Web Analytics

Blogs laten schrijven of zelf doen?

Bijgewerkt op 11 december 2019

Om online gevonden te worden is een website of webshop alleen niet genoeg. Je moet bloggen! Met bloggen voeg je waardevolle content toe die antwoord geeft op vragen van potentiële klanten. Natuurlijk zorg je ervoor dat jouw blogartikelen van hoge kwaliteit zijn, waardoor je niet alleen bouwt aan je zichtbaarheid in zoekmachines, maar ook aan je status als dé specialist in jouw vakgebied. Maar moet je nu blogs laten schrijven of moet je het zelf doen? Laten we eens kijken naar de plussen en minnen van elke aanpak.

Voordelen van zelf blogs schrijven

Dit zijn de voordelen als je zelf je blogartikelen schrijft:

1. Je weet het meeste van jouw producten of diensten

Als ondernemer (of werknemer) weet je zelf het meeste van de producten en diensten die je aanbiedt. Je weet met welke vragen en problemen je klanten worstelen en je kunt er antwoord op geven. En anders is er in jouw organisatie altijd iemand in de buurt die erover kan vertellen.

2. Zelf schrijven geeft je blogs authenticiteit

Een goede tekstschrijver kan authenticiteit benaderen, maar zo authentiek als je het zelf zou doen wordt het nooit. Als je zelf blogt gebruik je je eigen woorden en verhalen. Je potentiële klanten voelen dit aan. En ze willen kopen van mensen die ze kennen.

3. Je hoeft niet uit te leggen hoe het werkt in jouw branche

Als je een tekstschrijver inschakelt, zelfs een tekstschrijver die helemaal in jouw branche is ingevoerd, dan moet je hem of haar uitleggen wat je wilt en wat je bedoelt. Daar gaat tijd en geld in zitten. Als je het zelf doet, kun je meteen van start.

4. Je wordt beter in het verwoorden van je aanbod

Hoe vaker je schrijft, hoe beter je wordt in het verwoorden van wat je nu eigenlijk wilt zeggen. Door regelmatig te bloggen kun je makkelijker tot de essentie komen van je verhaal en daar profiteert uiteindelijk iedereen in de organisatie van,

5. Het is leuk

Bloggen dwingt je om op de stoel van je klanten te gaan zitten en na te denken over hun behoeften. Dat is niet alleen belangrijk voor je organisatie, maar het is ook leuk om te doen. Door te bloggen realiseer je jezelf weer wat voor geweldige producten en diensten je eigenlijk hebt.

Nadelen van zelf blogs schrijven

En dit zijn de nadelen van je eigen blogartikelen schrijven:

1. Het kost tijd

Zeker als je net begint met bloggen, moet je erop rekenen dat je al snel een paar uur met een blogpost bezig bent. Als er veel research bij je blogs komt kijken, kun je er nog veel langer mee zoet zijn.

2. Je moet je kennis bijspijkeren

Je kunt niet zomaar in het wilde weg gaan bloggen. Eerst moet je ervoor zorgen dat je kennis op peil is. Je moet leren over online marketing, zoekwoordonderzoek en hoe je wervende teksten schrijft. Er gaat al snel een kleine studie in zitten.

3. Het is moeilijk om hoofd- en bijzaken te onderscheiden

Je weet heel veel van jouw producten en diensten. Dat kan ook tegen je werken. Zo kun je in de valkuil lopen dat je geen keuze in hoofd- en bijzaken kunt maken.

Voordelen van blogs laten schrijven

Laat je jouw blogartikelen schrijven? Dan zijn dit de voordelen:

1. Het bespaart je tijd

Een van de grootste voordelen van bloggen uitbesteden is dat het je veel minder tijd kost. Je hoeft geen tijd te steken in het aanleren van online marketing en andere digitale technieken en ook hoef je geen uren te verspillen aan het schrijven (en herschrijven) van een blogpost. Je hoeft alleen maar van tijd tot tijd te overleggen met je tekstschrijver, hem of haar van goede briefings te voorzien en eventuele inhoudelijke fouten uit de blogs te halen. Hoe beter de tekstschrijver die je hebt is ingevoerd, hoe minder tijd je hieraan kwijt bent.

2. Het levert je meer op

Een goede tekstschrijver kan jouw blogs op een hoger niveau brengen en meer aandacht trekken met betere koppen en een betere structuur. Jouw tekstschrijver weet precies hoe hij belangrijke zoekwoorden op een natuurlijke manier in de tekst moet verwerken en hij of zij zorgt er ook voor dat de samenhang met de andere blogartikelen op je site goed is.

3. Je blog is prioriteit

Als je blogs laat schrijven, ben jij de klant en zorgt je tekstschrijver ervoor dat je blogs op tijd worden geleverd. Met andere woorden: jouw blog is een kernactiviteit voor je tekstschrijver. Als ondernemer of werknemer komt een blog vaak pas na het werk dat je voor jouw klanten doet. De schoorsteen moet roken, nietwaar? Door bloggen uit te besteden zorg je voor een continue stroom van blogartikelen, ook als je het hartstikke druk hebt.

Nadelen van blogs laten schrijven

Maar nadelen aan het uitbesteden van bloggen zijn er natuurlijk ook:

1. Een goede blogger vinden is moeilijk

Natuurlijk, er zijn vele tekstschrijvers die staan te popelen om voor jou te bloggen. Sommigen kosten je slechts enkele centen per woord. Maar: hoe zit het met de kwaliteit? Het laatste dat je op je blog wilt zijn artikelen die niet enthousiasmeren en slecht zijn geschreven.

2. Je moet goed kunnen briefen

Als de kwaliteit van de briefing slecht is, kun je geen goede blogartikelen verwachten. Dat betekent dat je het fijne moet weten van wat belangrijk is voor je doelgroep. En dat moet je ook nog eens begrijpelijk aan je tekstschrijver over kunnen brengen. Ja, zelfs als je je blogs laat schrijven kost het je nog steeds tijd.

3. De blogs gaan minder diep

Hoeveel tijd en moeite je tekstschrijver ook in je blogartikelen steekt, er gaat niets boven een jarenlange ervaring met jouw business. De blogartikelen die je laat schrijven zullen per definitie oppervlakkiger zijn dan de artikelen die je zelf schrijft.

4. Het kost geld

Ja, bloggen uitbesteden kost geld. Je tekstschrijver moet ook ergens van leven. Hoe beter hij of zij is in het vak, hoe meer het je kost. Maar aan de andere kant: als je zelf gaat bloggen, is dat natuurlijk ook niet gratis. Of werk jij voor niks?

5. Focus op kwantiteit in plaats van kwaliteit

Omdat veel bloggers afrekenen per artikel, is er een prikkel om zo veel mogelijk blogs af te leveren. Terwijl de focus juist op de kwaliteit van de artikelen zou moeten liggen. Liever één goed artikel per maand dan elke week een artikel met een magere inhoud.

Het beste van beide werelden?

Een combinatie van zelf blogs schrijven en bloggen uitbesteden is vanzelfsprekend ook mogelijk. Je kunt de tekstschrijver bijvoorbeeld vragen om je te interviewen en dat interview uit te werken in een artikel of in een serie artikelen.

Ook kun je zelf een opzet voor een artikel maken en je tekstschrijver vragen om dat uit te werken en te zorgen voor de juiste zoekwoorden.

En dan is het ook nog mogelijk dat je af en toe zelf een blogartikel schrijft (als je een goed idee hebt of als je ergens heel specifieke kennis over hebt) en de webteksten of de overige content aan een goede tekstschrijver overlaat.

Wat zijn jouw ervaringen met bloggen? Wil je bloggen uitbesteden (neem contact op met het Blogteam van Doyoucopy!) of doe je het juist het liefst zelf? En welke redenen heb je daarvoor? Ik ben benieuwd naar jouw verhaal.

💡Pro-tip: wil je op een snelle & makkelijke manier meer leren over de kracht van goede copywriting? Profiteer dan vandaag nog van deze aanbieding: Cursus Copywriting in 30 Dagen.

💡Pro-tip: over SEO en SEO-copywriting wordt heel erg moeilijk gedaan. Tijd om het makkelijk te maken. Want in de basis komt het neer op hoe je zo goed mogelijk antwoorden kunt formuleren op de vragen en problemen die potentiële klanten hebben. Ik presenteer je mijn eigen Cursus SEO-copywriting voor beginners.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

[…] Lees hier op de website van collega blog schrijver DoYouCopy wat de voor- en nadelen van een blog laten schrijven zijn. […]