Web Analytics

Hoera! Doyoucopy.nl is 15 jaar

Bijgewerkt op 30 oktober 2020

Ja, dat lees je goed. Al weer 15 jaar geleden registreerde ik de domeinnaam doyoucopy.nl. Om precies te zijn op 3 april 2002. Maar het zou nog tot 2011 duren voordat ik de domeinnaam daadwerkelijk zou gaan gebruiken voor waar hij eigenlijk bedoeld was: als bedrijfsnaam.

In november 2009 begon ik met freelancen onder de domeinnaam dyc-media.nl. Dat ‘DYC’ stond natuurlijk al vanaf het begin voor ‘Do You Copy’, maar ik kon de eigenhandig geregistreerde domeinnaam op dat moment niet gebruiken. De registratie stamde nog uit de tijd dat je als particulier geen domeinnaam op je naam kon zetten. Die was nog in handen van een internetbureau, dat later een malafide club bleek te zijn die de naam niet wilde overdragen.

eerste registratie doyoucopy.nl domeinnaam
De eerste registratie van doyoucopy.nl in april 2002

Afijn, daar heb ik al eens eerder wat over geschreven en het is uiteindelijk allemaal goedgekomen. En hoewel een domeinnaam natuurlijk niet hetzelfde is als een eigen zaak, voelt het toch een beetje zo. Ik heb een mooie domeinnaam en ik ben blij dat ik deze al zo lang heb kunnen gebruiken.

Een terugblik op doyoucopy.nl

Voor de gelegenheid vond ik het wel interessant om even een stukje terug in de geschiedenis te gaan. Zo’n website door de jaren heen zegt tenslotte ook wat over het tijdsbeeld. Want al gebruikte ik doyoucopy.nl niet meteen als bedrijfsnaam, ik deed er vrijwel vanaf het begin wel wat mee. Leve de Wayback Machine, waarmee je van vrijwel elke site de geschiedenis kunt bekijken. Het internet vergeet niets…

Doyoucopy.nl begon namelijk als een startpagina met media-, marketing- en reclamelinks. Ja, dit was nog de tijd waarin startpagina’s je van het waren!

Doyoucopy.nl als startpagina voor media- en reclamelinks
Doyoucopy.nl als startpagina voor media- en reclamelinks (augustus 2002)

Een tijdje later had ik genoeg van doyoucopy.nl als startpagina en maakte ik er een persoonlijke homepage mét weblog van. We schrijven het jaar 2004 en bloggen werd toen heel hip. Best jammer dat ik al die blogjes over mijn interesses (games, films, scouting, internet, reclame, inspiratie) verloren heb laten gaan. Misschien moet ik die blogjes alsnog aan doyoucopy.nl zoals het nu is toevoegen?

Zo zag doyoucopy.nl er in 2004 uit: een weblog
Zo zag doyoucopy.nl er in 2004 uit: een weblog

PSP Optimized

Eind 2005 kwam de PSP (PlayStation Portable) van Sony op de markt en was het alweer tijd voor een nieuwe site. De PSP was eigenlijk een iPhone avant la lettre. Goed, je kon er niet mee bellen. Maar wat waren de games vet! Je kon er ook films op kijken (via UMD-schijfjes, ken je ze nog?) in een geweldige kwaliteit. Het scherm was z’n tijd ver vooruit. En je kon er draadloos mee op internet. Want in die tijd ook heel wat was. Alleen: alle websites waren voor pc’s gemaakt. Er bestond nog niet zoiets als ‘responsive’. Ik bouwde doyoucopy.nl om tot een startpagina van websites die geoptimaliseerd waren voor de draagbare spelcomputer van Sony.

Zo zag dat eruit.

Doyoucopy.nl als PSP-startpagina in 2005
Doyoucopy.nl als PSP-startpagina in 2005

Tot mijn verbazing werd deze site binnen korte tijd heel populair. Ik verdiende er zelfs geld mee door er advertenties op te zetten.

Pas in 2007 zette ik deze startpagina over op een eigen domein: pspoptimized.com. Ik schreef op de pagina dat de hoofdreden hiervoor de slechte service van de hostingprovider was. En dat was ook zo. Doyoucopy.nl raakte op dit moment helaas in onbruik en diende alleen nog maar om mensen door te lussen naar de nieuwe domeinnaam.

DYC media

Toen ik mijn freelancepraktijk eind 2009 bij de KvK inschreef, deed ik dat onder de naam DYC media. De bijbehorende website was dyc-media.nl. Toch maakt ook deze site deel uit van de geschiedenis van doyoucopy.nl.

Dyc-media.nl op 2 februari 2011
Dyc-media.nl op 2 februari 2011

Pas in 2011 heeft de Wayback Machine weer nieuwe captures van doyoucopy.nl gemaakt. Het was me uiteindelijk gelukt om de domeinnaam van het onwelwillende hostingbedrijf naar een andere provider te verhuizen. Op dat moment zette ik de activiteiten die ik eerst op dyc-media.nl had gepresenteerd over op mijn oude vertrouwde doyoucopy.nl.

Doyoucopy.nl in de zomer van 2011
Doyoucopy.nl in de zomer van 2011

In de zomer van 2014 kwam ik met een update. Zo zag de site er toen uit:

Doyoucopy.nl in de zomer van 2014
Doyoucopy.nl in de zomer van 2014

Helemaal tevreden was ik niet over dit ontwerp. Het oogde ook al snel gedateerd. Het volgende voorjaar had ik weer een ander design.

In het voorjaar van 2016 kreeg doyoucopy.nl het huidige design
In het voorjaar van 2016 kreeg doyoucopy.nl het huidige design

Rond deze tijd (aan het begin van 2015) begon ik ook fanatiek wekelijks te bloggen. De bezoekersaantallen groeiden snel en veel bezoekers kwamen via tablets en smartphones. Ik wilde een site die er beter uitzag op mobiele apparaten.

Dat werd de site waar je nu naar kijkt.

Doyoucopy.nl anno nu

Doyoucopy.nl is na 15 jaar levendiger dan ooit en heeft een groot aantal bezoekers. Voor mij is doyoucopy.nl inmiddels ook een volautomatische acquisitiemachine. Wekelijks krijg ik wel een paar aanvragen voor copywriting-klussen, die ik helaas niet allemaal binnen de gewenste tijd kan honoreren (Maar blijf het vooral proberen!).

Ondertussen werk ik er gewoon elke week verder aan om doyoucopy.nl van nóg meer interessante content op het gebied van marketing, communicatie en copywriting te voorzien.

💡Pro-tip: wil je op een snelle & makkelijke manier meer leren over de kracht van goede copywriting? Profiteer dan vandaag nog van deze aanbieding: Cursus Copywriting in 30 Dagen.

💡Pro-tip: over SEO en SEO-copywriting wordt heel erg moeilijk gedaan. Tijd om het makkelijk te maken. Want in de basis komt het neer op hoe je zo goed mogelijk antwoorden kunt formuleren op de vragen en problemen die potentiële klanten hebben. Ik presenteer je mijn eigen Cursus SEO-copywriting voor beginners.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties