Tips om nóg meer uit je WordPress-installatie te halen

Tips om nóg meer uit je WordPress-installatie te halen

Bijgewerkt op

WordPress is hét cms-systeem van dit moment. Het begon als een systeem voor weblogs, maar inmiddels wordt het ook veelvuldig gebruikt voor corporate websites. En dat kan ook prima! Groot voordeel van WordPress is dat Google er gek op is. Jou WordPress-website wordt goed geïndexeerd en ook nieuw geplaatste content wordt snel gevonden. Met onderstaande tips haal je het maximale uit je WordPress-installatie!

1. Schone url’s
Kies in de instellingen van WordPress voor een zogenoemde ‘custom structure’ van de links. Zo voorkom je dat je pagina’s een moeilijk leesbare page-id krijgen. Als je het volgende invult ‘%pagetitle%’ neemt WordPress automatisch de titels van nieuwe pagina’s of blogs op in de url: http://www.website.nl/titel-blog-bericht

2. All-in-One SEO plugin
WordPress maakt gebruik van plugins voor extra functionaliteiten. Eén van de belangrijkste plugins – als je goed gevonden wilt worden in Google – is de ‘All-in-One SEO plugin’. Hiermee kun je per pagina instellen wat WordPress aan metatags publiceert of je laat de plugin zelf metatags genereren. Hoe dan ook, onmisbaar dus!

3. Google XML-sitemaps plugin
Een sitemap (een soort plattegrond van je website) die aan Google doorgeeft uit welke url’s je website allemaal bestaat, kun je handmatig aanmaken. Veel gemakkelijker is het natuurlijk – zeker als je website regelmatig nieuwe content krijgt – om de sitemap automatisch aan te laten maken. Met de ‘Google XML-sitemaps plugin’ heb je er zelf geen omkijken meer naar.

4. Social media
Gebruik social media! Plaats je blogs via rss door op Facebook of Hyves. Installeer een Twitter-plugin die jouw laatste nieuwsberichten automatisch publiceert op Twitter. En koppel jouw fimpjes aan je eigen tv-kanaal op YouTube! Je zult zien: actief omgaan met social media levert je zoveel extra bezoekers op!

5. WordPress en het gebruik van header-tags
Je doet er goed aan om te checken of het door jouw gekozen thema voor je WordPress site, headertags gebruikt. Deze codering voor koppen en subkoppen is een belangrijke parameter voor Google om de inhoud van je website te bepalen. De belangrijkste kop op een pagina krijgt een H1-tag met een goede omschrijving. De minder belangrijke koppen een H2-tags, dan H3 enzovoorts.

6. Snelheid
Sinds kort is het officieel: snelheid is een ranking-factor bij Google. Dat betekent dat websites met een korte laadtijd extra punten krijgen ten opzichte van websites die langer moeten laden. Je kunt hier natuurlijk rekening houden met het plaatsen van afbeeldingen of het installeren van plugins (deze maken WordPress trager). Een handig hulpje bij dit laatste is de ‘WP Super Cache plugin’. Zo kun je gemakkelijk zien of je niet teveel ongebruikte plugins hebt geïnstalleerd.

Zijn de bovenstaande tips nou een beetje te technisch voor je, wil je meer informatie of een eigen WordPress-site, neem dan contact op met Doyoucopy! Wij helpen je graag verder.

Lees ook nog even dit:

2 reacties op Tips om nóg meer uit je WordPress-installatie te halen

  1. Handige tips! Bedankt!
    Een kleine opmerking: Ik gebruik WordPress 3.x en daarbij moest ik de permalink die je noemt in het eerste onderdeel %postname% noemen in plaats van %pagetitle%.

  2. Voor punt 2 en 3 kun je beter de WordPress SEO plugin van Yoast gebruiken… scheelt je weer 1 plugin… en die is beter dan de all in one

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *