De hete adem van Facebook

De hete adem van Facebook

Bijgewerkt op

Facebook groeit snel. Maar dat het zó hard zou gaan, had bijna niemand verwacht. Behalve dan misschien die handige jongens van Hyves, die de club vorig jaar voor 53 miljoen aan de Telegraaf Media Groep (TMG) verkochten.

Dat zou er met de kennis van nu waarschijnlijk niet meer voor betaald worden. Steeds meer Hyves-leden verliezen ‘vrienden’ die hun account opheffen en overstappen naar de internationale concurrent, zo lijkt het. Zelf ben ik inmiddels ook al ‘verhuisd’.

Sociale netwerken op de wereldkaart

Facebook streeft Hyves voorbij

Een onderzoek van Newcom Research & Consultancy, uitgevoerd onder ruim 8.000 respondenten, laat zien dat zowel Facebook als Hyves in Nederland nu zo’n 4,8 miljoen gebruikers hebben. Aan het begin van dit jaar werd het aantal gebruikers van de blauwe netwerksite op 3,5 miljoen vastgesteld. Dat betekent dat Facebook de afgelopen maanden een enorme ontwikkeling heeft doorgemaakt.

Hiermee wordt Het Sociale Netwerk van Mark Zuckerberg ook een interessante partner voor adverteerders. Voorheen moesten die voor massaal bereik bij de Nederlandse netwerksite aan moesten kloppen. Hyves communiceert meestal het aantal van 10 miljoen, dat echter slaat op het aantal accounts en weinig zegt over het daadwerkelijke gebruik.

De Facebooker is actiever

Volgens Newcom is de Facebooker ook actiever dan de Hyver. Bij Facebook logt 44% van de gebruikers dagelijks in. Voor Hyves ligt dat percentage op 34. Hyves is iets populairder in de leeftijdscategorie 15-20 jaar (73% zit op Hyves, 68% op Facebook), Facebook is iets populairder in de leeftijdsgroep 20-40 jaar (60% op Facebook, 55% op Hyves).

Bron: Adformatie, beeld: Google Trends for Websites/Alexa.

Lees ook nog even dit:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *