Web Analytics

Masterclass Copywriting: nu volledig vernieuwd!

Bijgewerkt op 2 februari 2023

Ik heb er nog weinig over geschreven op mijn copyblog, maar nu dan toch. Ik presenteer je met trots mijn Masterclass Copywriting, een uitgebreide cursus waarin ik 2 jaar heb gewerkt. Ik heb er de belangrijkste lessen in ondergebracht die ik in 20 jaar ervaring met copywriting heb geleerd.

Eerder introduceerde ik al de budgetvriendelijke Minicursus Copywriting in 30 Dagen met daarin de belangrijkste copytips op een rij. Deze cursus begon als een e-mailcursus, die ik later uitbouwde tot een vlot te doorlopen snelcursus in copywriting. Al meer dan 600 cursisten volgden dit programma!

Meer verdieping vinden cursisten sinds enige tijd in de Masterclass Copywriting. Deze cursus is bedoeld voor degenen die meesterlijk goed willen leren copywriten aan de hand van tips, oefeningen en opdrachten.

masterclass copywriting
Masterclass Copywriting

De eerste versie

De eerste versie van de masterclass introduceerde ik in 2021. Ik maakte ‘m ik in WordPress – op een subdomein van doyoucopy.nl – met behulp van de Learndash-plugin (een plugin om je website om te toveren in een e-learningomgeving). De verkoop ging via Woocommerce, net als die van de 30-daagse cursus copywriting.

Alles is op deze manier prima aan elkaar te knopen, maar ik merkte toch dat het allemaal wat te gecompliceerd werd. Ik kreeg regelmatig vragen over inloggen en zaken die niet werkten zoals de cursisten verwachtten. Een veelgehoord punt van kritiek was ook de interactie. Of liever gezegd: het gebrek eraan.

Eerder dit jaar ging ik met mijn cursussen Italiaans al over naar het Huddle-platform van IMU. Huddle is een soort community, waarbinnen je ook cursussen aan kunt bieden. Cursisten kunnen hier ook makkelijk vragen stellen en ervaringen uitwisselen.

Die overstap bleek een succes. Ik verkocht meer cursussen en de cursisten ervoeren een soepelere ervaring bij het aanmelden en het doorlopen van de lessen.

Let op: zit je als cursist nog in de oude cursusomgeving en wil je graag gratis overgezet worden naar het nieuwe platform? Laat het mij dan even weten!

Copywriting Academy

Ik besloot de succesformule van Dit is Italiaans ook toe te passen op mijn copywriting-cursussen. Een paar weken geleden ben ik echter overgestapt naar het Huddle-platform.

Dat klinkt makkelijker dan het is. Ik moest de complete cursus overzetten van Learndash naar Huddle en daar kwam aardig wat bij kijken omdat de platforms niet een-op-een overeenkomen.

Inmiddels staat mijn hele Doyoucopy Academy op Huddle en dat biedt ook mogelijkheden voor mensen om makkelijk andere cursussen van mij te volgen of om in de toekomst met een abonnement te gaan werken.

Daarnaast verbeterde ik ook de verkooppagina’s. De oude verkooppagina’s bestonden vooral uit veel tekst en kenden weinig opmaak. (Ja, hier bracht ik een van mijn lessen zelf niet helemaal goed in de praktijk.)

Ze linkten bovendien naar Woocommerce, dat toch een beetje een overkill is om een enkele cursus te bestellen. Eerst in je mandje doen, dan naar de kassa om vervolgens een lang formulier in te moeten vullen. Dat kan makkelijker en dat doe ik nu met Plug & Pay, ook van IMU.

Lesprogramma Masterclass Copywriting

De Masterclass Copywriting is niet zomaar een serie tips over copywriting, maar kent een gestructureerde opbouw in modules waarin cursisten direct aan een eigen project werken.

  • We beginnen bij het essentiële begin: begrijpen wat je wilt verkopen.
  • Daarna komt in de volgende module aan bod: begrijpen wat je klanten willen.
  • Vervolgens kies je voor één of meer van de 20 copywriting-strategieën die ik in de volgende module aanbod (deze module is in feite de complete Cursus Copywriting in 30 Dagen).
  • In de 4de module duiken we diep in de kunst van het schrijven van een verleidelijke kopregel.
  • Om het in de volgende module te hebben over de opbouw en structuur van een tekst.
  • Daarna ontdek de cursist hoe je NIET voor lezers schrijft.
  • En we sluiten het programma af met een uitgebreide module SEO-copywriting.
  • Daarnaast zijn er nog extra onderdelen in de vorm van inspirerende voorbeelden van goede copywriting, een extra module ‘zo word je copywriter’.
  • Ook zijn er verschillende bonussen als een handleiding SEO-copywriting, een pdf met de 5 belangrijkste copywriting-formules en het naslagwerk van 140 pagina’s met alle copystrategieën uit de Cursus Copywriting in 30 Dagen.

De lessen bied ik aan als een combinatie van tekstuele uitleg, voorbeelden, video’s, pdf’s en andere middelen.

Kortom, met deze Masterclass Copywriting bied ik heel complete online opleiding tot copywriter, die in 2 à 3 maanden tijd zelfstandig te doorlopen is.

Gedurende de cursus werken de cursisten aan hun eigen copydocument, dat je in de loop van de weken steeds beter ziet worden.

Aan het einde van de cursus is er de mogelijkheid om het document in te sturen en waardevolle feedback op de eindopdracht te krijgen.

Maar ook in de loop van de cursus is het mogelijk om vragen te stellen en feedback op deelopdrachten te ontvangen.

Cursisten die de Masterclass hebben gevolgd zijn lovend over de heldere manier van uitleggen en de vele oefeningen en opdrachten die ik ze heb voorgeschoteld.

“Het is erg overzichtelijk en begeleidend. Je hebt ook heel netjes heel veel informatie en materialen gegeven. Ik had er ook heel veel aan dat ik oefeningen kreeg.”

“Super veel goede en relevante informatie. Zeker veel waard voor iemand (zoals ik) die weinig wist van copywriting. Veel voorbeelden en oefeningen.”

Doorlopende verbeteringen en aanvullingen

Met de overgang naar het nieuwe platform heb ik bovendien diverse verbeteringen doorgevoerd. Ook nu nog voeg ik regelmatig nieuwe voorbeelden en video’s toe, omdat ik mijn cursus graag zo actueel en relevant mogelijk wil houden.

Gelukkig is dit allemaal ook goed te doen op het nieuwe platform (al zijn er ook nog wensen, maar er wordt aan nieuwe functies gewerkt).

De eerste 3 modules van de cursus komen direct na de bestelling beschikbaar, de overige modules komen steeds na een week vrij. Ik heb dit zo opgezet om cursisten de tijd te geven veel te oefenen en de opdrachten te doen. Je hebt er namelijk niks aan als je door deze cursus racet.

Je ziet het: er is ongelooflijk veel werk in de Masterclass Copywriting gaan zitten, maar ik ben er ook bijzonder trots op.

Voor maar € 297 is dit een van de goedkoopste en compleetste trainingen die je op het gebied van copywriting in het Nederland taalgebied kunt volgen.

Voor deelnemers aan de Cursus Copywriting in 30 Dagen die hun kennis willen uitbreiden, heb ik trouwens een speciale aanbieding. Zij kunnen mij om een kortingscode van maar liefst € 50 vragen.

Bekijk de onderstaande video als je meer wilt weten of ga direct na de pagina waar je de Masterclass Copwriting kunt bestellen.

Veelgestelde vragen over de Masterclass Copywriting

Waarom een cursus copywriting als je zelf copywriting-diensten aanbiedt?

Het is tijd om mijn kennis over te dragen op anderen. Ik heb besloten om dat via een laagdrempelige online cursus te doen. Zo kan ik de kosten laag houden en zo kost het mij veel minder tijd, zodat ik meer tijd overhoud voor mijn leukste klanten en andere dingen die ik belangrijk vind.

Wat leer je precies in de Masterclass Copywriting?

Je leert betere commerciële teksten schrijven. Aan de hand van praktische oefeningen scherp je jouw pen en doe je de benodigde kennis van (online) marketing op.

In de Masterclass Copywriting geef ik je een aantal handige templates mee waarmee je direct betere teksten schrijft. Ook leer ik je hoe je jouw eigen copywritingpraktijk opzet en het direct beter doet dan 90% van je concullega’s.

Hoe kan het dat je de cursussen zo goedkoop aanbiedt?

Dat kan natuurlijk alleen doordat het online cursussen zijn, waarbij je als cursist de lesstof zelf doorloopt. Mijn werk is voor het grootste gedeelte gedaan en ik hoef geen praktijkruimte te huren.

Wel ben ik beschikbaar voor vragen en voor feedback op opdrachten. Daarmee is ook de Masterclass Copywriting een koopje, als je het mij vraagt.

Hoeveel tijd moet je uittrekken voor de Masterclass?

Reken op ongeveer een week om elke module (er zijn er 7 in totaal) zorgvuldig te bestuderen en de oefeningen uit te voeren. Daarnaast moet je nog veel zelf oefenen. Want beter worden in copywriting betekent vooral veel schrijven, schrijven en nog eens schrijven. Ik adviseer je om er een maand of 3 in totaal voor uit te trekken.

Wat houdt de 100% Tevredenheidsgarantie in?

Ik garandeer je dat je voor de volle 100% tevreden bent over deze cursussen. Zo niet, even goede vrienden. Je krijgt je volledige cursusgeld terug als je me binnen 14 dagen een berichtje stuurt.

Heb je nog andere vragen over mijn Masterclass Copywriting? Laat dan hieronder een reactie achter of neem contact op via een andere manier.

💡Pro-tip: wil je op een snelle & makkelijke manier meer leren over de kracht van goede copywriting? Profiteer dan vandaag nog van deze aanbieding: Cursus Copywriting in 30 Dagen.

💡Pro-tip: over SEO en SEO-copywriting wordt heel erg moeilijk gedaan. Tijd om het makkelijk te maken. Want in de basis komt het neer op hoe je zo goed mogelijk antwoorden kunt formuleren op de vragen en problemen die potentiële klanten hebben. Ik presenteer je mijn eigen Cursus SEO-copywriting voor beginners.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties