60. Geef interviews
Naast dat je zelf interviews met belangrijke mensen uit jouw vakgebied kunt plaatsen, kun je zelf ook een interview afgeven. Je hoeft helemaal niet te wachten tot je wordt gevraagd, maar je kunt ook zelf een rijtje vragen met antwoorden naar een contentwebsite insturen. Er is een gerede kans dat jouw interview wordt geplaatst.
61. Zorg voor gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen in of onder jouw content zorgen ervoor dat je bezoekers meer tijd doorbrengen op je website en meer pagina’s bekijken.
62. Maak een gratis cursus
Kun je gebruikers iets leren? Zet jouw kennis dan om een een cursus in pdf of in een digitale leeromgeving. Zo bouw je aan extra autoriteit en krijg je tegelijk meer bezoekers. Ik deed het met een gratis e-mailcursus copywriting.
💡Pro-tip: de volledige cursus met 30 lessen over de belangrijkste copywriting-technieken bied ik nu trouwens ook voor een heel schappelijk bedrag aan als e-book.
63. Vermeld de meestgelezen artikelen
Deze artikelen zijn meestal ook interessant voor anderen die je website net ontdekken. Door deze artikelen op te nemen, vergroot je het aantal pagina’s die je bezoekers bekijken en de tijd die ze op de website doorbrengen.
64. Zorg voor een zoekfunctie op je website
Niets is zo frustrerend voor je bezoekers als dat ze de informatie waarnaar ze op zoek zijn niet kunnen vinden en vervolgens afhaken.
65. Publiceer een presentatie op SlideShare
Deel je kennis via een presentatie en zorg ervoor dat je een link naar jouw website opneemt. Je kunt ook je blogposts omzetten naar een pdf en die publiceren via websites als SlideShare, Issuu of Scribd.
66. Gebruik emotie
Jouw bezoekers zijn geen robots, maar mensen van vlees en bloed. Die moet je emotioneel bij je content betrekken door in te spelen op angst, blijdschap, woede en andere emoties.
67. Maak een ‘expert roundup’
Een ‘expert roundup’ is een uitgebreid artikel over een prangende vraag bij je doelgroep. Hiervoor stuur je deze vraag naar een aantal experts, die er hun visie op geven. Die verschillende meningen verwerk je tot een artikel. Natuurlijk komt het daarna aan op het promoten van dit artikel, maar daar zullen de deskundigen die hun visie hebben gegeven graag aan meewerken.
💡Pro-tip: zorg ervoor dat de vraag die je stelt niet te moeilijk is om te beantwoorden. Je kunt ‘m ook opdelen in bijvoorbeeld 3 korte deelvragen. Dit vergroot de kans dat de experts die je benadert ook mee willen doen.
68. Zorg voor een geweldig design
Laat je website eruit springen met een goed ontwerp. Goed design maakt je website een prettige plek om te bezoeken. Laat onnodige opsmuk achterwege en houd altijd de snelheid en de gebruikersvriendelijkheid voor ogen.
69. Creëer een handleiding
Dit ligt in het verlengde van een e-book maken. Maar een handleiding of gids kan ook uit een serie blogartikelen bestaan. Het idee is dat je het onderwerp van alle mogelijke kanten bekijkt, zodat jouw gids het enige is wat mensen nodig hebben als ze meer over het onderwerp willen weten. Bekijk ook mijn gids over bloggen.
70. Maak een infographic
Infographics die er goed uitzien en over relevante onderwerpen gaan worden vaak gedeeld op sociale media. Als je ervoor zorgt dat zo’n infographic op jouw website staat, kan dat je heel wat bezoekers opleveren.
71. Deel ook oudere artikelen
Slechts een klein deel van je volgers op sociale media zal jouw artikel zien als je het voor de eerste keer deelt op sociale media. Terwijl je artikel misschien ook volgend jaar nog waardevol is. Maak er een gewoonte van om op regelmatige basis oudere artikelen te delen en zo meer bezoekers naar je website te halen.

72. Schrijf artikelen in lijstvorm
Mensen zijn gek op content in de vorm van een lijstje of een lange lijst zoals dit artikel. Het bewijs is zojuist geleverd, want jij hebt ook doorgeklikt naar dit artikel. Lijstjes brengen orde in de chaos en zijn is makkelijk leesbaar.
Als gevolg daarvan krijgen artikelen in lijstvorm meer verkeer dan elk ander artikel. Naar lange lijsten – zoals dit artikel – worden vaker links aangemaakt en ze komen hoger in Google door hun uitgebreidheid. Zo kun je op nog meer bezoekers rekenen.
Hoe krijg jij meer bezoekers op je website?
Gefeliciteerd, je bent nu aan het einde van een lange lijst met praktische tips voor meer bezoekers op je website gekomen.
Laat me weten: welke van deze tips hebben voor jou goed gewerkt? En welke tips gebruik je daarnaast nog om meer bezoekers op je website te krijgen?
Beeld: Pexels, Pixabay, Giphy.
Een zeer volledige en duidelijke opsomming. Handig en goed bruikbaar. Dankjewel. Ik neem daarom langs deze weg meteen even tip 20 van je ter harte 🙂
Hoi Monique, leuk dat je langs deze weg reageert!
Dank voor het artikel!
Mijn vraag blijft altijd, hoe weet men dat Google bepaalde zaken wel of niet waardeert, het blijft volgens mij gissen.
Als er wel zekerheden zijn waar zou men die dan kunnen vinden?
Groet,
Pieter
https://marktplaats24.nl