Web Analytics

Conrad Electronic

Conrad ElectronicConrad Electronic is de grootste webshop van Europa op het gebeid van elektronica en onderdelen. Conrad is van origine een Duits bedrijf, opgericht door Max Conrad in de jaren twintig. Het hoofdkantoor van Conrad Electronic is gevestigd in Hirschau, in Zuid-Duitsland. Daar heeft het bedrijf ook een enorm distributiecentrum waarvandaan de ongeveer 400.000 (!) artikelen die op de website te koop zijn worden verzameld en verstuurd.

Conrad heeft ook fysieke winkels gehad, maar die zijn bij gebrek aan belangstelling gesloten. Het blijkt dat de (elektronica)producten zich prima via internet laten verkopen. De Nederlandse vestiging van de elektronica-webshop zit in Oldenzaal, Overijssel. Naast vestigingen in Nederland en Duitsland heeft het bedrijf ook vestigingen in Engeland, Frankrijk, Oostenrijk, Slowakije, Zweden en Zwitserland. Voor een webshop als die van Conrad is vooral belangrijk wat er op internet zoal gebeurt. Daarom besteedt het bedrijf uiteraard veel aandacht aan zijn website en de optimalisatie voor zoekmachines (SEO).

Doyoucopy werkt voor Conrad

Doyoucopy werd ingehuurd om SEO-webteksten te schrijven, maar ook om creatieve teksten voor een nieuw op te zetten mannenblog (Mancave.nl) te schrijven. Al ruim vier jaar (anno 2014) levert Doyoucopy op basis van een briefing van Conrad wekelijks een blogartikel aan over een onderwerp dat de primaire doelgroep van Conrad (mannen die ervan houden om te knutselen, iets zelf te bouwen, games, radiografische voertuigen als auto’s en helikopters en allerlei dingen die te maken hebben met gadgets en elektronica). De artikelen voor Mancave worden in samenwerking met een team andere copywriters geschreven.