Web Analytics

CBS Outdoor

CBS OutdoorCBS is één van de grootste mediabedrijven ter wereld en CBS Outdoor is de tak die voor buitenreclame zorgt. In Noord- en Zuid-Amerika, China en in een groot deel van West-Europa, inclusief Nederland. CBS Outdoor heeft hier een sterke positie met straatmeubilair en advertentievlakken in meer dan 300 gemeenten, plus een groot aandeel in vervoersreclame op bussen en trams.

CBS Outdoor is onderdeel van het mediaconglomeraat CBS Corporation en stond voorheen bekend als Viacom Outdoor. Samen met zijn klanten zoekt dit mediabedrijf voortdurend naar nieuwe, creatieve oplossingen om een boodschap voor het voetlicht te krijgen. Dat is niet makkelijk, want de hedendaagse consument krijgt een grote hoeveelheid aan boodschappen te verwerken. Voorheen betrouwbare massamedia als tv en radio zijn sterk versnipperd om over tijdschriften of over internet nog maar te zwijgen. Het is lastig om een boodschap voor een zeer breed publiek binnen korte tijd uit te rollen. Buitenreclame is in feite het enige overgebleven massamedium. We moeten tenslotte allemaal wel eens naar buiten, hetzij te voet of per fiets, hetzij per auto. Daar word je dan onherroepelijk geconfronteerd met de posters in bushokjes (abri’s), de stadsinformatiepanelen (mupi’s) en de boodschappen op metro’s, bussen en trams (OV-reclame).

Doyoucopy schreef brochureteksten voor CBS Outdoor

CBS Outdoor vroeg Doyoucopy om zijn nationale en regionale brochure te schrijven. Landelijke adverteerders met grote budgetten zijn vaak A-merken voor consumenten. Het gaat dan om productintroducties en promoties. De wensen van landelijke adverteerders verschillen van die van regionale adverteerders. Nationale adverteerders hebben marketingafdelingen en kennis van zaken. Die hoef je wat betreft reclame niets meer wijs te maken. Vandaar ook dat de toon van de brochuretekst voor de nationale brochure heel anders van opzet was dan die van de regionale brochure. Geen probleem voor een ervaren tekstschrijver als Edward Hendriks. Ook de teksten voor de website werden door Doyoucopy geleverd.