Web Analytics

Campagne Femmes For Freedom

Het is bizar dat het anno 2018 in Nederland nodig is, maar Femmes For Freedom strijdt tegen huwelijksdwang, achterlating en genitale verminking (besnijdenis) van meisjes. Ieder jaar zijn er op scholen weer lege plekken van meisjes die na ‘een vakantie’ in het buitenland niet meer terugkomen. Dat moet stoppen en daarvoor maakt Shirin Musa zich met haar gedreven team sterk. 

Je kent Femmes For Freedom misschien wel van de Rotterdamse campagne ‘In Nederland kies je je partner zelf’ met daarop onder andere een zoenende moslima met een joodse jongen. De campagne riep veel reactie op, zowel positieve als negatieve.

‘Ontsnap aan je vakantie’ is de nieuwste campagne van Femmes For Freedom om meisjes en jonge vrouwen te wijzen op de rechten die ze hebben en wat ze kunnen doen als ze onverhoopt in een situatie van een gedwongen huwelijk, besnijdenis of achterlating terechtkomen.

Nadat Shirin een online oproep voor een copywriter deed, besloot ik – als vader van drie dochters – te reageren en me hiervoor belangeloos in te zetten.

De website van Femmes For Freedom met daarop de nieuwe campagne
Bladzijde uit de folder van de vakantie-campagne

Ik heb de teksten voor de postercampagne, de online campagne en de folder geschreven, waarvan je hierboven een aantal teksten ziet. Op B1-taalniveau, zodat het ook begrijpelijk is voor degenen die het Nederlands niet zo machtig zijn. Het ontwerp van ‘Ontsnap aan je vakantie’ was in handen van Zwaar Geschut. Je kunt het campagnemateriaal downloaden van de website van Femmes For Freedom.

Reactie van de klant

Enorm bedankt! De tekst is een stuk leesbaarder geworden zonder informatie te verliezen. We zijn er echt enorm blij mee.

BEKIJK DE WEBSITE