Web Analytics

14 vragen die je niet aan een copywriter moet stellen

Bijgewerkt op 25 januari 2021

Vandaag een beetje een ironisch bedoelde post. Want natuurlijk beantwoorden we je vragen maar al te graag, ook als het een van de onderstaande is. Let niet op de glazige blik in onze ogen. Als we een goede dag hebben. Anders is het een moordlustige blik. Je bent gewaarschuwd!

Je kunt dit artikel ook als video bekijken:

1. Ik heb wat dingetjes in je tekst veranderd, dus ik stuur het nu naar je terug om het weer leesbaar te maken. Oké?

O ja. Je kon je niet beheersen om te gaan prutsen met die perfecte tekst die ik je stuurde en nu kan ik alles gaan opknappen, nietwaar?

2. Dat leest toch niemand?

Inderdaad. Deze copy is gewoon vulling. Laten we alles schrappen, dan is jouw klant lekker snel overtuigd zaken met je te doen.

3. Leuk. Maar kan het ook zakelijker?

Zakelijker? Je bedoelt saaier? Omdat jouw klanten saaie mensen zijn die alleen maar op kantoor zitten en verder geen leven hebben?

4. Kunnen die laatste drie alinea’s eraf?

Natuurlijk. Dat was ook meer onzin die ik gebruikte om de pagina te vullen.

5. Die tekst hadden we zelf ook wel kunnen schrijven.

Waarom heb je dat dan niet gedaan?

6. Kun je er echt een flitsende tekst van maken?

Flitsend als in vuurwerk dat je ‘ohhhh’ en ‘ahhhh’ doet zeggen? Flitsend als in taal die hipsters onderling bezigen? Of flitsend als in een taal waarvan je denkt dat jonge mensen die gebruiken en waar je eigenlijk geen kaas van hebt gegeten? Hoe dan ook, het antwoord is bijna zeker ‘nee’.

7. Deze klus ligt al twee weken op mijn bureau, dus kun je het snel oppakken?

Er was dus genoeg tijd om goede copy te maken, maar dat was veertien dagen geleden. Nu is er amper genoeg tijd om na te denken voordat je begint te bellen of het al klaar is. En om de een of andere reden is dat nu mijn probleem.

8. Kun je meer informatie toevoegen en de tekst korter maken?

Zeker. In de tussentijd verwerp ik ook de stelling van Pythagoras, lanceer ik die raket in mijn achtertuin en laat ik mijn huisdinosaurus even uit in het park.

9. Aardige tekst, maar wist je dat er wel veel spelfouten in zitten?

En dat laat je me weten in een e-mail doorspekt van de tangconstructies en grammaticale missers?

10. Alle informatie kun je halen uit de e-mails hieronder.

Joepie! Dus voordat ik begin verwacht je dat ik me door een massa haastig getypte berichten met megagrote bijlagen worstel? Om te ontcijferen wat ik precies moet gaan schrijven? En hoe snel wilde je het ook alweer?

11. O, wilde je de wijzigingen in de tekst bijhouden?

Nee, hoor. Ik controleer wel gewoon de hele tekst opnieuw.

12. Het zijn maar 300 woorden, daar kun je toch nooit langer dan een halfuur mee bezig zijn?

Als het ook random getikte woorden mogen zijn?

13. Deze teksten werken gewoon niet, ik weet ook niet waarom.

Ik weet niet waarom, maar jouw feedback werkt gewoon niet.

14. We hebben nog geen richting, maar kun je vast beginnen en dat we je het dan gewoon laten weten als het niet goed is?

Natuurlijk.

Foto: GoodFreePhotos.com. Geïnspireerd door een artikel op business2community.com.

💡Pro-tip: wil je op een snelle & makkelijke manier meer leren over de kracht van goede copywriting? Profiteer dan vandaag nog van deze aanbieding: Cursus Copywriting in 30 Dagen.

💡Pro-tip: over SEO en SEO-copywriting wordt heel erg moeilijk gedaan. Tijd om het makkelijk te maken. Want in de basis komt het neer op hoe je zo goed mogelijk antwoorden kunt formuleren op de vragen en problemen die potentiële klanten hebben. Ik presenteer je mijn eigen Cursus SEO-copywriting voor beginners.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties