Web Analytics

Zoekmachineoptimalisatie (SEO)

Hoe heb je Doyoucopy eigenlijk gevonden? Waarschijnlijk via een zoekopdracht op de termen ‘freelance copywriter’ of ’tekstschrijver’. Veel klanten krijg ik binnen via de website, zonder dat ik daarvoor zelf iets aan acquisitie hoef te doen. Als jouw website is geoptimaliseerd voor zoekmachines, komen de klanten naar je toe! Laat de zoekmachineoptimalisatie (SEO) over aan een ervaren SEO-tekstschrijver.

De potentie van zoekwoorden

Als ik teksten schrijf voor je website, dan hou ik rekening met de termen waarop je gevonden wilt worden. Dit moeten uiteraard de zoekwoorden zijn waarop jouw potentiële klanten zoeken. Waar genoeg zoekvolume op zit en waarop je op kortere of langere termijn kunt scoren.

Geschikte zoektermen dat zijn niet per se dezelfde termen die jullie intern gebruiken. Het is belangrijk om dat te beseffen. Voor vrijwel elke opdracht voor webteksten voer ik dan ook eerst een zoekwoordenonderzoek uit, op te bepalen welke termen we meenemen en welke niet.

Ook is het belangrijk goed te kijken naar de concurrentie. Misschien zijn er andere zoekwoorden te vinden waarop je veel gemakkelijker kunt concurreren in de zoekmachines.

Hulp hierbij kun je gerust aan me overlaten. Ik heb inmiddels voor tientallen bedrijven en organisaties geoptimaliseerde teksten geschreven, waaronder ook verschillende webshops. Deze zijn voor hun omzet grotendeels afhankelijk van sterke webteksten.

Zoekmachineoptimalisatie: geen doel op zich

Zoekmachineoptimalisatie – ook wel SEO-optimalisatie genoemd – doe je trouwens in de eerste plaats voor lezers. Informerende, enthousiasmerende en converterende teksten.

Ik hou rekening met de vindbaarheid, maar louter en alleen teksten schrijven om de zoekmachine te verleiden, mag nooit het doel op zich zijn. Degene die verleid moet worden is jouw potentiële klant. Vertel me wat hij op jouw website moet doen, en samen sturen we haar/hem met tekst en usability-adviezen de goede kant op.

Quick scan voor zoekmachineoptimalisatie

Ik sta te trappelen om jouw website te bekijken en je adviezen te geven over de zoekmachineoptimalisatie. Je kunt een voordelige quick scan aanvragen, waarmee ik jouw website zal beoordelen op techniek, content en autoriteit.

De resultaten van de quick scan presenteer ik je in een beknopt verslag waarmee je direct aan de slag kunt. Je kunt de optimalisatie vervolgens natuurlijk ook aan Doyoucopy overlaten.

Met Doyoucopy haal je een ervaren SEO-copywriter in huis. Al sinds het jaar 2000 hou ik me bezig met optimalisatie van websites. Wil je referenties zien? Kijk dan op de pagina referenties van Doyoucopy. Of neem een kijkje bij de resultaten die ik recentelijk voor klanten heb geboekt.

Vandaag nog aan de slag met zoekmachineoptimalisatie? Neem meteen contact op met Doyoucopy!