Web Analytics

3 contentstrategieën voor video’s

Bijgewerkt op 23 maart 2019

Het is bekend dat video een geweldig middel is om je naamsbekendheid te verhogen en om nieuwe klanten aan te trekken. Maar hoe pak je video nu strategisch op om je merk te laden? Google geeft je in zijn nieuwsbrief voor partners een drietal contentstrategieën.

Volgens Google heb je bij het maken van video’s de keuze uit drie soorten inhoud, die op zich elk interessant kunnen zijn voor kijkers. Deze drie soorten worden Help-content, Hub-content en Hero-content genoemd.,

Help-content

Help-content bestaat bijvoorbeeld uit productdemonstraties. Het is informatieve content die kijkers laat zien hoe ze producten kunnen gebruiken. Goed toepasbaar bij de lancering van nieuwe producten. Help-content heeft een lager bereik, maar een hoge relevantie voor gebruikers of potentiële gebruikers.

Hub-content

Hub-content speelt in op de interesses van de kijker. Muziek, koken of sport zijn mogelijke onderwerpen. Hub-content is heel geschikt voor het overtuigen van huidige en potentiële consumenten. Het bereik is gemiddeld.

Hero-content

Als derde contentstrategie is er Hero-content. Dit type inhoud betrekt de kijker bij momenten die belangrijk zijn voor jouw merk. Een productlancering, een boekpresentatie, de opening van een nieuwe winkel, het lanceren van een nieuwe webshop. Hero-content heeft het grootste bereik en verhoogt op grote schaal de naamsbekendheid en het imago van je merk.

Bron: Partners Nieuwsbrief Google, beeld: Google.

💡Pro-tip: wil je op een snelle & makkelijke manier meer leren over de kracht van goede copywriting? Profiteer dan vandaag nog van deze aanbieding: Cursus Copywriting in 30 Dagen.

💡Pro-tip: over SEO en SEO-copywriting wordt heel erg moeilijk gedaan. Tijd om het makkelijk te maken. Want in de basis komt het neer op hoe je zo goed mogelijk antwoorden kunt formuleren op de vragen en problemen die potentiële klanten hebben. Ik presenteer je mijn eigen Cursus SEO-copywriting voor beginners.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties