Web Analytics

10 tips voor een betere ‘over ons’-pagina

Bijgewerkt op 7 mei 2021

Veel bedrijven worstelen met hun ‘over ons’-pagina. Logisch, want iets over jezelf vertellen is best lastig. Hoe verkoop je jezelf of je bedrijf zonder al te borstklopperig te willen doen? En is zo’n pagina überhaupt wel interessant voor je klanten?

Allereerst is het goed om te beseffen dat zo’n pagina wel degelijk belangrijk is. Uit de statistieken van veel websites blijkt dat de ‘over ons’-pagina een van de best bekeken pagina’s op de website is, zeker voor freelancers of zzp’ers.

In dit artikel geef ik je 10 tips om een betere ‘over ons’-pagina te kunnen maken.

1. Vertel over je klant

Hoewel de pagina een ‘over ons’-pagina heet, is het de kunst om het in eerste instantie over de klant te laten gaan. Die wil namelijk weten of je een oplossing voor zijn probleem hebt.

Het zit in de menselijke natuur dat we vooral geïnteresseerd zijn in onszelf en onze eigen problemen. En dat geldt in een nog hogere mate als we online naar oplossingen zoeken.

Al aan het begin van de pagina zou je daarom in moeten gaan op de uitdagingen waarvoor je potentiële klant staat. Laat duidelijk merken dat je weet wat voor toegevoegde waarde je jouw klanten met jouw bedrijf kunt bieden.

Uiteraard moet een ‘over ons’-pagina uiteindelijk ook over jou of over jouw bedrijf gaan. Tenslotte willen je potentiële klanten weten met wie ze mogelijk gaan zakendoen.

2. Gebruik de kracht van het verhaal

Laat mensen zich identificeren met jouw bedrijf. Daarvoor is een verhaal een geweldig middel. Bestaat je bedrijf al meer dan 100 jaar, dan hoef je echt niet de complete geschiedenis op je ‘over ons’-pagina uit de doeken te doen. Liever niet, zelfs.

Focus je in plaats daarvan op de worsteling waardoor je bedrijf tot stand kwam. Of vertel een verhaal over hoe een bepaalde gebeurtenis leidde tot de start van je onderneming. Schets een verhaal waarin je klant zijn probleem herkent en maak daarbij slim gebruik van storytelling-technieken.

3. Zorg voor de juiste stem

Ben je een multinational of een zzp’er? Hou je van een informele en lollige aanpak of neem je alles juist bloedserieus? Spreek je jouw bezoekers met ‘je’ of met ‘u’ aan?

Een goede ‘over ons’-pagina moet bij jouw brandvoice passen, net als de andere pagina’s op je website. Pas ervoor op dat je als freelancer of zzp’er niet een te grote broek aantrekt. Juist jouw persoonlijke aanpak en flexibiliteit zijn vaak interessant voor een klant.

4. Vergeet de foto niet

Een goede foto maakt een ‘over ons’-pagina veel persoonlijker. Een foto trekt de aandacht, wekt interesse en laat de hele pagina veel menselijker en betrouwbaarder overkomen.

Maar let op: gebruik alsjeblieft niet zo’n neppe stockfoto. Dat is dé manier om het zorgvuldig opgebouwde vertrouwen van potentiële klanten in één keer teniet te doen.

Je hoeft niet per se foto’s van je hele team te plaatsten. Ook één of meerdere goedgekozen foto’s van jezelf (als je de eigenaar of de oprichter bent) en/of medewerkers in actie kunnen de pagina flink ondersteunen. Wees ook hier niet bang om iets persoonlijks te laten zien.

5. Vergeet jargon

Ook al is je doelgroep technisch onderlegd of spreken ze helemaal jouw taal, jargon hoort niet op een ‘over ons’-pagina thuis. Probeer deze pagina zo leesbaar mogelijk te houden.

Misschien is degene die over het geld gaat niet degene op wie je jouw website richt. Mogelijk is jouw bedrijf interessant voor iemand die een spreekbeurt wil schrijven. Je weet nooit precies wie jouw website bezoeken en met welke reden.

Op pagina’s waar je jouw diensten of producten aanbiedt, kun je prima de diepte in gaan, maar je ‘over ons’-pagina zou je zo toegankelijk mogelijk moeten houden.

6. Laat anderen over jou vertellen

Veel sterker dan wanneer je zelf over je bedrijf vertelt is het wanneer anderen over jouw bedrijf vertellen. En dan bij voorkeur natuurlijk tevreden klanten met positieve verhalen.

Neem testimonials of getuigenissen op de pagina op. Laat klanten in hun eigen bewoordingen vertellen waarom ze zo blij zijn met jouw producten of diensten.

Als je al meerdere tevreden klanten hebt, dan moet het niet zo moeilijk zijn om deze klantervaringen te verzamelen. Je zult merken dat de conversie omhoogschiet met een aantal slim geplaatste testimonials.

7. Overweeg het gebruik van video

Kun je beter met een video vertellen over jouw bedrijf? Laat dat dan zeker niet na. Met video kun je veel impact maken en een goede sfeertekening neerzetten. Bovendien kan een video van één minuut veel meer zeggen over jouw bedrijf dan een geschreven ‘over ons’-pagina van 1.000 woorden.

8. Verberg ‘m niet!

Op een goede ‘over ons’-pagina ben je trots. Laat je klanten er niet naar zoeken door ‘m weg te stoppen in de footer of op een andere verborgen plek.

Grote kans dat een bezoeker juist naar jouw ‘over ons’-pagina op zoek is en dat je de conversie flink kunt verhogen door hem duidelijk zichtbaar in de navigatie op te nemen.

9. De call-to-action

Laat die ‘over ons’-pagina geen doodlopend spoor zijn. Zorg voor minimaal een duidelijke call-to-action aan het einde van de pagina. Wat moet de klant doen nadat hij jouw pagina heeft bekeken of gelezen? Contact opnemen? Zorg dan dat je je potentiële klant duidelijk stuurt.

10. Test je ‘over ons’-pagina!

Elke pagina op je website zou het resultaat moeten zijn van onderzoek en bijstelling. Dat is voor je ‘over ons’-pagina al niet anders.

Wees niet bang om wijzigingen door te voeren als je ontdekt dat iets beter werkt. Check hiervoor regelmatig je websitestatistieken. Zet A/B-tests op om te kijken wat werkt en wat niet.

Experimenteer met andere kopregels, andere foto’s, video en meer of minder tekst. Na verloop van tijd ontdek je vanzelf welke ‘over ons’-pagina het beste bij je past.

Veelgemaakte fouten bij een ‘over ons’-pagina

Zo, nu weet je wat je moet doen om een betere ‘over ons’ te schrijven. Maar weet je ook al welke fouten je echt niet moet maken? Oké, hier komen ze.

  1. Je hebt in het geheel geen ‘over ons’-pagina.
  2. Je ‘over ons’ gaat over jou in plaats van over de klant.
  3. Er staat geen foto van jezelf of je team op je ‘over ons’ (dodelijk voor zzp’ers).
  4. Je klant weet niet wie hij aan moet spreken als hij iets wil vragen.
  5. De tekst is saai geschreven.
  6. De ‘over ons’-pagina bestaat alleen uit een video (sommige mensen willen alleen maar video’s kijken, anderen haten het).
  7. De pagina is te lang. Je ‘over ons’ zou je kort en bondig moeten kunnen vertellen.

Foto: Pexels, geïnspireerd op een artikel van Copyblogger.

💡Pro-tip: wil je op een snelle & makkelijke manier meer leren over de kracht van goede copywriting? Profiteer dan vandaag nog van deze aanbieding: Cursus Copywriting in 30 Dagen.

💡Pro-tip: over SEO en SEO-copywriting wordt heel erg moeilijk gedaan. Tijd om het makkelijk te maken. Want in de basis komt het neer op hoe je zo goed mogelijk antwoorden kunt formuleren op de vragen en problemen die potentiële klanten hebben. Ik presenteer je mijn eigen Cursus SEO-copywriting voor beginners.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties