Web Analytics

Onderschriften optimaliseren

Bijgewerkt op 7 mei 2021

Vandaag een korte SEO-tip om je afbeeldingen te optimaliseren. Dat je beschrijvende bestandsnamen en alt-teksten met daarin je zoekwoorden moet gebruiken, wist je waarschijnlijk al. Maar bij- of onderschriften zetten nog niet veel mensen succesvol in.

Onderschriften (of bijschriften) zijn de teksten onder de foto’s, diagrammen, grafieken, screendumps en andere beelden die je op je webpagina’s gebruikt.

Zie bijvoorbeeld dit kattenplaatje (want, tja, het internet drijft nu eenmaal op kattenplaatjes).

Plaatje van een kat
Hier schrijf je het überrelevante en engagerende onderschrift… (foto: Pixabay)

Ze worden in internationaal jargon ook wel image captions genoemd. Het voordeel van zo’n onderschrift is dat het direct onder een afbeelding staat. En afbeeldingen trekken altijd de aandacht. Dat betekent dat de kans groot is dat ook deze teksten zullen worden bekeken.

Onderschriften bieden je een slimme kans om je bezoekers te verleiden en te overtuigen, waardoor mensen langer op je pagina blijven en deze eveneens aantrekkelijker wordt voor zoekmachines.

Bovendien maken bijschriften je content rijker en geven ze je de mogelijkheid om extra (gerelateerde) zoekwoorden op een natuurlijke manier in je webtekst te verwerken.

Een onderschrift voeg je heel gemakkelijk toe aan je afbeelding via de mediabibliotheek van WordPress – vergeet niet om ook de ALT-tekst en de omschrijving van je foto in te vullen!

Tips om de onderschriften van je afbeeldingen te optimaliseren

Voorbeelden van slim toegepaste onderschriften (met zoekwoorden en gerelateerde zoekwoorden in vette letters).

  • Jouw persoonlijke verhuurmakelaar biedt je de mogelijkheid om snel een gemeubileerde huurwoning in Arnhem te vinden tegen een aantrekkelijk huurtarief en met korte opzegtermijnen. (Op de website van een verhuurmakelaar.)
  • Een investering in copywriting voor je website is de beste investering in jouw online bedrijf die je dit jaar zult doen. (Op een over ons-pagina van een copywriter.)
  • Maak jij deze onvergeeflijke SEO-fouten in 2019? (In een blogartikel over SEO-tips.)
  • Alle bestellingen boven de € 50 bezorgen we gratis bij je thuis. (Op de bestelpagina van je webshop.)
copywriting
Als ik wil scoren op het zoekwoord ‘copywriting’, dan verwerk ik het ook in mijn onderschriften! (beeld: writtent.com)

Microcopy

Elk onderschrift en bijschrift is een stukje microcopy dat je potentiële klanten nog net iets meer bij je content betrekt. Een niet te missen kans om je online nét een beetje meer te onderscheiden en wat extra relevante content toe te voegen.

Lekker bezig met die onderschriften!

En je weet het: alle beetjes bij elkaar tellen op tot een groot verschil. Zeker als de concurrent deze tip links laat liggen.

Voeg vandaag nog tenminste één onderschrift aan een afbeelding op je website toe en geef jezelf een schouderklopje. Goed gedaan!

Beeld: giphy.com.

💡Pro-tip: wil je op een snelle & makkelijke manier meer leren over de kracht van goede copywriting? Profiteer dan vandaag nog van deze aanbieding: Cursus Copywriting in 30 Dagen.

💡Pro-tip: over SEO en SEO-copywriting wordt heel erg moeilijk gedaan. Tijd om het makkelijk te maken. Want in de basis komt het neer op hoe je zo goed mogelijk antwoorden kunt formuleren op de vragen en problemen die potentiële klanten hebben. Ik presenteer je mijn eigen Cursus SEO-copywriting voor beginners.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties