Blogs laten schrijven of zelf doen?

Laatste update: 11 oktober 2017 Gepubliceerd op: 6 oktober 2017

Om online gevonden te worden is een website of webshop alleen niet genoeg. Je moet bloggen! Met bloggen voeg je waardevolle content toe die antwoord geeft op vragen van potentiële klanten. Natuurlijk zorg je ervoor dat jouw blogartikelen van hoge kwaliteit zijn, waardoor je niet alleen bouwt aan je zichtbaarheid in zoekmachines, maar ook aan je status als dé specialist in jouw vakgebied. Maar moet je nu blogs laten schrijven of moet je het zelf doen? Laten we eens kijken naar de plussen en minnen van elke aanpak.

Blogs laten schrijven of zelf doen?

Blogs laten schrijven of zelf doen?

Voordelen van zelf blogs schrijven

1. Je weet het meeste van jouw producten of diensten

Als ondernemer (of werknemer) weet je zelf het meeste van de producten en diensten die je aanbiedt. Je weet met welke vragen en problemen je klanten worstelen en je kunt er antwoord op geven. En anders is er in jouw organisatie altijd iemand in de buurt die erover kan vertellen.

2. Zelf schrijven geeft je blogs authenticiteit

Een goede tekstschrijver kan authenticiteit benaderen, maar zo authentiek als je het zelf zou doen wordt het nooit. Als je zelf blogt gebruik je je eigen woorden en verhalen. Je potentiële klanten voelen dit aan. En ze willen kopen van mensen die ze kennen.