Web Analytics

Jaaroverzicht 2018 van Doyoucopy

Bijgewerkt op 30 oktober 2020

Een goede traditie inmiddels, zo aan het einde van het jaar. Een korte terugblik op wat het afgelopen jaar allemaal heeft gebracht: mijn jaaroverzicht voor 2018. Ik hoop dat het afgelopen jaar voor jou net zo succesvol was als voor mij.

Nieuwe opdrachtgevers, nieuwe klussen

In 2018 kreeg ik er een aantal nieuwe klanten bij. Zo deed ik mooie klussen voor onder andere Advies en Kies (de nieuwe website gaat begin 2019 online), Delta-N, Corporatiestrateeg, Bulaggi, Casix en – geheel belangeloos – voor Femmes For Freedom.

Ook leuk: ik schreef de teksten voor de website van een goochelaar. Natuurlijk werkte ik ook gewoon door aan klussen voor bestaande opdrachtgevers. Fijn om te zien dat opdrachtgevers van soms jaren geleden steeds weer bij me terugkomen!

Groei doyoucopy.nl zette door

In 2018 heb ik extra veel tijd besteed aan deze website. Ook dit jaar heb ik weer trouw op de vrijdagen een nieuw blogartikel toegevoegd (dit stukje is wel het laatste dat ik dit jaar plaats). En waar ik de bezoekerscijfers voor 2017 al hoog vond, zijn ze in 2018 alleen nog maar verder gestegen. Doyoucopy.nl trekt inmiddels duizenden bezoekers per maand en de groei zet nog altijd door, zoals ik in mijn blogartikel van vorige week al schreef.

Een geweldige motivatie om door te gaan met deze blogs. Hoewel het me dit jaar minder makkelijk afging dan in eerdere jaren (wat moet ik nu weer eens schrijven?), is het toch elke keer weer gelukt om een artikel te publiceren. Ik plaatste zelfs een aantal monsterartikelen van meer dan 3.000 woorden! Nu nog bedenken wat ik precies met al deze bezoekers ga doen…

Andere projecten

2018 was ook een prima jaar voor mijn andere (internet)projecten. Zoals je wellicht weet exploiteer ik een aantal contentwebsites en bij de meeste gingen de bezoekerscijfers in 2018 flink omhoog. Met DitIsItalie.nl – de website waarin ik mijn liefde voor Italië samen met een aantal andere schrijvers deel – bereikte ik de afgelopen zomer zelfs een recordbezoekersaantal van 75.000 unieke bezoekers. Die gaat komende zomer hoogstwaarschijnlijk door de toch wel magische 100.000 heen. Dat is overigens niet (alleen) mijn verdienste, maar vooral die van enkele schrijvers die me helpen steeds weer met interessante artikelen te komen.

Een ander groot project waarmee ik op dit moment bezig ben, heeft te maken met het opsporen van plagiaat. Dan heb ik het over webteksten die zomaar overgenomen worden door andere websites. Ik heb een idee dat journalisten, tekstschrijvers en uitgevers kan helpen, mits het lukt om dit idee goed uit te voeren. Veel kan ik hier nog niet over zeggen, behalve dat ik hoop dit concept in 2019 te lanceren.

Ook heb ik het afgelopen jaar nagedacht over hoe ik Doyoucopy de komende jaren wil runnen. In 2019 ben ik alweer 10 jaar bezig als freelance copywriter. Ik denk dat ik me minder op schrijfwerk ga richten en meer op advieswerk en het aanbieden van ondersteuning om zelf goede teksten te kunnen schrijven, zoals ik dat nu al doe met mijn blog. Hoe ik dit precies ga vormgeven, weet ik nog niet.

Een van deze projecten is in ieder geval een boek over copywriting, waaraan ik werk. Via mijn website krijg ik regelmatig de vraag of ik ook cursussen op het gebied van copywriting geef. Dat ben ik nu nog niet direct van plan, maar aan een soort zelfstudieboek wordt dus gewerkt. Wie weet kan ik er ook nog wel een soort online cursus van maken. Komend jaar wil ik hier in ieder geval flinke stappen mee zetten. En dat betekent keuzes maken in de klussen die ik aanneem.

Kortom: veel ideeën, te weinig tijd!

Schrijven

Er waren ook dingen die minder goed gingen, zoals je dat in elk jaar wel hebt. Minder ging het bijvoorbeeld met het schrijven van fictie. Ik had dit jaar graag een nieuw manuscript af willen ronden (of misschien zelfs de publicatie van een nieuw boek aan willen kondigen). Hoewel ik behoorlijk ver ben met twee thrillermanuscripten, heb ik toch niet de tijd of rust gevonden om deze af te ronden. Dat neem ik mee als goed voornemen voor 2019: meer tijd besteden aan mijn creatieve schrijfwerk. In de tussentijd doe ik nog wel mee met een horrorverhaal in een bundel van internationale auteurs, die in 2019 uitkomt. O, en wist je al dat mijn gratis korte verhalen steevast in de downloadhitlijsten van Apple Books staan?

Edward Hendriks in de hitlijst van gratis e-books
Edward Hendriks op nr. 1 en 2 in de hitlijst van gratis e-books (bron: Apple Books)

Wat brengt 2019?

Niemand kan in de toekomst kijken, maar ik heb zin in 2019. Ik neem rond de kerstdagen en Oud en Nieuw een korte break. Vanaf de tweede week van januari ben ik weer klaar om samen met jou aan copyklussen te werken. Vanaf die week kun je ook weer nieuwe blogartikelen van mij tegemoet zien. Heb je nog ideeën voor wat ik zou moeten behandelen, laat dan een reactie hieronder achter. Of stuur me een bericht.

Voor nu wens ik jou en de jouwen een mooi einde van het jaar en het allerbeste voor 2019!

💡Pro-tip: wil je op een snelle & makkelijke manier meer leren over de kracht van goede copywriting? Profiteer dan vandaag nog van deze aanbieding: Cursus Copywriting in 30 Dagen.

💡Pro-tip: over SEO en SEO-copywriting wordt heel erg moeilijk gedaan. Tijd om het makkelijk te maken. Want in de basis komt het neer op hoe je zo goed mogelijk antwoorden kunt formuleren op de vragen en problemen die potentiële klanten hebben. Ik presenteer je mijn eigen Cursus SEO-copywriting voor beginners.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties