Web Analytics

Het jaaroverzicht 2015 van Doyoucopy

Bijgewerkt op 30 oktober 2020

Net als vorig jaar, een jaaroverzicht van Doyoucopy, freelance copywriter. Een goed moment om even terug te blikken en daarna weer vooruit te blikken. In mijn inleiding van vorig jaar heb ik het erover dat ik graag wat meer had willen bloggen, maar dat dat helaas niet is gelukt. Aan het eind van 2015 kan ik gelukkig melden dat het dit jaar wél is gelukt. Sinds januari heb ik vrijwel iedere vrijdag een nieuw blogartikel over concept, copy en creatie online gezet. Maar er waren ook veel andere projecten. Een jaaroverzicht van een freelance copywriter.

Mancave

Voor alweer het vijfde achtereenvolgende jaar schreef ik, samen met een aantal andere copywriters, blogs voor Mancave.nl. Het door Conrad Electronic gerunde elektronicablog voor mannen. Er kwamen weer veel interessante onderwerpen voorbij, zoals het maken van je eigen spionagecamera van een koffiebeker en het bouwen van je eigen ‘Star Wars BB-8 droid‘. En dan was daar natuurlijk ook weer het jaarlijkse verslag in woord en beeld voor gamesbeurs Firstlook.

Samsung Electronic

In het voorjaar van 2015 kon ik een mooie klant aan mijn portfolio toevoegen: Samsung Electronic Benelux. Ik hielp Samsung met het schrijven van betere teksten op hun website, waar ze sinds kort ook rechtstreeks elektronicaproducten op verkopen. Ook schreef ik een aantal blogs voor het Samsung-blog Discover. En op dit moment zit ik met Samsung in een SEO-traject om hun tablets, smartphones, koelkasten, televisies en wasmachines nóg beter vindbaar te maken.

Webteksten

2015 was ook het jaar van de webteksten. Ik schreef er vele. Rechtstreeks of via bureaus. Onder andere voor Multinok, Mindcrowd, Kinkelaar, Rombou, Groenhart Houtskeletbouw, Stichting Reprorecht, puur!fct, Roosdorp en FSIR.

Concepten en websites

Concepten werden uitgedacht voor de maaltijdbox Kookjijofik? (in samenwerking met Artica), Door in het onderwijs en Floriade Werkt! (in samenwerking met puur!fct). Websiteprojecten in WordPress deed ik onder meer samen met Polproduct uit Breda en met Excellent Coaching uit Nieuwegein. Voor de winkelketen SoLow voerde ik een aantal verbeteringen in de bestaande website uit.

Blogs

Naast mijn blog hier op Doyoucopy (waarmee ik mijn bezoekersaantallen wist te verdrievoudigen), heb ik in 2015 ook veel tijd besteed aan andere blogs. Zo heb ik onder andere geblogd voor de websites DitIsAmerika.nl, DitIsItalie.nl, AllesAirco.nl, puurfct.nl, Samsung.com en AuteursrechtenOnderwijs.nl. Ook schreef ik een aantal blogs met schrijftips voor mijn auteurswebsite EdwardHendriks.nl.

Andere projecten

Dit jaar is er geen nieuwe thriller van mijn gepubliceerd (die staat gepland voor het najaar van 2016), maar ik wist wel een tweetal verhalen via Smashwords aan de man te krijgen. Deze verhalen werden in een tijdsbestek van twee maanden al duizend keer gedownload. Ook heb ik mijn eerste jeugdthriller geschreven, die ik hopelijk volgend jaar naar jonge lezers kan brengen. En voor de Lions Club uit Venlo deed ik mee met een project voor leesbevordering onder basisschoolleerlingen. Naar aanleiding van een idee van een leerling schreef ik een futuristisch verhaal dat samen met andere verhalen en illustraties in een mooi boek is opgenomen.

Dat was het jaaroverzicht van Doyoucopy, met een greep aan werkgerelateerde hoogtepunten uit 2015. De eerste projecten van 2016 liggen inmiddels op me te wachten. Ik ga er weer een mooi jaar van maken. En met bloggen ga ik hier natuurlijk gewoon door. Mocht je willen samenwerken in het nieuwe jaar, neem dan even contact met me op.

Een fijne jaarwisseling gewenst en op naar een succesvol 2016!

💡Pro-tip: wil je op een snelle & makkelijke manier meer leren over de kracht van goede copywriting? Profiteer dan vandaag nog van deze aanbieding: Cursus Copywriting in 30 Dagen.

💡Pro-tip: over SEO en SEO-copywriting wordt heel erg moeilijk gedaan. Tijd om het makkelijk te maken. Want in de basis komt het neer op hoe je zo goed mogelijk antwoorden kunt formuleren op de vragen en problemen die potentiële klanten hebben. Ik presenteer je mijn eigen Cursus SEO-copywriting voor beginners.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties