Web Analytics

Jaaroverzicht 2019 van Doyoucopy

Bijgewerkt op 30 oktober 2020

Hoppa, weer een jaar voorbij! En zoals ik dat ook in de afgelopen jaren in mijn eindejaarsblogje heb gedaan, blik ik kort terug op wat het jaar zakelijk heeft gebracht. Om daarna natuurlijk snel weer vooruit te kijken.

Nieuwe opdrachten

Zakelijk gezien was 2019 het beste Doyoucopy-jaar tot nu toe. De economie draaide op volle toeren, wat goed te merken was aan het aantal aanvragen dat ik dit jaar kreeg.

Op sommige momenten had ik zo veel werk dat ik klussen naar collega-copywriters moest doorzetten. Gelukkig kon ik zo ook nóg kritischer zijn in het werk dat ik aannam, wat de kwaliteit alleen maar ten goede kwam.

In 2019 werkt ik onder andere voor de volgende nieuwe klanten:

  • ISV Software
  • ISM eCompany
  • Beweeg Pijnvrij
  • IPASON Europe
  • Mad Pack
  • Sweet & Lovely
  • ThiemeMeulenhoff
  • Verhuisdozenstore

Sommige opdrachten zijn inmiddels afgerond, andere lopen door in het nieuwe jaar.

Opdrachtgevers, dank jullie wel voor jullie vertrouwen. Natuurlijk ook degenen die al jarenlang klant zijn bij Doyoucopy!

Groei doyoucopy.nl

Net als in 2018, 2017, 2016 én 2015 heb ik in 2019 iedere vrijdag een nieuw blogartikel ter promotie van mijn eigen business online gezet.

In mijn overzicht van 5 jaar structureel bloggen dat ik vorige week publiceerde, heb ik al aangegeven wat me dat heeft gebracht.

In een notendop: nóg meer bezoekers, nog meer aanvragen. Plus meer online zichtbaarheid, stevigere branding, meer vertrouwen enzovoorts.

Wel kostte wekelijks bloggen me in 2019 beduidend meer tijd en moeite. Veel onderwerpen rondom copywriting, communicatie en marketing heb ik al eens behandeld.

Natuurlijk verandert er ook nodige, maar het is niet altijd handig om dan weer een nieuw artikel over hetzelfde onderwerp te schrijven.

Bovendien is er zoveel informatie online te vinden, dat je kritisch moet blijven op wat iets toevoegt en wat niet.

Hiernaast koos ik er in 2019 ook voor om langere en diepgravender artikelen te schrijven, wat natuurlijk veel meer inspanning kost.

Misschien ga ik mijn blogschema in 2020 daarom wel aanpassen van wekelijks naar maandelijks. Of iets heel anders doen dan bloggen. Ik gebruik het kerstreces om daar nog even over na te denken.

De uitkomst hiervan heeft ook te maken met de ambities voor andere eigen projecten die ik naast mijn copyblog op doyoucopy.nl heb.

Andere projecten

Te veel ideeën, te weinig tijd. Dat schreef ik vorig jaar op deze plek. Ik had een stuk verder willen komen met mijn uitgebreide boek of cursus over copywriting. Dat is helaas niet gelukt, vooral door de drukke werkzaamheden voor klanten. Maar daarover hoor je me verder niet klagen.

Maar de minicursus copywriting kun je nu al bestellen voor een ongelooflijk laag bedrag!

Veel van mijn websites groeiden in 2019. Zo haalde ik meer bezoekers binnen op mijn kleurplatenwebsite, op mijn website met gratis e-books en mijn website over Italië (de mijlpaal van 100.000 bezoekers per maand blijft echter nog als uitdaging staan voor 2020).

Het is me duidelijk dat ik in 2020 meer tijd vrij moet maken voor mijn nevenprojecten en mijn creatieve schrijfwerk. Juist omdat dit me veel voldoening geeft.

Een van de nevenprojecten die in 2020 écht van de grond moeten komen is donotcopy.nl.

Donotcopy

Donotcopy is een online tool die effectief plagiaat in webteksten opspoort. Handig voor iedereen die zich met content bezighoudt: journalisten, tekstschrijvers, bloggers, redacteuren…

Ja, er zijn al meer van dat soort tools (denk aan Copyscape), maar dit wordt beter, want eenvoudiger, leuker en betaalbaarder. De ontwikkeling was in handen van Freave.

De tool is inmiddels klaar, maar de schil eromheen nog niet helemaal. Het wordt mooi, dus hou donotcopy.nl alvast in de gaten.

Creatief schrijven

Ik heb het gevoel dat ik niet genoeg tijd aan creatief schrijven heb besteed in 2019. Maar er waren toch een paar mooie mijlpalen, die de moeite van het vermelden waard zijn.

Zo publiceerde ik mijn eerste novelle als e-book, zonder dat er een uitgever aan te pas kwam. Van Het meisje van toen verkocht ik tot nu toe meer dan 500 exemplaren, naast de honderden streams als audiobook.

In oktober bracht ik mijn eerste jeugdthriller uit: De heks van de Bergweg. Het is lastig om een jeugdboek zonder een papieren versie aan de man te brengen, maar ik ben trots op het resultaat.

Bovendien is De heks genomineerd voor de beste Nederlandstalige Young Adult 2019. Je kunt hier nog stemmen tot en met 24 december als je me een kans op de prijs wilt geven.

Daarnaast staan beide boeken op de longlist voor de Indie Awards (een prijs voor onafhankelijk gepubliceerde boeken). Voor de publieksprijs hiervan kun je vanaf februari stemmen!

Een ander leuk project is dat van de Auteursbond afdeling Misdaadauteurs in samenwerking met AmboAnthos en VPRO-radio. Na het nieuws van 01.00 uur in de nacht van 26 op 27 december wordt mijn spannende winterverhaal Writer’s block op NPO Radio 1 voorgelezen!

Op naar 2020!

Het jaar 2000 klonk destijds magisch, maar we zijn inmiddels alweer 20 jaar verder. In de roaring twenties van de 21ste eeuw!

Het lijkt er zelfs op dat we nu ook twintig-twintig gaan zeggen in plaats van tweeduizend-twintig.

Voor de rest zullen we gewoon weer af moeten wachten wat het nieuwe jaar gaat brengen. Wat dat betreft is 2020 natuurlijk gewoon een jaar zoals alle andere.

Voor nu wens ik jullie in ieder geval mooie dagen met familie of vrienden en een prachtige (zakelijke) start van het nieuwe jaar.

Vanaf de tweede week van januari ben ik er weer klaar voor om aan mooie nieuwe projecten te werken. Tot die tijd hou ik even een (blog)pauze.

Heb je tips, suggesties of wil je iets bespreken? Laat dan hieronder een reactie achter of neem op een andere manier contact met mij op.

💡Pro-tip: wil je op een snelle & makkelijke manier meer leren over de kracht van goede copywriting? Profiteer dan vandaag nog van deze aanbieding: Cursus Copywriting in 30 Dagen.

💡Pro-tip: over SEO en SEO-copywriting wordt heel erg moeilijk gedaan. Tijd om het makkelijk te maken. Want in de basis komt het neer op hoe je zo goed mogelijk antwoorden kunt formuleren op de vragen en problemen die potentiële klanten hebben. Ik presenteer je mijn eigen Cursus SEO-copywriting voor beginners.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties