Google gaat (opnieuw) social

Google gaat (opnieuw) social

Bijgewerkt op

Google probeert wat eerder mislukte met Orkut en Wave nu recht te breien van Google Plus. Logisch, want ook Google voelt de hete adem van Facebook.

Het nieuwe social network van Google bevindt zich op dit moment in een testfase, maar het zal niet lang meer duren voordat het wordt uitgerold. Als onderdeel van dat netwerk zien we nu alvast +1-knoppen in de zoekresultaten terug. Met deze optie wordt een beetje ‘social’ aan het Google-algoritme toegevoegd. +1 werkt als een aanbeveling voor iets wat je op internet vindt. Daarmee is het een soort Like-knop zoals Facebook die al heeft (we zullen ze binnenkort ook wel zien onderaan blogartikelen). De +1-waarderingen kun je met anderen delen. Als je wilt weten of je online vrienden die ene camping aanbevelen of als ze eerder een positieve ervaring bij een webshop hebben opgedaan.

Voorwaarde is uiteraard wel dat je bent ingelogd met je Google-account (iets wat meestal vanzelf gaat als je al een Google-account hebt).

De +1-waarderingen van jezelf en van je vrienden vind je in een speciaal tabblad van je Google-account. Je kunt trouwens ook instellen dat je je +1’s privé wilt houden, maar dat is uiteraard niet Googles bedoeling.

Een filmpje over de Google +1-knop kun je hieronder bekijken:

Lees ook nog even dit:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *