Web Analytics

Waar zit je ideale doelgroep?

Veel content creators worstelen met het vinden van hun ideale doelgroep. Ze hebben niet genoeg volgers op LinkedIn, Twitter, X, TikTok… Maar ook niet genoeg bezoekers op hun website. Het ontbreekt ze aan zichtbaarheid. Overal tegelijkertijd aanwezig willen zijn is niet de oplossing.

Dat er ieder jaar meer en meer content creators bijkomen, maakt het niet makkelijker. Iedereen strijdt om zichtbaarheid samen met jou.

Eerder beschreef ik al de fout die een groot deel van de content creators maakt. En dat is dat ze de tijd die het kost om die ideale doelgroep te vinden en voldoende following op te bouwen onderschatten.

Maar er is nog iets wat je moet onthouden en dat is dat er inmiddels duizenden manieren zijn om gevonden te worden. Via al die sociale media, podcasts, blogs en het gaat maar door.

Je kunt alleen nooit OVERAL aanwezig zijn om je doelgroep naar jouw content te lokken. Daarom moet je jezelf 2 vragen stellen:

  • Waar zit mijn doelgroep?
  • Welk platform gebruik ik graag om mijn kennis te delen?

Voor mij is dat duidelijk: ik hou van bloggen en vooral van de long-form variant daarvan (dit artikeltje is dus een uitzondering). Ik richt me op de geïnteresseerde lezer die op eigen initiatief vanuit de zoekmachine komt.

Natuurlijk doe ik ook wel wat op sociale media. Vooral om het verkeer naar mijn blogs aan te jagen deel ik daar nog steeds korte posts met linkjes (wat maar beperkt werkt, omdat die platforms liever content willen die mensen niet naar externe content leidt).

Maar ik steek mijn energie liever in goede content op mijn blog dan ik de perfecte post op LinkedIn, in een video op YouTube of in een podcast.

Bloggen kost veel tijd, maar dat kost het ook om perfecte content voor welk kanaal dan ook te maken.

Als je wat je doet leuk vindt, hou je het langer vol. En als je het lang volhoudt, zit je bij die 5% waar we het eerder over hebben gehad.

Voor mij is dat bloggen. Voor jou is het misschien het maken van YouTube-video’s, podcasts of het posten op LinkedIn, X, TikTok of wat dan ook. Dat maakt niet uit, als je er maar lol in hebt, zodat je het niet met tegenzin doet.

Hoewel het enorm goed kan werken voor je bezoekersaantallen als je elke week – of liever nog dag – gaat bloggen, hou je zo’n schema alleen langere tijd vol als je er echt plezier in hebt (en als je ideale publiek via SEO kunt bereiken).

Kortom, focus je als content creator op een specifiek kanaal of medium dat voor jou en je doelgroep werkt!

Ik ben benieuwd: wat heb jij hierover ontdekt? Waar besteed jij je tijd het liefst aan? En lukt het om je daaraan te houden?

Beeld: Midjourney.

💡Pro-tip: wil je op een snelle & makkelijke manier meer leren over de kracht van goede copywriting? Profiteer dan vandaag nog van deze aanbieding: Cursus Copywriting in 30 Dagen.

💡Pro-tip: over SEO en SEO-copywriting wordt heel erg moeilijk gedaan. Tijd om het makkelijk te maken. Want in de basis komt het neer op hoe je zo goed mogelijk antwoorden kunt formuleren op de vragen en problemen die potentiële klanten hebben. Ik presenteer je mijn eigen Cursus SEO-copywriting voor beginners.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties