Web Analytics

Centraal Beheer

Centraal Beheer AchmeaCentraal Beheer (onderdeel van Achmea) behoeft weinig uitleg. Deze verzekeringsmaatschappij is bekend geworden met de ludieke commercials van rampen die steevast eindigden met de droge opmerking ‘Even Apeldoorn bellen’. Centraal Beheer dat tegenwoordig officieel als Centraal Beheer Achmea door het leven gaat, werd aan het begin van de vorige eeuw opgericht in Amsterdam, maar is de laatste veertig jaar alweer in Apeldoorn te vinden.

Nadat Achmea de maatschappij in de jaren negentig in haar gelederen sloot, hield het bedrijf Centraal Beheer op te bestaan. Het is nu een ‘label’ van Achmea. Centraal Beheer verzorgt schadeverzekeringen voor de particuliere en zakelijke markt, waaronder woonverzekeringen, autoverzekeringen en aansprakelijkheidsverzekeringen.

Centraal Beheer: even Apeldoorn bellen

De slogan ‘Even Apeldoorn bellen‘ wordt al sinds 1985 gebruikt. Hoewel een wisseling van de marketingmanager bij veel bedrijven een andere insteek van de corporate campagnes betekent, is dat bij Centraal Beheer tot nu toe niet gebeurt. De vraag is ook of de verzekeringsmaatschappij uit Apeldoorn dit concept ooit nog los kán laten. De commercials die vaak ook minifilms lijken waarin zich een ramp voltrekt worden vaak ook in de bioscoop (in een langere versie dan op tv) vertoond. Na de aanslag op Koninginnedag 2009 in Apeldoorn werd de campagne wel een tijdje opgeschort, tot het najaar van 2010.

Voor een groot bedrijf als Centraal Beheer Achmea werken veel reclamebureaus en freelancers. Ook Doyoucopy heeft klussen voor Centraal Beheer gedaan. Wij verzorgden teksten voor de zakelijke portal van de website.