Web Analytics

Redigeren

Redigeren is soms alleen het corrigeren van teksten, maar meestal gaat het verder dan dat. Wanneer je een tekst door Doyoucopy wilt laten redigeren, kijk ik desgewenst naar zowel de stijl, de vorm als de inhoud. Zit de tekst niet stampvol met clichés, waardoor de boodschap ondersneeuwt? En zijn de gegeven voorbeelden echt wel de beste? Zijn er misschien nog andere praktijkvoorbeelden bij te halen of kan de boodschap in haar geheel misschien beter worden verwoord?

Ik schrijf veel zelf, maar heb ook uitgebreide ervaring met het redigeren van diverse artikelen (zowel b-to-b als gericht op consumenten). Redigeren kan ook handig zijn als jij zelf veel over het onderwerp weet, maar er nog niet in slaagt om het op de juiste manier aan je publiek kenbaar te maken. Een redactieslag door een professionele copywriter kan dan heel verfrissend werken.

Als je jouw tekst ter redactie aan Doyoucopy aanbiedt, kun je er zeker van zijn dat het eindproduct een helder en goed leesbaar verhaal wordt, zoals je dat zelf graag zou lezen. Natuurlijk kun je me je wensen ten aanzien van bijvoorbeeld toon en stijl doorgeven. Wil je eerst zien wat ik ervan maak, dan laat je me gewoon eerst een paar pagina’s redigeren.

Redigeren in verschillende vormen

Is jouw tekst op wat details na al goed? Ook lichtere vormen van redactie, zoals eindredactie en controle op taal- en spelfouten tot de mogelijkheden. Dit valt dan meestal onder tekstcorrectie. Wat je Doyoucopy ook met je tekst wilt laten doen, altijd kun je de kwaliteit van een bureau tegen zeer scherpe freelancetarieven verwachten.

Neem contact op met Doyoucopy voor jouw redactieopdrachten.