Web Analytics

Jaaroverzicht 2022 van Doyoucopy

Bijgewerkt op 3 januari 2023

Jawel, het is weer tijd voor mijn jaarlijkse roundup. Voordat we los gaan met de gourmet, vuurwerk en champagne, deel ik graag nog even de hoofdpunten uit het afgelopen jaar.

Het was me het jaartje wel! Begin van dit jaar zaten we nog volop in de coronabeperkingen en dat was nog voordat de oorlog aan de oostflank van Europa uitbrak en de prijzen van zo’n beetje alles verdubbelden of verdriedubbelden.

Gelukkig zijn er ook wel wat positieve dingen te melden, en daar wil ik het in dit jaaroverzicht van 2022 kort over hebben. Om daarna snel weer vooruit te blikken.

Om dit laatste blogartikel van het jaar niet té uitgebreid te maken, focus ik me even op de zaken die min of meer rechtstreeks verband houden met mijn werkzaamheden als freelance copywriter en online ondernemer.

Terug naar wekelijks bloggen

Een van de veranderingen die ik in 2022 heb doorgevoerd is dat ik weer wekelijks ben gaan bloggen. In de coronaperiode heb ik alleen maandelijks geblogd en dat heeft mijn bezoekersaantallen geen goed gedaan (en de rankings ook niet).

Stiekem hoopte ik dat ik met het opschroeven van de frequentie naar wekelijks snel terug zou zijn op de oude bezoekersaantallen. Dat gebeurde dus niet en hier kun je daar meer over lezen.

Wel ga ik in 2023 voorlopig op dezelfde voet door en kun je wekelijks een nieuw blogartikel van me verwachten. Doelstelling: de dalende trend stoppen!

Schrijf je even in voor mijn wekelijkse copytips als je die nog niet ontvangt en dan houd ik je ook op de hoogte van mijn nieuwe blogartikelen.

wat voor invloed had wekelijks bloggen op mijn site?
De blogcijfers over de afgelopen jaren: in 2023 stop ik hopelijk de dalende trend (bron: StatCounter)

Vernieuwde versie van de Doyoucopy Academy

In 2021 begon ik met mijn online academy, waarin ik tekstschrijvers en ondernemers de fijne kneepjes van copywriting en aanverwante zaken laat ontdekken.

Het afgelopen jaar heb ik mijn cursussen verder uitgebreid en geactualiseerd, een nieuwe cursusomgeving én een community toegevoegd. Ik heb hiervoor Huddle in combinatie met Plug&Pay van IMU gebruikt.

Ja, dat kost meer dan de combi van WordPress, Woocommerce en Learndash die ik voorheen gebruikte, maar maakt het ook makkelijker te onderhouden.

Naast een Minicursus Copywriting bied ik inmiddels ook een SEO-copywritingcursus. een Masterclass Copywriting én een training over online geld verdienen aan. In 2022 verkocht ik meer dan 80 cursussen en hier hoop ik in 2023 nog een flinke slinger aan te geven.

Inmiddels ben ik ook bezig met het ontwikkelen van een aantal nieuwe cursussen.

Wil je meer weten over copywriting, dan weet je waar je moet zijn. Mocht je nog niet toe zijn aan een betaalde cursus, dan kun je ook vrijblijvend gratis proeven van mijn Cursus Waanzinnige Webteksten in 14 Dagen.

De nieuw cursusomgeving van mijn Cursus Copywriting in 30 Dagen (bron: cursus.doyoucopy.nl)

Andere cursussen

Een andere mijlpaal bereikte ik met mijn Italië-website, waarover ik ook regelmatig iets schrijf op doyoucopy.nl. In 2022 bereikte ik hiermee voor het eerst 250.000 unieke bezoekers in één maand. Een kwart miljoen!

Dat was vooral te danken aan de goede artikelen die ik van vrijwilligers en freelancers kreeg aangeleverd, aangevuld met mijn eigen stukken.

Ik vind het nog steeds geweldig om regelmatig naar Italië af te reizen en dan weer nieuwe inspiratie op de doen voor artikelen. Er is gewoon zó ontzettend veel om over te schrijven binnen het thema ‘Italië’, dat je wel een leven lang vooruit kunt met zo’n site.

Ook met Dit is Italië stapte ik met de taalcursussen over op een nieuw platform. De verkooppagina’s zijn nu ook veel eenvoudiger, waardoor ik goede hoop heb dat de verkopen in 2023 nóg beter zullen gaan.

Ik nam dit jaar ook een platform over die een losse taalcursus Italiaans aanbood en zette die naast de 2 cursussen die ik al had. Ik startte ook een campagne op met Google Ads om extra verkeer naar de cursussen te dirigeren.

In deze periode is het overigens vrij rustig, omdat iedereen neem ik aan als half in de kerstvakantiemodus zit.

In 2022 komt er weer een nieuwe cursus op de website, specifiek gericht op gevorderde beginners met de Italiaanse taal.

Hoe zit het met freelancen?

Je zou denken dat ik met al die verschillende ‘eigen’ projecten wat minder tijd heb voor freelance klussen. En ja, dat is ook zo. Ik doe eigenlijk alleen nog de klussen die ik echt interessant vind (of die wat groter zijn).

Toch heb ik afgelopen jaar wat mooie projecten voor interessante klanten kunnen doen. Ik werkte in 2022 onder andere voor de volgende merken:

  • Growth Center – SEO-advies
  • Gebron Hekwerken – complete webteksten
  • Synerlogic/In2Food – complete webteksten
  • Be Green Techniek – complete webteksten
  • Tweak (via puur!fct) – artikelen magazine
  • K3 Architectuur – blogartikelen
  • Appeal/Stichting Massaschade & Consument – landingspagina’s/campagnes

Allemaal enorm bedankt voor jullie vertrouwen en hopelijk tot in 2023!

Andere bezigheden

Op het moment van schrijven heb ik er net weer een dozijn interviews op zitten met verschillende ambassadeurs/donateurs van Bergh in het Zadel, het lokale initiatief dat een van de grootste particuliere fondsenwervers voor de strijd tegen kanker is.

Het nieuwe magazine ‘Ambassadeur, waarin de interviews met de ambassadeurs verschijnen, komt begin volgend jaar uit.

Ook schreef ik in 2022 als vrijwilliger voor de game-, film- en cultuurwebsite Pixel Vault een aantal artikelen.

Waar ik in 2022 helaas geen tijd aan heb besteed (terwijl ik me dat wél had voorgenomen), is aan mijn nieuwe boek.

De statistieken van dit ‘boek’ (wat op het moment eigenlijk alleen nog maar een verzameling letters en woorden is) zien er indrukwekkend uit, maar zijn sinds vorig jaar niet of nauwelijks veranderd.

Maar ja, da’s dan meteen weer een goed voornemen voor het nieuwe jaar.

127.000 woorden van een nieuw manuscript (bron: Scrivener)

2023

Waar ga ik me in 2023 op richten? Ten eerste wil ik werken aan doyoucopy.nl, omdat ik nu ook rechtstreeks inkomen haal uit deze site door de verkoop van cursussen.

Ik heb het voornemen om mijn autoriteit door middel van gastblogs op andere platforms verder te versterken. Ook zou ik wat veranderingen in de structuur en layout aan willen brengen, om de focus op de online cursussen duidelijker te maken.

Ik ga mijn freelance werkzaamheden voor klanten ook wat verder terugschroeven zodat ik genoeg tijd heb voor alle nevenprojecten. Denk je dat je een uitdagend project voor me hebt, neem dan vooral toch contact op.

Ik bouw daarnaast gestaag verder aan projecten als mijn Italië-site, mijn cursussen en mijn nieuwe boek (deze keer écht).

Ik wens je fijne kerstdagen met de jouwen en heel veel succes met je business in het nieuwe jaar.

Tot snel!

💡Pro-tip: wil je op een snelle & makkelijke manier meer leren over de kracht van goede copywriting? Profiteer dan vandaag nog van deze aanbieding: Cursus Copywriting in 30 Dagen.

💡Pro-tip: over SEO en SEO-copywriting wordt heel erg moeilijk gedaan. Tijd om het makkelijk te maken. Want in de basis komt het neer op hoe je zo goed mogelijk antwoorden kunt formuleren op de vragen en problemen die potentiële klanten hebben. Ik presenteer je mijn eigen Cursus SEO-copywriting voor beginners.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties