Web Analytics

Het perfecte blogartikel in 7 stappen

Bijgewerkt op 7 mei 2021

Iedereen wil goede blogposts schrijven en geen blogfouten maken. Maar hoe bouw je nou een goed zakelijk blogartikel op? In dit artikel geef ik je een aantal tips waarmee je het perfecte blogartikel schrijft.

1. De kopregel

Ik heb het al eerder gezegd. En ik zeg het opnieuw. Een goede kopregel is essentieel. Verwerk er getallen in, gebruik magische woorden, gebruik belangrijke zoekwoorden en trigger de lezer om door te klikken. Doe een spectaculaire belofte die onweerstaanbaar is.

2. De inleiding

Begin je stuk met het beantwoorden van een paar belangrijke vragen: waarover gaat het artikel, waarom zou ik het moeten lezen, wat kan ik ervan leren. Een persoonlijke anekdote of het relaas van een bekend persoon kan ook goed werken. Geef zonodig meteen je de conclusie van je artikel weg. Het gaat erom dat mensen ook de rest gaan lezen.

3. De tussenkoppen

Vergeet de tussenkoppen niet. Hierin verwerk je natuurlijk ook belangrijke zoekwoorden voor de vindbaarheid in zoekmachines. Zorg ervoor dat je tussenkoppen kort en helder zijn en iets zeggen over de alinea waarboven ze staan.

4. De structuur

Breng voldoende alinea’s aan. Voorkom grote lappen tekst. Heb je een opsomming? Gebruik dan opsommingstekens. Maak ook gebruik van quotes en van beeldmateriaal. Zorg ervoor dat je blogartikel er aantrekkelijk uitziet.

5. Foto’s en video’s

Heb je relevante foto’s en video’s? Voeg die dan toe aan je artikel. Vergeet niet de juiste credits te geven en gebruik geen foto’s of video’s die je niet mag gebruiken. Tip: voeg YouTube-video’s in en gebruik stills uit de video als begeleidend beeldmateriaal.

6. De call-to-action

Wat moeten lezers doen tijdens of na het lezen van jouw artikel? Verlies het grotere geheel niet uit het oog en zorg voor een goede call-to-action (ofwel: de knop). Misschien willen lezers zich na het lezen van jouw interessante artikel wel abonneren op je nieuwsbrief? Of moeten ze contact met je opnemen? Zorg ervoor dat het duidelijk en gemakkelijk is.

7. Het perfecte blogartikel is makkelijk te delen

Kunnen de lezers van jouw artikelen gemakkelijk een reactie geven? Kunnen ze je boodschap verder verspreiden op sociale media? Maak het ze zo makkelijk mogelijk met deelknoppen, bijvoorbeeld onder aan je artikel. Je kunt ook in het stuk zelf oproepen om een reactie te geven of het artikel te verspreiden.

Wat zijn jouw persoonlijke tips voor het perfecte blogartikel? Ik hoor graag van je!

Bron: salesforce.com, foto: Scott Schiller (Flickr).

💡Pro-tip: wil je op een snelle & makkelijke manier meer leren over de kracht van goede copywriting? Profiteer dan vandaag nog van deze aanbieding: Cursus Copywriting in 30 Dagen.

💡Pro-tip: over SEO en SEO-copywriting wordt heel erg moeilijk gedaan. Tijd om het makkelijk te maken. Want in de basis komt het neer op hoe je zo goed mogelijk antwoorden kunt formuleren op de vragen en problemen die potentiële klanten hebben. Ik presenteer je mijn eigen Cursus SEO-copywriting voor beginners.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties