Web Analytics

Waarom ik stop met (wekelijks) bloggen

Bijgewerkt op 25 oktober 2020

In mijn blogpost over de resultaten van 5 jaar structureel bloggen, stipte ik het al eventjes aan. Ik ga mijn wekelijkse blogschema veranderen. Ik stop ermee elke vrijdag een nieuw artikel te plaatsen. En in dit blogje leg ik uit waarom.

Wekelijks bloggen heeft mijn praktijk als freelance copywriter veel zichtbaarheid gegeven. Vrijwel iedereen die een aanvraag via mijn website deed kwam via een blogartikel binnen.

Door mijn blogschema dwong ik mezelf ook in drukke tijden aan promotie te blijven doen.

Daarnaast hield ik door frequent te bloggen mezelf scherp en las ik talloze andere blogs om te leren en om inspiratie vandaan te halen.

Maar nu is het tijd om van koers te veranderen. Dit is waarom ik stop met mijn wekelijkse nieuwe blogposts.

1. Veel onderwerpen heb ik al eens behandeld

Over veel onderwerpen heb ik al eens geschreven. En er zijn verschillende artikelen tussen de 300 blogs die online staan te vinden die feitelijk over hetzelfde gaan.

Natuurlijk zijn er altijd nieuwe onderwerpen te bedenken (door bijvoorbeeld actuele zaken te koppelen aan mijn vakgebied), maar dat vergt meer research en zorgt er bovendien voor dat berichten sneller verouderen.

via GIPHY

2. Het kost me steeds meer tijd en moeite

Juist omdat ik over veel onderwerpen al eens geschreven hebt, kost het me meer tijd en moeite om nieuwe blogs te verzinnen en te schrijven. Ook speelt mee dat blogartikelen de laatste tijd steeds langer zijn geworden.

Want ik wil mijn bezoekers helpen met gedegen en diepgravende informatie over de onderwerpen waar zij naar op zoek zijn.

3. Ik heb mijn doel bereikt

Ook niet onbelangrijk: mijn doel is bereikt. Ik begon met bloggen omdat ik mijn website wilde omtoveren in een leadmachine. Meer bezoekers, meer aanvragen. Dat is gelukt.

In 5 jaar tijd zijn mijn bezoekersaantallen gegroeid van zo’n 300 unieke bezoekers per maand tot zo’n 13.000 unieke bezoekers per maand. Niet slecht voor een website van een zzp’er.

via GIPHY

4. Mijn andere websites

Ik heb naast deze site nog enkele andere sites, die ook doorlopend content nodig hebben. Of waarvan ik de bestaande content nog verder kan verbeteren. Die wil ik niet laten versloffen omdat ik te veel tijd kwijt ben aan mijn copyblog.

5. Ik laat nu kansen liggen

De 300 artikelen die online staan zijn voor een deel verouderd en voor een deel niet meer van toepassing. Neem bijvoorbeeld mijn goed scorende artikel over de beste SEO-tips voor 2019. Dat moet ik hoog nodig updaten voor het jaar 2020, waardoor het weer waardevol wordt.

Update: dit heb ik inmiddels gedaan. Bekijk hier de beste SEO-tips van 2020.

Ook staan er zoals gezegd verschillende artikelen in mijn copyblog die zo veel op elkaar lijken dat ze beter samengevoegd (of misschien wel verwijderd) kunnen worden.

Nu ik mijn blogdoelen heb bereikt, wil ik testen of ik de website nog verder kan laten groeien met een iets andere aanpak: verbeteren van de bestaande content in plaats van steeds nieuwe content plaatsen.

6. Ik wil me focussen op écht waardevolle content

Gaandeweg heb ik de lat hoger gelegd voor mezelf. Waar ik in mijn beginperiode als regelmatige blogger nog weleens stukjes met 3 tips over copywriting schreef, vond ik enkele jaren later dat dat er minstens 29 moesten zijn.

Eén afbeelding of één voorbeeld was niet meer genoeg. Elke tip of elke stap uit een stappenplan moest verder worden uitgediept. Met andere woorden: waardevollere content en bergen meer werk.

Dat is lastig te combineren met een strak blogschema. Waardoor de verleiding groot wordt om toch maar even een snel blogje te schrijven en dat online te gooien. Terwijl ik dat eigenlijk niet wil.

Ik wil liever die lat nóg iets hoger om écht epische content te maken, zoals dat in internetjargon heet.

via GIPHY

Dus hoe ga ik nu verder?

Stop ik nu definitief met bloggen op doyoucopy.nl? Nee, blijven zeker nog nieuwe artikelen verschijnen. Maar niet meer wekelijks. Eerder maandelijks.

Daarnaast ga ik aan de slag om mijn bestaande artikelen helemaal te updaten, samen te voegen of in een andere vorm te gieten. En ze misschien wel opnieuw te publiceren.

Als ik wel met een nieuw artikel kom, dan is de kans groot dat het lang en uitgebreid en met veel voorbeelden is.

Op deze website kun je in de toekomst steeds meer gidsen en complete handleidingen op het snijvlak van copywriting, marketing, communicatie en SEO verwachten. Check wat ik nu al voor je heb op Doyoucopy Academy.

Mijn e-mailcursus copywriting heb ik omgezet in een handige pdf, met duidelijke lessen en oefeningen. Tijdelijk bied ik deze voor een ongelooflijk lage prijs aan! Bekijk de Cursus Copywriting in 30 Dagen.

Heb je zelf nog ideeën voor onderwerpen die je hier graag (uitgebreider) besproken zou willen zien? Laat dan hieronder een reactie achter.

Beeld: Unsplash.

💡Pro-tip: wil je op een snelle & makkelijke manier meer leren over de kracht van goede copywriting? Profiteer dan vandaag nog van deze aanbieding: Cursus Copywriting in 30 Dagen.

💡Pro-tip: over SEO en SEO-copywriting wordt heel erg moeilijk gedaan. Tijd om het makkelijk te maken. Want in de basis komt het neer op hoe je zo goed mogelijk antwoorden kunt formuleren op de vragen en problemen die potentiële klanten hebben. Ik presenteer je mijn eigen Cursus SEO-copywriting voor beginners.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties