Web Analytics

Jaaroverzicht 2021 van Doyoucopy

Bijgewerkt op 18 november 2022

Heb je dat ook? Dat je voor je gevoel op hetzelfde punt staat als in december vorig jaar? Nog altijd die verdomde corona en de bijbehorende beperkingen, waardoor zo veel ondernemers worden getroffen! Ik had gehoopt dat we terug konden kijken op een jaar vol en herstel en vrolijke moed, maar dat liep toch weer anders.

Gelukkig waren er ook positieve noten genoeg. In dit laatste blogartikel van het jaar wil ik samen met jou kort terugblikken om daarna snel weer vooruit te kijken.

Mijn blogschema

Ik wijdde er vorige week een artikeltje aan. Mijn blogschema terugschroeven van eens per week naar eens per maand heeft mijn bezoekersaantallen geen goed gedaan.

Dit was niet de bedoeling… (bron: StatCounter)

En hoewel het aantal bezoekers op zich niet zo veel zegt (het gaat erom wat ze op je website doen), wil ik juist stijgende bezoekerscijfers om die mooie online cursussen in 2022 en verder aan de man te brengen.

Lang verhaal kort: ik ga méér bloggen dan in het afgelopen jaar heb gedaan en laat je weten of dat van positieve invloed op de business is geweest.

Cursussen en zo

Inderdaad, online cursussen! Het afgelopen jaar ging ik voor het eerst volop aan de slag met het verkopen van cursussen in mijn Doyoucopy Academy.

Naast een Minicursus Copywriting bied ik nu ook een SEO-copywritingcursus en een Masterclass Copywriting aan, naast een paar losse pdf’s. In totaal verwerkte ik 88 bestellingen in het eerste volledige jaar van mijn Academy!

Een prima score om mee van start te gaan, nu gas erop in 2022.

De cursusomgeving van mijn Cursus Copywriting in 30 Dagen (bron: academy.doyoucopy.nl)

In het nieuwe jaar zet ik me daarom nog meer in op het ontwikkelen van nieuwe cursussen.

Ik vind het leuk om te doen en het levert een mooi stroom aan passief inkomen op (nadat je er veel actief werk in hebt gestoken).

Naast publicatie op mijn eigen website, heb ik enkele van mijn cursussen ook op de platforms van Soofos en Udemy geplaatst.

Wil je nog voordelig iets opsteken over copywriting? Dan weet je waar je moet zijn!

Nieuwe mijlpaal

Ook via mijn website ditisitalie.nl verkocht ik in 2021 voor het eerst een cursus en wel een cursus Italiaans voor beginners. Deze cursus heb ik in samenwerking met een ervaren docente Italiaans ontwikkeld.

Blij met hoe deze cursus Italiaans is geworden!

Het eerste jaar verkocht ik hier 59 cursussen. Dat had nog wel wat meer mogen zijn, maar het grote voordeel van zo’n cursus Italiaans is dat hij niet snel verouderd. Die kan ik nog jaren verkopen.

De cursussen die ik verkocht waren vooral te danken aan de mijlpaal van meer dan 100.000 unieke bezoekers per maand, een record dat de site in 2021 wist te breken.

Wauw. Dit had ik gehoopt, een paar jaar terug. Maar samen met een aantal enthousiaste vrijwillers en freelancers en vele honderden blogartikelen over Italië is het ook echt gelukt.

Dit is Italië is in enkele jaren uitgegroeid tot een van de grootste Italië-sites van het Nederlandse taalgebied.

Werk voor nieuwe en bestaande klanten

Natuurlijk ben ik niet alleen maar met mijn eigen websites en online cursussen bezig geweest.

In 2021 heb ik ook heel uiteenlopend werk gedaan voor bestaande én nieuwe klanten. Ik werkte onder andere voor de volgende mooie merken:

  • PrintAbout
  • Lumosa
  • Synerlogic
  • ISV Software
  • Beleggen.com
  • Trustoo
  • En vele andere

Ik bedank jullie allemaal voor jullie vertrouwen en hopelijk kunnen we in 2022 opnieuw samenwerken!

Mislukt project: Donotcopy

Niet alles lukt. Zo simpel is het.

Vorig jaar was ik er nog zo enthousiast over.

Ik had een goed idee, dacht ik. Een online tool voor tekstschrijvers en bloggers die automatisch plagiaat opspoort. Ik noemde deze SaaS-applicatie ‘Donotcopy’.

Het zag er mooi uit, maar het werkte helaas niet zoals ik had gewild (bron: Donotcopy)

Het concept was goed en het artwork van mijn collega Eric Scholten was eigenzinnig en onderscheidend.

Helaas lukte het maar niet om dit project technisch op een voldoende niveau te krijgen, zodat het verkoopbaar was.

Ik heb er de stekker uit moeten trekken. Snel weer door naar het volgende project.

Bergh in het Zadel

Net als vorig jaar heb ik me ook dit jaar weer belangeloos ingezet voor Bergh in het Zadel, het grootste particuliere initiatief dat geld inzamelt voor onderzoek naar kanker.

Zojuist bezorgd bij de Ambassadeurs: het magazine van Bergh in het Zadel

Ik heb een aantal van mijn uren gestoken in het maken van – samen met de fotografen, vormgevers en andere leden van de redactie – het magazine de Ambassadeur.

Het nieuwe boek

Hoe staat het met je boek?, wil iedereen dan ook nog weten. Vorig jaar heb ik er tijdens NaNoWriMo (National Novel Writing Month) hard gewerkt. Ook de maanden erna bleef ik schrijven aan de eerste versie van mijn nieuwe manuscript.

In het voorjaar kreeg ik het helaas te druk werk voor klanten, zodat ‘het nieuwe boek’ op een laag pitje kwam te staan.

127.000 woorden! Op zich ook al een mijlpaal (bron: Scrivener)

Maar ik heb wel goede ideeën over wat er aan de voorkant nog bij moet en hoe het precies af moet lopen, dus daar wil ik de komende weken graag nog wat tijd in steken.

Eigenlijk had ik dit ‘klaar’ willen hebben in ’21, maar het is helaas niet anders. Daarom is dit nu een mooi voornemen voor ’22.

2022

Over ’22 gesproken.

Eigenlijk kan ik de tekst van deze alinea gewoon copy-pasten van vorig jaar (alleen even het jaartal aanpassen):

We hopen allemaal dat we er in 2022 weer op uit kunnen trekken met onze dierbaren. Dat we samen kunnen komen om het leven te vieren. En dat de schade die aan zo veel bedrijven is toegebracht snel weer mag herstellen.

Rond kerst en oud en nieuw staan mijn werkzaamheden voor klanten even op een laag pitje, al blijf ik waarschijnlijk wel schrijven aan mijn manuscript.

In 2022 ga ik vol gas verder met mijn Doyoucopy Academy, mijn creatieve schrijfwerk, mijn copywriting-werk voor klanten en wat er verder op mijn pad komt.

Ik wens jullie ondanks de beperkingen een mooie kerst en het beste voor het nieuwe jaar.

Tot snel!

💡Pro-tip: wil je op een snelle & makkelijke manier meer leren over de kracht van goede copywriting? Profiteer dan vandaag nog van deze aanbieding: Cursus Copywriting in 30 Dagen.

💡Pro-tip: over SEO en SEO-copywriting wordt heel erg moeilijk gedaan. Tijd om het makkelijk te maken. Want in de basis komt het neer op hoe je zo goed mogelijk antwoorden kunt formuleren op de vragen en problemen die potentiële klanten hebben. Ik presenteer je mijn eigen Cursus SEO-copywriting voor beginners.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties