Web Analytics

Is jouw websitecontent van goede kwaliteit?

Bijgewerkt op 30 oktober 2020

Iedereen die zich actief met zijn of haar website bezighoudt, wil ook graag bezoekers op die website. Bezoekers krijg je nou eenmaal vaak via een zoekmachine. Daarom is het niet verwonderlijk dat al zo lang als zoekmachines bestaan, trucjes worden toegepast om ze te beïnvloeden. De belangrijkste ’truc’ in 2013: zorg dat je websitecontent van goede kwaliteit is!

In de begintijd van internet waren de zoekmachines makkelijk om de tuin te leiden. Gewoon een paar populaire metatags toevoegen (mp3, sex, free porn) en de bezoekersstroom kwam wel op gang. Inderdaad, dat had weinig met kwaliteit te maken.

Toen Google op het internet verscheen, werd alles een beetje anders. De populariteit van de website werd van belang, het aantal links naar je website en de zoekwoorden die je in de daadwerkelijke inhoud had verwerkt. Ook daarvoor kwamen uiteraard al snel trucs bovendrijven, waarvan sommige nog steeds hardnekkig worden toegepast.

Google (de grootste zoekmachine van allemaal) zit echter allesbehalve stil en past zijn algoritmes (de manieren waarop de zoekresultaten worden gerangschikt) voortdurend aan. Hoe het precies werkt, weet niemand. Wat we wel weten, is waar Google naar streeft. En dat is naar de beste, meest relevante zoekresultaten waar gebruikers écht wat aan hebben.

Content is nog altijd ‘king’

Wanneer je content voor je website produceert, doe je er dan ook goed aan het bovenstaande in gedachten te houden. Kwalitatieve content, gericht op mensen van vlees en bloed, wordt steeds meer opgewaardeerd en content die er vooral op gericht is zoekmachines te lokken wordt steeds meer afgewaardeerd.

Natuurlijk doe je er nog steeds goed aan om zoekwoorden in je tekst te verwerken. Maar wring jezelf niet in onmogelijke bochten om de meest kromme zoekwoorden in een specifieke volgorde in je tekst te verwerken. En overdrijf zeker niet in het aantal keren dat je je zoekwoorden gebruikt. Lees je tekst nog eens rustig na. Is het een prettig leesbare tekst? Bevat hij voldoende informatie? Zijn het geen nietszeggende termen die ik gebruik?

Penguin: de beruchte Google-update

Veel sites met een onnatuurlijk backlinkprofiel en dubieuze content zijn getroffen door de Penguin-updates van Google. Zij lopen nu veel bezoekers mis doordat Google dit soort sites van lage kwaliteit heeft afgewaardeerd. Als webmaster is het jouw taak dit te voorkomen, want Google gaat hiermee onvermoeibaar door. Het belangrijkste is daarbij dat je te allen tijde de ervaring voor gebruikers in de gaten houdt. Wat goed is voor hen, wordt uiteindelijk ook omarmd door Google.

Nog een paar losse tips voor een site van hoge kwaliteit:

  • Ga je links verzamelen, zorg dan voor een natuurlijk backlinkprofiel. Dat betekent: niet altijd met dezelfde tekst linken naar de homepage. Links naar dieper liggende pagina’s op je site en links met een andere omschrijving werken ook goed.
  • Zorg ervoor dat je mensen bindt met jouw content. Een eenmalig bezoek aan jouw site is geen goed teken. Bezoekers die regelmatig terugkeren, dat is het doel van jouw site.
  • Worden links naar jouw website gedeeld op sociale media? Bravo, dan is je content blijkbaar goed genoeg om te delen.
  • Veel gekochte links ziet Google als een slecht teken. Als jouw content van goede kwaliteit is, zouden andere website spontaan naar jou moeten gaan linken. Sites die hierin uitblinken, zie je dan ook vanzelf komen bovendrijven in de zoekmachineresultaten.
  • Heb je een webshop of bevat jouw site maar weinig content? Overweeg dan eens een blog te gaan starten. Het lijkt misschien een ouderwets idee, maar een goed blog voegt veel waarde voor gebruikers toe. Je laat je expertise zien, je biedt entertainment en je geeft bezoekers iets om voor terug te komen. Bovendien kun je blogartikelen heel gemakkelijk via sociale media verspreiden!
  • Twijfel je eraan of jouw content van goede kwaliteit is? Laat een professionele copywriter er dan eens naar kijken. Doyoucopy helpt je graag op weg met kwaliteitscontent.

Photo Credit

💡Pro-tip: wil je op een snelle & makkelijke manier meer leren over de kracht van goede copywriting? Profiteer dan vandaag nog van deze aanbieding: Cursus Copywriting in 30 Dagen.

💡Pro-tip: over SEO en SEO-copywriting wordt heel erg moeilijk gedaan. Tijd om het makkelijk te maken. Want in de basis komt het neer op hoe je zo goed mogelijk antwoorden kunt formuleren op de vragen en problemen die potentiële klanten hebben. Ik presenteer je mijn eigen Cursus SEO-copywriting voor beginners.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Dave Schouten

Kan u mij uitleggen wat ik het beste kan doen als ik links van anderen op mijn site dien te plaatsen (link ruil). Zou ik dan een “Verborgen pagina” aan kunnen maken welke de standaard bezoeker niet te zien krijgt?
Graag een reactie.

Tja, dan kom ik maar bij jou een berichtje posten, heb ik in ieder geval een kwaliteitslink naar m’n website 🙂
Even serieus, ik ben zeker blij met je tips. Ook ik maak de fout om eigenlijk altijd en overal naar m’n homepage te linken, in plaats van ook de dieperliggende content een beetje aandacht te geven. Tijd om m’n leven te beteren!