Google Places: zorg dat je in de buurt van je klant bent!

Google Places: zorg dat je in de buurt van je klant bent!

Bijgewerkt op

Onlangs heeft Google zijn ‘bedrijvencentrum’ vernieuwd. De tool heet nu Google Places. Google Places zijn online bedrijfspagina’s, die te vergelijken zijn met een uitgebreide advertentie in de Gouden Gids. Deze laatste is meteen ook een van de bronnen die Google gebruikt om de bedrijfspagina’s op te stellen. Daarnaast gebruikt Google ook gegevens uit andere bronnen, zoals data vanuit zoekresultaten en andere openbare directory’s.

Doyoucopy op Google Places

Als bedrijf of organisatie is het interessant om opgenomen te zijn in Google Places. Als je in dit bestand staat (waarin wereldwijd zo’n 50 miljoen bedrijven zijn opgenomen), wordt jouw bedrijf getoond op basis van een relevante zoekopdracht die plaatsvindt binnen jouw werkgebied. Dit laatste kan een plaats zijn (voor een winkel, bijvoorbeeld), maar ook een gebied zo groot als een provincie of misschien wel het hele land. Het interessante is nu dat je jouw bedrijfspagina kunt claimen.

Jouw bedrijfspagina claimen op Google Places

Zo kun je een al bestaande pagina aanvullen met actuele informatie (foto’s, filmpjes, producten, openingstijden, website). Als jouw bedrijf nog helemaal geen vermelding heeft, dan kun je een nieuwe vermelding registreren op www.google.nl/places. Je kunt daarbij ook aangeven wat het werkgebied van jouw bedrijf is. Heeft je bedrijf meerdere vestigingen, dan kun je die allemaal een eigen vermelding binnen Google Places geven.

Bekijk de bedrijfspagina van Doyoucopy op Google Places.

Een bedrijf met een vermelding in Google Places zal veel eerder gevonden worden bij lokale zoekopdrachten. Ook als iemand niet specifiek op bijvoorbeeld ‘kapper amersfoort’ zoekt, zal Google in eerste instantie toch op basis van het IP-adres relevante resultaten uit de omgeving laten zien. Als je beseft dat zo’n 20% van alle zoekopdrachten lokaal zijn georiënteerd, dan weet je dat het belangrijk is om hiertussen te staan.

Wil je meer weten over Google Places of hulp bij jouw bedrijfsvermelding? Neem dan contact op met Doyoucopy! We helpen je graag verder.

Lees ook nog even dit:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *