Web Analytics

Het jaaroverzicht van Doyoucopy, freelance copywriter

Bijgewerkt op 30 oktober 2020

Het einde van het jaar, altijd een moment om even terug te blikken. Wat heb ik dit jaar allemaal gedaan, wat is er allemaal gebeurd? Om nog eens na te genieten, om stil te staan bij de minder leuke dingen, en om van te leren voor de toekomst. Graag had ik dit jaar wat meer over mijn werk als copywriter en marketingadviseur willen bloggen. Niet gelukt. Maar heel erg is dat niet, ik had het erg druk met klussen voor mijn opdrachtgevers, waaronder inderdaad ook bloggen. Een jaaroverzicht van een freelance copywriter.

In dit blogje (heb ik er dit jaar toch mooi nog eentje extra geschreven) sta ik graag even stil bij het werk dat ik als freelance copywriter en communicatieadviseur voor een veelheid aan klanten deed. Een korte greep uit 2014.

Wekelijkse blogs voor mannen

Voor het vierde achtereenvolgende jaar schreef ik, net als een viertal andere copywriters, (bijna) wekelijks blogs voor hét mannenblog van Nederland: Mancave.nl. Er kwamen weer heel wat mooie en goed bezochte blogs uit mijn pen, al zeg ik het zelf. Bijvoorbeeld het artikel over het hacken van smart-tv’s, het verslag van gamesbeurs Firstlook in Utrecht (inclusief videoreportage), en de tuintafel met bierkoeling, om maar eens even een dwarsdoorsnede te noemen. Ze waren stuk voor stuk weer leuk, interessant en leerzaam om te doen. En goed ook om dit blog van Conrad Electronic met het jaar groter te zien groeier, door consequent goede content te schrijven.

SEO-teksten en linkbuilding

In 2014 heb ik ook veel andere blogs geschreven, om webshops te promoten. Deze opdrachten deed ik onder andere voor de webshop A-meubel, voor verhuurmakelaar EerVast en voor kunststofkozijnenbedrijf i-Kozijn. Maandelijks schreef ik een aantal blogs, plaatste die op relevante websites en zorgde voor links naar de webshops, waardoor de sites een betere zoekmachinepositie verwierven.

Groot internetproject

Een ander groot project in 2014 was Onderwijs & Auteursrecht voor Stichting Reprorecht. In samenwerking met internetbureau Us Media was ik betrokken bij het lanceren voor een nieuwe website met auteursrechtinformatie, gericht op het onderwijs. Juridische, moeilijke teksten werden vriendelijk en gemakkelijk gemaakt. Door op een heldere en toegankelijke manier uit te gaan van wat wel en wat niet mag. Het resultaat is iets om trots op te zijn. Naast dit internetproject heb ik voor Reprorecht ook gewerkt aan folders en brieven.

Webshops en zo

Voor de webshop Drukenbestel.nl schreef ik nieuwe teksten, die moeten zorgen voor meer conversie en tegelijkertijd aan de zoekmachines duidelijk maken waarover de teksten gaan. Ook voor verschillende andere websites en webshops verzorgde ik SEO-webteksten, onder andere voor De Tacklebox en Zunnebeld, beide hengelsportwebshops.

Meer dan copywriting alleen

Veel schrijfwerk, dus. Maar er waren ook andere leuke opdrachten. Zo mocht ik voor een masterprogramma van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) een workshop over storytelling verzorgen, ontwikkelde ik WordPress-websites voor DaAr, Mindfulness en Klussenbedrijf Middelham en bouwde ik een aantal door mij geëxploiteerde websites verder uit. Voor modehuis First Lady maakte ik in samenwerking met De Merkgarage weer een aantal mooie advertenties, posters en acties.

De thrillerschrijvende copywriter

En dan was er ook nog de lancering van mijn tweede thriller Gezworen vrienden tijdens de Literaire Thrillersalon in Brouwerij De Prael in april van dit jaar. Ondertussen ben ik flink gevorderd met twee nieuwe thrillermanuscripten. Via EdwardHendriks.nl houd ik je op de hoogte van mijn werk als thrillerschrijver.

Genoeg teruggeblikt. Nu kijk ik weer graag vooruit naar de ongetwijfeld mooie opdrachten die in het nieuwe jaar liggen te wachten. Samenwerken aan mooie klussen? Neem dan even contact op zodat we jouw project ook in kunnen plannen. En – misschien tegen beter weten in – voor 2015 neem ik me toch weer voor ook hier ook eens wat vaker te bloggen. Over mijn werk als freelance copywriter en zo.

💡Pro-tip: wil je op een snelle & makkelijke manier meer leren over de kracht van goede copywriting? Profiteer dan vandaag nog van deze aanbieding: Cursus Copywriting in 30 Dagen.

💡Pro-tip: over SEO en SEO-copywriting wordt heel erg moeilijk gedaan. Tijd om het makkelijk te maken. Want in de basis komt het neer op hoe je zo goed mogelijk antwoorden kunt formuleren op de vragen en problemen die potentiële klanten hebben. Ik presenteer je mijn eigen Cursus SEO-copywriting voor beginners.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties