Web Analytics

Nieuwe thriller in de maak

Bijgewerkt op 10 november 2020

Alweer een tijdje geleden dat ik een blogje heb geschreven. Op zich een goed teken: ik heb het druk met mijn klanten. Maar niet alleen met klanten. Ik ben namelijk ook weer voor mijzelf aan het schrijven gegaan. Nadat mijn thrillerdebuut ‘Bloedgeld’ zomer vorig jaar werd gelanceerd, hoop ik dit jaar de opvolger uit te brengen.

Het wordt trouwens niet letterlijk een vervolg, zoals mij vaak wordt gevraagd. Het wordt wel weer een thriller en ik kan alvast verklappen dat deze véél spannender wordt dan Bloedgeld.

Herschrijven

Op dit moment (in mijn vrije uurtjes) ben ik bezig met het herschrijven van de eerste versie van het manuscript. Die eerste versie is natuurlijk een soort kladversie. Nadat je je eigen verhaal terug gaat lezen, is het niet meer dan logisch dat je allerlei foutjes en inconsistenties tegenkomt (over zinsconstructies, spelling en dergelijke hebben we het dan nog niet eens, dat is van later zorg).

Proeflezers

Voor mijn nieuwe boek in wording heb ik gelukkig ook een aantal proeflezers gevonden. Zowel mensen die het boek gaan ‘checken’ op plot, stijl en spanning als mensen met een specifieke opdracht. Zo vertel ik in mijn boek over de wereld van financiën, banken en fusies. Daar heb ik zelf echter weinig kaas van gegeten, zodat de kans aanwezig is dat ik hierbij de werkelijkheid geweld aandoe. Hoewel mijn boek fictie is, wil ik toch graag dat de achtergronden juist zijn. Hier gaat dus iemand met kennis van die wereld zich over buigen.

Schieten

Daarnaast voer ik op een zeker moment ook een specifiek type pistool op (ja, dat mag ik nu best verklappen). Omdat ik zelf nooit met dit wapen heb geschoten, heb ik hiervoor een rechercheur (tevens fervent schutter) benaderd. Hij heeft me al een aantal goede aanwijzingen gegeven die voorkomen dat ik mezelf belachelijk maak. En zo zijn er meer elementen in mijn verhaal, die door een frisse blik van buitenaf net wat scherper kunnen worden neergezet. Met als resultaat natuurlijk: een beter boek.

De test

Voorlopig ben ik nog wel even druk met het herschrijven en het verwerken van het commentaar van mijn proeflezers. Ergens in maart zou ik versie 2 van mijn manuscript toch wel af willen hebben. En dan is het spannend: vind de uitgever het net zo goed als ik?

Je begrijpt dat er daarna ook nog wel het nodige aan het verhaal gesleuteld zal worden. Je ziet het, weinig tijd voor updates van mijn copyblog. Maar het is voor een goed doel: voor mijn klanten en mijn volgende boek.

O ja, de werktitel van mijn nieuwe thriller wil ik je alvast verklappen: ‘Het Bloedverbond’. Klinkt spannend, hè? Nou, dat wordt het ook.

Meer informatie over mijn fictie vind je op mijn schrijversblog: www.edwardhendriks.nl.

💡Pro-tip: wil je op een snelle & makkelijke manier meer leren over de kracht van goede copywriting? Profiteer dan vandaag nog van deze aanbieding: Cursus Copywriting in 30 Dagen.

💡Pro-tip: over SEO en SEO-copywriting wordt heel erg moeilijk gedaan. Tijd om het makkelijk te maken. Want in de basis komt het neer op hoe je zo goed mogelijk antwoorden kunt formuleren op de vragen en problemen die potentiële klanten hebben. Ik presenteer je mijn eigen Cursus SEO-copywriting voor beginners.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties