Web Analytics

Zo haal je alles uit je zomer als freelancer

De zomer is mijn favoriete jaargetijde en ik weet zeker dat dat voor veel freelancers geldt! Er gaat niets boven het freelance-bestaan in de zomer.

Ja, ook de lente, herfst en winter hebben zo hun momenten. Je kunt een inspirerende wandeling door de ontluikende (of zich juist terugtrekkende) natuur maken of je heerlijk met een dekentje op de bank rollen met een goed boek of een serie.

Maar!

De zomer is nu eenmaal de zomer en daarom het favoriete seizoen van menig freelancer. Ik zal je uitleggen waarom.

Neem pauze en laad je creatieve energie op

Iedere creatieve freelancer weet hoeveel energie het werken in en aan je zaak je jaarrond kost. Steeds maar prachtige concepten voor klanten moeten bedenken, de meest converterende teksten of de prachtigste designs uit je toetsenbord toveren… Het is mooi werk, maar het vreet energie. Een pauze in de zomer heb je hard nodig om jezelf weer op te laden.

Ook al ga je niet op vakantie als freelancer, de zomer is toch het moment om de teugels wat te laten vieren. Veel klanten hebben op dit moment toch ook vakantie, dus de druk om door te gaan zou wat minder moeten zijn. Dus ga naar de film, pak een terrasje, lees dat goede boek en breng tijd door met je geliefden.

De zomer biedt een moment van reflectie

De zomer is het einde van het lopende freelance-jaar en het begin van een nieuw freelance-jaar. Zeker als je een lange vakantie hebt gepland. Dan is de zomer een mooi moment van reflectie.

Wat heb je sinds de vorige zomer allemaal gedaan? Waar was je blij mee en waar minder blij mee? Moet je de koers verleggen? Een cursus gaan doen of jezelf misschien wel helemaal omscholen? Na de zomer ga je er dan met nieuwe moed tegenaan.

Je voelt je prettiger in de zomer

Het is makkelijker om vroeg op te staan, het werk voor de dag te doen en aan het eind van de middag lekker te loungen met een koel drankje in je tuin of op het balkon. Je voelt je vrolijker en productiever in de zomer en de dag lacht je toe. Er zijn ook tal van leuke dingen om naar uit te kijken als dat werk er eenmaal op zit.

De zomer is goed voor je gezondheid

Ja, het moet geen 40 graden zijn, waardoor je alleen maar binnen op dat scherm zit te turen. Maar een gemiddeld warme, zonovergoten zomer is essentieel voor het opdoen van vitamine D en voor de broodnodige beweging. Zo kun je ervoor kiezen nog voordat je aan het werk gaat een rondje te fietsen, te wandelen of te hardlopen.

Maar ook je geestelijke gezondheid gaat met sprongen vooruit in de zomer. Juist als freelancer moet je proberen te balans te vinden tussen werken en genieten. Plan je zomer dus vooral niet te vol met werk en probeer ook eens wat voor jezelf te schrijven of te lezen.

Je eigen microklimaat in je thuiskantoor

Werk je vanuit huis? Dan is de zomer hét moment om je eigen ritme, licht en temperatuur te kiezen. Heb je een warm thuiskantoor, dan slinger je gewoon die (mobiele) airco aan of laat je de zonwering zakken. Werk je liever in het donker, dan doe je gewoon het licht uit. En geef je vanwege de hitte de voorkeur aan ’s nachts werken? Het kan allemaal als freelancer met een thuiskantoor.

Experimenteer!

De zomer is ook hét moment voor een experiment. Schrijf totaal andere blogs dan dat je anders doet of laat je blog juist even links liggen en pak een langer schrijfwerk op. Ga een video opnemen in plaats van een blog schrijven of experimenteer met een podcast. Het publiek verwacht in de zomer iets anders, iets verfrissends, iets lichts en staat open voor iets nieuws. En jij ook!

Ga eropuit om iets nieuws te ontdekken

Of het nu een nieuwe stek is om vanuit te werken, een wandeling om nieuwe ideeën op te doen of een vakantie waarin je nieuwe plekken en mensen leert kennen. Het gaat allemaal makkelijker in de zomer.

Je loopt zo naar buiten (geen jas nodig) en je droomt even weg bij de natuur die mooi in bloei staat. Je likt aan een ijsje of je werkt met je laptop op een terrasje in de schaduw. Tuurlijk, dat kan in principe ook allemaal in elk ander seizoen, maar de zomer is gewoon veel uitnodigender en laagdrempeliger.

Is de zomer ook jouw favoriete seizoen?

Dat zijn ze. Zomaar een paar redenen waarom de zomer mijn favoriete freelance-seizoen is. Ben je zelf freelancer? Is de zomer ook jouw favoriete seizoen? Of heb je een andere favoriet? Laat het weten in een reactie hieronder en inspireer anderen!

Foto: Unsplash.

💡Pro-tip: wil je op een snelle & makkelijke manier meer leren over de kracht van goede copywriting? Profiteer dan vandaag nog van deze aanbieding: Cursus Copywriting in 30 Dagen.

💡Pro-tip: over SEO en SEO-copywriting wordt heel erg moeilijk gedaan. Tijd om het makkelijk te maken. Want in de basis komt het neer op hoe je zo goed mogelijk antwoorden kunt formuleren op de vragen en problemen die potentiële klanten hebben. Ik presenteer je mijn eigen Cursus SEO-copywriting voor beginners.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties