Scoren met je LinkedIn-profiel

Met meer dan 1,5 miljoen LinkedIn-profielen (alleen al in Nederland) weet iedereen inmiddels wel hoe belangrijk het is om jezelf en je bedrijf hier te presenteren. Maar hoe zorg je nou dat jouw LinkedIn-profiel net dat beetje extra heeft, waardoor je je onderscheidt van al die anderen? Een oplossing kan zijn dat je een video toevoegt. Een bedrijfspresentatie, een commercial of een filmpje waarin je jezelf even persoonlijk voorstelt. Helaas biedt LinkedIn nog niet de mogelijkheid om direct een YouTube-filmpje in je profiel op te nemen. Hoe doe je dit dan wel?

Het is uiteindelijk niet zo moeilijk, maar wel een beetje omslachtig om een video op je profiel te laten zien. Het is gemakkelijk als je al een Google-account hebt, want voor deze methode heb je toegang tot Google Docs nodig (ook handig als je toegang wilt tot je documenten, maar je hebt niet altijd je eigen computer bij de hand).

Wat moet je doen?
Ga naar je profielpagina op LinkedIn. Met de functie ‘edit profile’ kun je toepassingen (‘applications’) aan je profielpagina toevoegen. Kies voor Google Presentation. Binnen deze toepassing heb je de mogelijkheid om een PowerPoint-presentatie te uploaden of direct online een presentatie met behulp van Google Docs aan te maken. Meld je eerst aan voor Google Docs als je dat nog niet eerder hebt gedaan. Kies voor ‘create your presentation’.

Als je ingelogd bent op je Google-account kun je meteen beginnen. Linksboven in het beheerscherm van Google Docs vind je de knop ‘create new’. Klik hierop en selecteer ‘presentation’. Vervolgens krijg je een eerste dia te zien, analoog aan PowerPoint. In deze dia kun je schermvullend een video plaatsen. Kies voor Insert > Video en zoek je filmpje op YouTube. Staat je video nog niet op YouTube, dan zet je die er vanzelfsprekend eerst op. Sleep daarna de randen van je video tot de maximale grootte van de dia. Sla vervolgens je presentatie op onder een zelfgekozen naam.

google docs presentation
Vervolgens zorg je ervoor dat de functies ‘display on my profile’ en ‘display on LinkedIn homepage’ bij de toepassing Google Presentation aangevinkt staan. Jouw presentatie met daarin de opgenomen video verschijnt nu op je profielpagina en is daar direct af te spelen. Een echte eyecatcher!

Wil je zien hoe dit eruit ziet? Bezoek het profiel van Edward Hendriks op Linkedin! Daar kun je ook meteen met mij connecten. (Je moet wel lid van LinkedIn zijn om volledige profielen te kunnen bekijken.)

Lees ook nog even dit:

2 reacties op Scoren met je LinkedIn-profiel

    • Dank voor je compliment. Het is soms even zoeken, maar er zitten mooie WP-templates bij. Het sjabloon dat ik heb gebruik heet ‘Synthetik’.

      Groet,
      Edward

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op mijn copytips